Підрозділ 731

Будівля, в якій мало все проходити була схожа більше на занедбаний склад, ніж на центр соціальних досліджень. Стара облущена цегла, заколочені вікна, графіті - гарні малюнки у вигляді ієрогліфів, так і на швидку руку намальовані статеві органи; залишки чиїхось оголошень. Проте помилки бути не могло, я знав цей район, я знав все це місто, адже на його вулицях я жив уже шостий рік. Я й гадки не мав, що в цьому будинку є щось таке, що ще може функціонувати.

Годинника у мене не було, але в часі я орієнтуюсь непогано, а тому знаючи, що зараз майже дванадцята, я рушив через дорогу, до напівзавалених дверей, які, слугували входом. Не встиг я їх роздивитися на предмет того, як вони відчиняються, як мене обігнав ще один такий як я, в обірваній майці, брудних штанях та одному кросівку чолов’яга, відсунув одну половину дверей, пройшов у середину і, вже майже поставивши двері на місце, побачив мене:

- Ти тож сюда? Тоже по оголошенню? Ну то чо стоїш, заходь, пока тримаю.

Я проліз до середини, допоміг чоловіку поставити двері на місце і роззирнувся по сторонам. Зсередини будівля була нічим не краща аніж ззовні, але до всього додався запах лайна, сечі та чогось, чого я не зумів розпізнати, але теж доволі не приємного. Стіни також були розмальовані ієрогліфами в поєднанні з числом 731. Я дістав з кишені зіжмаканий папірець і перечитав оголошення ще раз.

‘Центр соціальних досліджень “Промінь” проводить набір добровольців для соціального експерименту. Вимоги до учасників: низький соціальний статус, відсутність роботи, житла, родичів і друзів. Матеріальна нагорода – 3000грн. З’явитися за адресою: вул. Грушевського 75а, 21 квітня о 12.00’

- Слухай, це точно тут?, - запитав я, - щось не схоже, що тут є хтось, хто заплатить мені 3000..

Чоловік глянув на мене, відкрив рота, щоб відповісти, але одразу упав, як лялька, якій обрізали тримаючі її нитки. Раптом, щось кольнуло мене в шию і я лише встиг схопитися за те місце і втратив свідомість…

 

Опритомнів я в камері зі скляними дверима. Не знаю, скільки часу минуло. Можливо година, можливо день. Одягу на мені не було. Камера була невелика, метра півтора площею та абсолютно пустою. Зі стін та стелі звисали якісь трубки, які вели назовні, до якоїсь машини, схожої на велетенський насос. Та не це мене перелякало так, що сеча потекла по моїм ногам. Через скло я побачив чоловіка. Того, що провів мене через двері. Він був прикутий до вертикального столу, як Вітрувієва людина (колись я пам’ятав, хто його намалював), шкіри на животі, кистях та ногах у нього не було. Здається, не було і чогось у животі, якогось органу. Але…але він дихав. Я чітко бачив, як піднімаються та опускаються його груди.

- Препарувати йому череп, дістати мозок. Ті дві ‘колоди’ в сторону, вони здохли, - голос лунав десь з боку, я не бачив, людини, що говорила, - Ванна з льодом готова? Добре, тримайте ноги тієї ‘колоди’ в ній, поки вони повністю не відмерзнуть! Так, я бачу всі вже оклигали? Добре!

Чоловік вийшов на центр кімнати, це був азіат у чистому медичному халаті. В руках була невеличка тека. Він дивився на лише на мене, а і по сторонам. Говорив майже без акценту.

- Добре, добре. Отже, ви всі тут, бо ви ніхто! Ви нікому не потрібні і вас ніхто не шукатиме! Ваша смерть ніким, бляха, помічена не буде, а ваші життя до сьогодні були такі нікчемні, що ви дякувати, суки, мені потрібні, що я внесу наостанок трохи сенсу до вашого існування, - він дивився не лише не мене, але і по сторонам, тому, я зробив висновок, що моя камера тут не одна і я не сам, - до вашого, сука, мізерного, смішного існування! Ви – колоди! А ми – теслярі, ми 731 Підрозділ!

Чоловік підійшов до моєї камери:

- Ти щасливчик, колодо. Помітив труби? Насос? Зараз ми викачаємо повітря з твоєї камери, будемо викачувати поки ти не луснеш. Тебе просто розірве, колодо! Я сподіваюсь.. Але не думайте, ВИ ВСІ, що це буде дарма! Убивши вас, знатимемо, як врятувати інших, більш цінних! ЗАПУСТИТИ НАСОС!!

Я впав на коліна, заплющив очі і вдихнув востаннє таке смачне повітря.. Потім закричав…

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Команда Блейда
Історія статусів

04/05/21 01:54: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/21 03:15: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/21 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап