Повна маячня

Микола ніяк не міг збагнути, що такою може бути реальність. Кольорові картинки мінялися одна за другою: аеропорт, політ над Гімалаями на боїнгу і на решті палуба круїзного лайнера.

...Вона давно звикла до його роботи: чоловіка часто не було вдома, а коли вертався, то не з порожніми руками: клав на стіл валізу; посміхнувшись, розкривав її — там були долари, євро, цього разу і фунти стерлінги. Вона ніколи не рахувала тих грошей, а просто брала стільки, стільки їй треба було, і ні в чому собі не відмовляла, і саме тому совість не дозволяла їй зраджувати чоловіку, хоча, маючи фігуру 90-60-90, пропозицій було достатньо; а може, тому, що знав, здогадувалася, на що здатен цей чоловік.

...Аби якось розвіятись, цього разу попросила його побути з ним на круїзному лайнері.

- Коли вже тобі так захотілося, - хай буде по-твоєму. - Він посміхнувся своїми тонкими губами, а погляд його вузьких очей, здавалося, пропікав її. З-під рукавів білої сорочки проглядалися біцепси, як у Шварцнегера.

...Матері вона нічого не сказала, що її чоловік кореєць, бо вважала, що в її життя втручатися ніхто немає права.

...Сьогодні вони на палубі пили шампанське, а потім він узяв її за руку і сказав:

-       Ходімо, побачиш, як воно буде.

...Вони заходили в каюти вищого класу. Він стріляв з пістолета з глушником, забирав у жертв гроші у великі пакети. Постріли нагадували звуки відкоркованого шампанського.

...Микола не любив довго спати, і сьогодні прокинувся ще раніше; аби нікого не будити, тихо зайшов на кухню, поставив на газ турку: коли кавова піна почала підніматися до верху, налив у чашку і так само тихо вийшов у сіни. Роблячи маленькі ковтки, почав пригадувати, кольорові картинки сну: аеропорт, Гімалаї, боїнг, лайнер, кореєць з пістолетом і багато грошей — долари, євро, фунти стерлінги. Ніколи така маячня не снилася. Часто уві сні бачу ліс, гриби; бачу, як чекав у очереті, доки випливе, дика качка, і, прокинувшись, посміхався. Коли онук запитував, що снилося, то розповідав, але таку ось маячню ,хіба розповіси онукові «Це, мабуть, - подумав, - від того, що вчора кум піддурив на своєму ювілеї: замість води дав запити самогон шампанським – ось і наснився той кореєць з пістолетом, палуба лайнера, шампанське — повна маячня». А ще подумав, що те, що насниться, насправді ніколи не збувається: як він, живучи на пенсії 2200 грн., побачить ці Гімалаї, лайнер і живого корейця з грошима. «До того ж, - міркував, - якби цей сон розповів кумові той точно сказав би: - Дурню, дурний сниться».

...Допивши останній ковток кави, пригадав чомусь рядки якогось вірша, який учив давно в школі : “...від мене сон милий тіка...”

 


Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Команда Еші Слеші
Історія статусів

27/04/21 00:47: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/21 03:15: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/21 21:00: Вибув з конкурсу • Перший етап