Вигаданий сиротинець

За не привітною огорожею нас зустрічає сиротинець Старої Грег це місце для дітей які втратили своїх батьків.

Цей сиротинець ніяк не відрізняється від всіх інших сиротинців він такий же старий, облізлий містами моторошний таке ж місце про яке влада не згадує уже протягом 20 років. І ось настав час обіду всі діти повиходили зі своїх кімнат аби пообідати, сьогодні на обід курячий більйон та млинці з чаєм, всі їдять, та лише Кевіну Ерімбрейту вже не лізе до рота ця огидна їжа. Бо він один з тих дітей які мали батьків і знає, що таке комфорт, затишок та запашна їжа. Він потрапив в цей сиротинець через аварію, він та його батьки їхали в аеропорт аби полетіти у Швейцарію на відпочинок, але через п’яного водія сталася аварія Кевінові батьки загинули, а він потрапив в кому. І так він, і опинився в сиротинці, адже його дідусь та бабуся були не спроможні його виховувати, а зведена сестра не хотіла навіть його бачити.Сам Кевін був доволі привітний та милий хлопчина, загалом він був оптимістом який вірив, що не буває поганих людей, але після аварії він зняв свої рожеві окуляри та побачив реальний світ. Він став похмурим та неговірким хлопчиною, психологи які працювали з ним спершу подумали, що в нього депресія або психологічна травма після аварії, і вони мали слушність, але не повністю він просто втратив віру в людей, адже через лише одну людину він втратив все, що в нього було тому він в став відлюдником, але все ж він мав одного “приятеля”, і це був Ітан Льюїс він був звичайною дитиною за яку батьки не хотіли брати відповідальність та ще малюком віддали в сиротинець вдача в нього була більш весела, тому вони були з Кевіном мов живі антоніми. Обідній час вже майже добігає кінця тому міс Харріет Дікінсон почала кликати дітей в нову залу аби познайомити з новим співмешканцем, і це був Олівер Нейтон, дитина яку покинули батьки, бо він почав проявляти агресії психопатії, але це було зроблено на висновках лише батьків, а не дипломованого фахівця тож вірити чи ні ще не зрозуміло. Загалом хлопчина виглядав добрим та привітним. Дні в сиротинцю йдуть зазвичай дуже повільно, але в жовтні все по іншому, адже 30 жовтня улюблене дитяче свято Геловін в цей день жителі сиротинця стверджують, що привид Старої Грег виходить на волю..

В місті ходить легенда про дівчинку Грег яка власними руками в 7 років вбила свою маленьку сестричку Лолі її батьки відвели її до психолога, але все марно, адже маленькій Грег це зовсім не допомогло, а просто на деякий час заспокоїло її вбивчий поклик. Адже уже через місяць вона вбила ще одну дитину і на цей раз це був Джек Клімбінг, це дитина її сусідів їхня сім’я була доволі заможна тому їм потрібен був спадкоємець, а єдиного спадкоємця вбила Грег тому вони не роздумуючи написали заяву в поліцію. Та за їх наказом Грег відправили в психлікарню, звідти її виписали аж в 19 років, після її виходу з лікарні вона вирішила відкрити свій сиротинець. Хоч вона й не могла терпіти дітей, але як потім довідалася влада, Грег створила сиротинець зовсім не для того аби допомагати дітям.Насправді вона зв’язалася з організацією яка проводила дослідження і випробовує їх на дітях, назву поліція приховала , а опісля Грег ще у віці 24 років стратили на головній площі міста саме 30 жовтня, привид Старої Грег приходить і забирає життя , що найменше однієї дитини . Але це всього навсього казочки.

А ось і настав Геловін деякі діти щасливі, а інші налякані сьогодні для жителів сиротинцю самий звичайний день , адже в них немає грошей, а ні на декорацію , а ні на костюми дітям . Сьогодні Олівер поводиться доволі агресивно , і це помітили усі Кевін вже давно за ним спостерігає і не раз бачив як в нього на мить червоніли очі і від нього йшла неймовірно лякаюча аура . Вже вечір діти вже полягали спати , але Кевін ніяк не може заснути бо думав про Олівера , і тут він почув шорох так ніби хтось спускається в підвал він закляк і прислухався, і почув скрип хтось відкрив двері в їх кімнату і дуже уважно вдивлявся в нього, Кевін весь трусився але все ж не видав того , що він не спить . Двері зачинилися і він з холодним потом лежав і думав про те хто ж то був , аж тут він почув грохот в підвалі , і все ж вирішив подивитися хто там . І там був Олівер але не в подобі людини в нього були червоні демонічні очі , роги які були такі чорно криваві та неймовірно довгі пазурі, довге хутро , а сама його статура стала наче в здорового чоловіка , що займається боксом . А навколо Олівера були свічки та якесь коло таке яке використовують відьми , і там був напис але Кевін навіть не встиг його прочитати як голова того звіра обернулась і почала дивитися своїми червоними очима прямо йому в очі , Кевін застиг але уже через 1 секунду він швидко зірвався з місця та чим душ побіг звідти .Але ззаді він почув нестерпний рик , і побіг в свою кімнату Ітан не зрозумів чому його друг досі не спить і чому він настільки наляканий, але вирішив запитати , що трапилося завтра бо він знає , що він не відповість , бо він з ним спілкувався лише коли йому це було потрібно . Кевін почув як об двері пройшлися величезні пазурі їх скрип був настільки нестерпний , що Кевін аж скривився але Ітан наче не чув цього він наче став глухим . і він в нерозумінні дився на Кевіна й точно думав про те чому він так скривився. В коридорі почувся тупіт здається звір пішов в головну кімнату, і Кевін видихнув з невеликим полегшенням , але уже через 2 хвилини почувся дитячий крик . Це був Адріан Трейнджер йому було на той час 9 років , виховатилька яка відразу прибігла на крик сказала дітям залишатися в кімнатах , бо видовище було не для дитячих очей тіло було розділене навпіл , а його голови ніде не було.

Міс Харріет зателефонувала в поліцію вони приїхали й почали розпитувати всіх дітей чи не чули вони чогось, настала черга Кевіна дати свідчення, але він нічого не сказав про Олівера, бо точно знав, що його ніхто не сприйме навсправжки й подумає, що то або дитяча фантазія, або що він просто божевільний. А ось Олівер як в нічому не бувало сказав, що бачив підозрілого чоловіка. Вже 11 година дня поліція вже поїхала в відділок та забрала з собою тіло, і викликала прибиральників які мали прибрати всю ту кров, бо все ж тут живуть діти. Під час обіду Кевін вирішив навідатись в підвал, аби перевірити чи справді він не зійшов з розуму і тієї ночі йому все здалося, але там досі було те коло й ті свічки, і той напис..Там було щось на латині “Cum surrexerit sanguis lunae, offeram tibi hostias 10, et veneris et obtenebrabis cerebrum omnium in tenebris tuis, et constitues illos servos meos ad vitam.” , що в перекладі означало ”Коли кривавий місяць зійде 10 жертв я тобі принесу, а ти прийди й мороком своїм затьмар мозок всім й зроби їх моїми рабами довічними. “ Це не на жарт налякало Кевіна, тож він вирішив сходити в бібліотеку яка була поблизу.

Там була огидна морщиниста бібліотекарка на вигляд вона була як максимально зневірена та аморальна людина, хоча так і було. Він пройшов в саму бібліотеку та пішов до відділу” містика" “там були різні книги, але в нього вийшло знайти потрібну вона була стара й дещо смердюча та заляпана в якомусь соусі, а на палітурці було написано “перевертні та як з ними боротися” Кевін відразу зрозумів. що саме ця книга йому потрібна. Він підійшов до тієї літньої жінки та дав їй книгу, вона кинула зневажливий погляд та записала його в книгу читачів. Кевін забрав книгу й попрямував до сиротинця вже була 1 година дня він майже підійшов до своєї кімнати, але йому перегородив шлях Олівер, і сказав шепочучи йому

-Я надіюсь наш маленький секрет залишиться таємницею?

Кевін просто мовчав, та кинув на нього зневажливий погляд.

-Буду надіятись, що все ж залишиться - З насмішкою сказав Олівер

Кевін все ж спромігся добратися до своєї кімнати, там сидів Ітан та малював він кинув погляд на свого друга та привітався, але той лише кинув на нього погляд та мовчки пройшов до свого ліжка. Кевін відкрив книгу і почав гортати, і долистав до

55 сторінки там було написано“ Демонічний вовк - це демон який вселяється в людину яка його призвала, цей біс дуже небезпечний, адже його може бачити лише людина яка має таку ж зневіру та байдужість до людей як і він. Він вбиває дуже швидко та майже безболісно, але людина в яку він вселиться буде назавжди спустошена, і ніяка радість чи багатство їй уже не допоможе. Тому викликати демонічного вовка є дуже небезпечно., але як розпізнати цього демона? Він має червоні очі, рога та пазурі, велика статура, і ще в надзвичайно одержимих цим духом людей виростає хутро, але це велика рідкість. Як позбутися цього біса? Його можна позбутися лише після того, як він майже вб’є 4 людину, бо якраз в той час він найслабший. А вбити його можна лише вогнем все що треба зробити це лише запалити свічку яка горіла вже 4 рази й ця свічка має бути освячена та погашена 4 рази святою водою. Після того як ви 4 рази проробите ці махінації то вам залишається лише в правильний час кинути в вовка ту свічку.

Кевін дочитав та був сповнений дивним відчуттям байдужості та певної радості, тому що він знав як розправитися з цим монстром, але він не розумів навіщо йому це робити.Тому він вирішив просто піти спати, адже вже був вечір і вже за півтори години вони мають лягати спати, книгу він поклав в шухляду та ліг спати. Уже північ і пробив годинник, Кевін прокинувся, і був впевнений, що саме сьогодні буде наступна жертва, адже вовк ходить вбивати через 1 - 2 дні, але досі було доволі тихо, і це його насторожило він подумав, що можливо вовк полюватиме завтра, але він вирішив пересвідчитись чи правильно він прочитав і хотів взяти книгу, але її не було, але була якась записка і там було написано“ прийди в стару ванну там дехто тебе чекає” Кевін різко повернув голову аби подивитися чи спить його “друг”, але той мирно сопів. Уже пройшло хвилин з того моменту як Кевін прочитав записку, але він ніяк не наважиться туди піти. Але він все ж наважився туди піти. по дорозі він взяв свічку, щоб освітити ванну, і от він уже біля дверей він відкриває їх вони надзвичайно нестерпно скрипіли, і от він стоїть в напівосвітленій кімнаті Кевін озирнувся аби подивитися чи немає нікого. І прямо перед його очима з'явився привид, але його тіло було понівечене, в нього не було передньої частини живота та надломлена голова, але це був дуже знайомий Кевіну привид це був його батько..Кевін з жахом дивився на нього хоч це і був його батько, але його лице..Воно було сповнене злості та байдужості, його очі були пусті вони нікуди не дивилися. І тут Кевін здригнувся його батько чи вже напевне те що від нього залишилося почав говорити таким холодним голосом. Він сказав

-В тебе нічого не вийде, залиш цю ідею. Навіщо такій людині як ти допомагати людям?

-Так, тату. Ти правий я не та людина яка допоможе їм.

-Але я не розумію, що ти тут робиш?Як ти тут опинився?

-Це тебе хвилювати не повинно. Краще подумай про те коли настане час твоєї смерті.

-Але навіщо мені про це думати. Я не боюся смерті мої будні максимально жахливі та огидні.Цей світ давно втратив для мене велику цінність.

-Ти нічого не можеш говорити про життя. Ти його ще не бачив тобі лише 13 років, ти ще не знаєш що таке жити. Тож не верзи дурниць.

-Але тату чому ти до мене такий холодний? Раніше ти був добрий та веселий..

-Я ніколи таким не був. Ти все життя для нас з мамою був тягарем ми ніколи не хотіли аби ти народився та існував. Але перед тобою ми носили такі собі “веселі маски” аби не зруйнувати тобі психіку.

Після цих слів в Кевіна пролетіли всі веселі моменти його життя, і він зрозумів, що все його існування це лише ілюзія така собі гра.

Але він наважився та спитав:

-Але тоді який сенс мого народження чому ви просто не віддали мене в інтернат?

-Ми хотіли, але наші батьки вони змусили нас залишити тебе. Вони зруйнували наші життя ще тоді як одружили нас, а потім і тобою. Ненавиджу тебе.

Після цього Кевін ледь не заплакав, адже люди які як він думав любили його на всі 100 відсотків. Насправді ненавиділи його. Він хотів просто розвернувся та чим душ побігти у свою кімнату, але згадав за книгу та попрохав її йому повернути але “батько” на це лише злобно повернувся та зник. Кевіна не покидала думка навіщо батько прийшов сюди ? Навіщо він забрав книгу? Але вже через дві хвилини йому вже було все одно, адже його всі зрадили. Він просто прийшов до своєї кімнати та ліг на ліжко. Непомітно настав ранок Кевіна розбудив Ітан та сказав що вже час вставати, але він лише мовчки встав та попрямував прямо до ванної кімнати аби вмитися він підійшов до раковини та помітив дивний напис“ приглянься” Кевіна це трохи здивувало, але він не став на цьому зациклюватися та пішов в їдальню. Там не було нічого нового така огидна їжа як і завжди день знову проминув дуже швидко. Вже настала ніч Кевін намагається заснути, але він розуміє, що саме сьогодні друга жертва десь опівночі він почув скрегіт кігтів і через 1 хвилину крик дитини, на цей раз це була Дженні Грогерс 13 річна дівчинка. Поліція приїхала оглянула все та

поїхала, адже їх взагалі не цікавив цей сиротинець в якому помирають діти які не мають нічого матеріально. І так уже за місяць в цьому майже “закинутому” місці померло 7 дітей, але ні мера, ні поліцію це не хвилювало, адже кому потрібні ці майже безпритульні та огидні діти з сиротинця. Кевін взагалі не змінився він так само відчуває огиду до всіх і до всього, але його “друг” Ітан став трохи дивним наче одержимим… І та книга її немає, але він помітив, що Ітан постійно кудись ходить вночі, і повертається вже десь за 30 хвилин заходить з посмішкою, але з якоюсь дикою посмішкою наче він хворий.Сьогодні Кевіну все ж вдалося прослідкувати туди куди він йде, і то був підвал той в якому він бачив Олівера. Там все залишилося так само ті самі свічки, коло і напис..Але що там робив Ітан навіщо він туди пішов? І тут Кевін здригнувся, адже хтось ззаду промовив його ім’я, і то був Олівер він дивився на нього з такою лячною усмішкою і почав говорити

-Кевін, що ти тут так пізно робиш?

-Невже щось забув чи може заблукав?- із насмішкою говорив той

Кевін не встиг навіть відповісти як Ітан втрутився в розмову

- О друже ти тут?

- А я то думав коли ти нарешті прийдеш до мене.

- Ось проходь. Сідай додолу

Кевін з певним настороженням сів в іншому кінці кімнати, а за ним сів і Олівер. І Ітан почав говорити.

- Як тобі зустріч з батьком ?

- Сподобалося?

- Стоп, а звідки ти знаєш про це?

- А як же я не можу знати про те що сам і викликав?Чи ти думаєш він там чудесним чином з’явився?

-Стоп , що? Що ти таке говориш ти не міг його викликати.

-Чому ти так в цьому впевнений?Думаєш я жартую?

Кевін на це нічого не відповів.

- Як думаєш через кого все це прямо зараз відбувається в нашому сиротинці?

- Через Олівера!

- Хм, цікава думка.

- Бачу ти взагалі не розумієш, що прямо зараз тут відбувається.

- Ну тоді поясни.

Олівер закрив двері та сів поряд з Ітаном.

-Так ось. Весь цей світ це моя вигадка я, так би мовити, наче пишу книгу та вигадую сценарій, але це вже не просто сюжет в книзі. А цілий світ і ніхто з що існують тут навіть не здогадуються про це.

- Що за дурню ти верзеш.

- Я кажу правду я можу стерти з цього будь-яку істоту.

- Та ти божевільний!

- Хочеш я тобі покажу?

І тут прямо на очах у Кевіна зник Олівер. І це не якийсь там фокус він справді зник.

-От бачиш.

-Ні..це напевно сон цього бути не може

-Ні, це не сон.

-Зараз не стане ні тебе, ні цього світу. Бувай.

Ітан знищив той світ його більше немає. Хтозна-де він зараз і хто він зараз. Можливо це хтось з твоїх родичів або це я або це саме ти. Можливо ми живемо в вигаданому якимось створінням світі. Цього ми вже ніколи не дізнаємося.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Камор
Історія статусів

10/11/23 18:43: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
13/11/23 00:56: Грає в конкурсі • Перший етап
04/12/23 00:43: Вибув з конкурсу • Перший етап