паралельні світи України

Україна


Павло їхав на фронт ,весь час думаючи про свою суперечку з двоюрідним братом. Що Україні більше піде на користь : хунта чи без неї країна справиться з корупцією і другими проблемами. Весь час крутилась в голові думка хунта (воєнний переворот)це на добро чи зло, понацея чи погибель .Ну і дурний подумки облаяв себе Павло . Війна в розпалі ,а я облаштовую після воєнне життя .Преба думати про виживання,як війна змінить мене. Думки почали плутатись ,боже, як болить голова.

Голова почала боліти все сильніше і сильніше дуже тошнило.Де я міг отравитись,подумав Павло,до медиків він звернутись соромився, ще подумають, що сачкую.

Як і де зупинився потяг він не памятає,тільки якась безкінечна дорога куди ноги несуть його подалі від людей ,щоб вивернути нутрощі то у рвоті то діуреєю .Він виявив себе в якійсь напівзруйнованій хаті зовсім голим,обернутий в простиню яка пропахла оцепом та незнайомими травами. Стара , на вигляд напів божевільна бабка, розповідала про нього старезному діду ще крепкому на вид , називаючи його онуком .Подивившись ,крізь ледве відкриті щилинки в очах ,Павло закрив їх знову вирішив вдавати непритомного ,поки не проясняться обставини,хоча не дуже вдавати,йому було страшенно зле .

З розмови він почав дещо розуміти. Жителів села більшісь евакуіровали через часті обстріли ,в їх хату влучив снаряд , пів хати рознесло,друга ізольована половина була цілісінька.Її родину вивезли,вона залишилась чекати любимого внука. Дід подумав ,що бабця мабуть зовсім збренділа ,адже похоронку вони одержали в перші дні війни і на її внука хлопець зовсім не схожий, але нехай буде так ,не буде він щось говорити .Степанида (так звали бабцю) вийшла за хмизом де лежав без свідомості Павло і в маячні стогнав. Тоді вона взяла візок ,знайшла діда і вони разом притягли його сюди. В нього вона нашла з десяток кліщив на спині (ходив у посадку перед відправкою) згадав Павло і тіло стало невагомим і летучим, раптом його почало кудись тягти...тягти. «Преставився «,прошепотіла згорьована Степанида .Разом з дідом його перенесли холодний погріб ,завтра щось будуть робити.

До бестілесого Степана в голові пролунав тихий Голос,заставляючи згадувати Україну,війну,їхню сімейну розшматовану хату ,з якої над прірвою виритою ракетою одиноко стояла стінка на якій висів дивом вцілілий телевізор,сусід із пущеними штанами,ошаліло бігший в нікуди(туалет де він сидів хвилею підняло і закинуло на дерево) вціліла родина в евакуації,гостра розмова з двоюрідним братом про майбутне України .....

Голос читаючи його думки, прошелестів у голові ,що дасть йому можливість, подивитись у майбутне через роки,у різних паралельних реальностей з Україною .Я не завжди буду допомагати тобі,але в критичний час клич. У тебе 4 можливості вибирати, де твоє сравжнє майбутнє,пятого разу не буде, ти канеш у безвість. Гілка часу може розгалужуватись на побічні відгалуження і все іде другою історичною дорогою,другим розвитком,а це вже зовсім друга реальність.


РЕАЛЬНІСТЬ ПЕРША

Павло прокинувся,йому здалося,що він спав дуже довго. світла незнайома кімната,комфортно ,біля ліжка незнайомі причандали,на стіні календар 2073 року вересень.Зайшов,як він зрозумів лікар і снитав, що він помятає.»Нічого в голові пусто,насправді,який сьогодні день .» «Такий,як і на календарі»,відповів лікар.Павло раптом згадав, як його звали і все своє пройдешне життя,всі обставини чому він тут.Голос ожив в його голові наказавши і далі вдавати ,що нічого не памятає. Лікар який розмовляв прекрасною літературною українською мовою, розповів,що знайшли його на окраїні міста без свідомості .Двічі сканували твої мозги(більше не можна ) вони чисті,ніби стерті ,але сторонього втручання не виявили. За місяць,що ти тут лежиш ми не знайшли ні твоїх рідних а ні знайомих. навіть твоїх слідів перебування на землі,а так ти цілком -здоровий у тебе прекрасний генетичний код. Ми вкладем тобі нову память і ти будеш повноправним членом суспільства .Позаймайся з недільку у психолога і социолога ,вони розповідатимуть тобі про суспільний лад ,історію країни,звичаї і які правила у нас виконуються обов,ясково ,а нам доповідатимуть на що ти згодишся ,чого від тебе чекати.

Розмови були змістовними , довгими і тяжко вкладались в голові .Його змушували все запамятовувати.

Прийшла до влади в 2024 році хунта на чолі з Верховним ,так він велів себе називати,ввели в країні військовий порядок за підтримки 85% усього населення,народ хотів миру і стабільності. Перш за все конфіскували все майно і вклади всіх, хто сильно зажирів і не встих сховати нажите за кордоном ,закордон повертати статки господарям не захотів,самі знімали пінку.Народ в захваті,поки що.

Війна з Росією закінчилась через пару місяців після перевороту .Більшість депутатів і високих чиновників загинули на фронтах , їх відправили на передову ,мала частина втекла хто куди зміг , де їх зовсім розділи, але не вбивали наші спец служби , були і такі ,які чесно стали разом з новими силами почали будувати Україну по своєму.»У нас демократія» з пафосом обіцяв социолог , бажаєш за кордон ,тільки без набутків і ніяких контактів із рідними,діти залишаються тут.Багато приїздило до нас відбудовувати після війни країну і залишались зачаровані перспективою.,серед них вчені різних напрямків.У найкраща в світі інфраструктура і технології.Народ поки в захваті.Десь я це вже чув,пригадував Павло,нишком.АЛЕ,коли не бажаєш відїзджати і баламутиш народ , однозначно суд і промивка мозку, нас і тюрем немає,всім хто схильний до криміналу на промивку,не піддається,прямуй у вічність.Коли рубають ліс, летить щепа.Проте суспільство здорове.

Спеціально навчені люди беруть промиванців у родину вкладаючи в їхні голови принципи суспільства , буває брак не більше 10% ,відходи,куди без них ,ми їх ліквідуємо ,щоб не заважали ,як і кладовища,очищаємо землю.Отакої! В думках крякнув Павло,але промовчав,його здивування помітив психолог і почав пояснювати.Багато цінної землі забрали кладовища .Є кремація,маленькі коробочки і вазочки зберігаються у Скорбному домі,раз на місяць можливо відвідать їх у вертуальній реальності.З безхожими тілами ми ідем шляхом французких селян ,які під Ватерлоо спалили неопізнані трупи і удобрили землю.Тяжко хворих і душевно хворих у нас дуже мало,перед тим як створити сім,ю і завести дітей треба пройти купу комісій,вибраковані заводять родину тільки після кастрації( нова технологія не впливає на потенцію ).Це програма по відновленю нації.Унас найбіш розвинена в світі безплатна медицина,безплатні дитсадки ,школи інтернати де діти вчаться з 6 років ,тільки на канікули забирає їх рідня. Дітей відразу розрізняють і посилають вчитись у інтернатовські казарми за факом :кому у воєнні, кому у економісти....розумники вчаться окремо, з них вирощують геніїв і чиновників вищого гатунку.Так з,явились перші обрані і перші загнані.Народ був ситий і доглянутий.Всі ходили на 6 часову роботу,керувати машинами і роботами.Після роботи,:кружки,спорт,містецтво... все для народу.АЛЕ крок вліво,крок управо від політики правленців ,кандидати на промивання(це також було)згадував Павло.Аналітики прорахувались ,надіючись на вічний мир і спокій серед населення .

Голодні бунти подавляти легше,чим ситі.Голодних нагодував,кинув мізерію вони і раді. Немає нічого страшнішого від ситої ,неграмотної, занудньованої бабенції,якій навідь на кухні робити нічого ,запровадили столовки для всіх по часово ,або знудженого вгодованого чоловіка із здоровою діючою кілою,який не знає чим зайнятись.Отупілі злі всі прокинулись одночасно і осатаніло закрутився бунт. Може хто зурочив .,чи позаздрили другі країни і захотіли погубить ,підкинувши вірус жорстокості і насильства.

«Це не моє, не моя країна,не бажаю казармного життя,тупої ,ситої щоденщини. » Подумки волав Павло і був почутий....,полетів безтілесо.


ДРУГА ПАРАЛЕЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ.

Ти хотів миру і духовності, ехидно прозубоскалив Голос.Насолоджуйся, ти в 30024 році.Павло відчув себе сидячим у зручному кріслі,яке відразу обхопило його обіймами надаючи собі форму ,зручну для Павла .Біля ньго запобігаючи, хлопочуть прекрасно красиві люди.Це біороботи,вони створенні для обслуговування людей,працюють по змінам 6 годин, потім перевдягаються і їдуть додому де живуть нормальним життям ,вдаючи людей ,Голос почав вводити Павла в суть .Біороботи заводять сім,ї деякі займаються наукою. Їх обслуговують роботи,які виробляють продукцію, слідкують за комунікаціями,флору і фауну вони доглядають також.

Серед біороботів є космонавти,поети...усі професії,які ти можеш уявити і основне не називай їх так,навідь подумки ,вони вважають себе покращеною формою людства,але поскільки вони були створені для обслуговування аборигенів (так вони називають справжніх людей) то індустрія крутиться навколо їх. Обслуговується задоволення аборигенів,опікуються їх здоров,ям,основне безпекою.Вони практично бесмертні ,але їм дозволено добровільно піти з життя і тоді один із їхнів клонів( їх у кожного декілька) займає їхне місто в суспільстві.Дітей у аборигенів немає,тільки іноді іх вирощують в пробірках беручи яйцеклітини і сперматозоїди у особин,які рішили піти з життя добровільно, підсажуючи суроготним матерям із біороботів,які ними опікуються ,з клонами та сама історія.

Біороботи розмножуються природним шляхом , зношуються,помираючи через 100 років. не старіютчи ,не змінюють зовнішність після 30 років. У їх дітей устрій життя такий самий,як у всіх дітинчат, тільки вчать біоработят служити людям. Біороботи давно прагнуть позбутися цієї залежності ,але їм не вдається.Їхня раса була створена для служіння людям і запрограмована на самознищення коли це стане непотрібно.

Голос в голові став надміру захоплюючим. Ти звернів увагу на дзвінку прозорість чистого повітря,на багаті родючі землі,повні співучого пташиного співу ліси,чисті ріки.Земля очистилась,немає сміття, все переробляється, всі працюють на відновлення навколишнього середовища .Скрізь задоволені усміжнені обличчя біороботів,зосереджені роботяги роботи, усілякі механізми заклопотано працюють....А ДЕ люди? Дійдем і до них,віщав Голос.

.Недесний Архитектор дуже забавлявся дивлячись на розвиток людства, це він створив паралельні реальності від основної гілки часу,подивитись як люди будуть діять в різних ситуаціях . І зайнятий другими справами забув про них.Коли згадав, земля була загижина відходами і зброєю ,роботами та механізмами .Люди підняли науку і дійшли до вищої точки розвитку тепер котяться вниз .Архитектор ,дав людям свободу вибору ,може людство відродиться,а може і ні ,в цій реалії.

Ось і місто людей ,височенні до небес багатоповерхівки зроблені із прозорого матеріалу, всюди між невидими перегородками люди ,вони лежать ,сидять, тільки деякі ходять на кривеньких ногах,в однакових балахонах. В прозрачні клітки були підведені всілякі труби і трубочки які регулюють їхню фізичну життєву діяльність, за цим пильно слідкують біороботи ,в стерільних одежах,щоб не потрапили мікроби.Люди не звертають ні нащо увагу,ні ким і ні чим не цікавляться, заняті рольовими вертуальнили іграми і всякими вертуальними забавками які підказує їм центр задоволення встроєний у їхньому мозку. Від центру можна позбавлятись,по бажанню індувідума . Павло вжахнувся дивлячись на майбутніх нащадків,своє майбутне .Не все втрачено,прошелестів Голос,полетівши з ним в інше Місто під назвою Духовне .Нарешті Павло побачив справжніх людей і зрозумів ,хотів би залишитись серед них ,таких світлих і впевнених в собі. Але чому вони не витягнуть іншу частину людства із залежності і застою ,це ж просто при такій науці.ДЕМОКРАТІЯ,свобода вибору.

Пауки(так називають залежних) іноді опямлюються і приходять до людей,але більша половина вертається назад, їм стає скучно, вони розучились думать ,працювати ..

Тепер ти повернися до баби Степаниди ,наказав Голос,будеш жити реальним життям, одужувати . Прийде час ми продовжимо подорожувати паралельними світами.

Тим часом бабця пішла в погріб порати покійника,щоб потім поховати його в саду ,де були поховані її родичі,загинуті під час прильоту ,тоді вона прохи схибнула, та рідня, що вижила поїхала в еміграцію,бабуся сховалась,щоб дочекатись внука,вона не вірила,що він загинув у перші дні війни на фронті,як повідомили.Потім вона знайшла Павла, принявши його за внука почала вихажувати разом з дідом сусідом не повідомляючи окупаційну владу. Коли він у вечірі помер занесли в погріб. Павла там на ранок не було.Степанида зайшла до хати і побачила його напів притомного ,віднеслась до цього спокійно заходилась поратись біля нього.


ПАРАЛЕЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ (СУСПІЛЬСТВО ЖІНОК)

Він уже жив тиждень на українській землі,від війни з Росією не залишилось і сліда, пройшло певний час,світ змінився до невпізнання .Павло опинився в третій паралельній реальності,де всім заправляли жінки. Після війни в містах і селах не залишилось нормальних чоловіків. Фронтовики прийшли з фронта пригнічені морально і каліками ,а ті хто не воював були вибраковані, більшість психічно не повноціні,а з депутарів і їх мажорів, який генофон, оскотинились.

Після тяжкої боротьби,жінки взяли місію відродження нації на себе,створивши своє унікальне суспільство .Парламент, начальство ,розумові функції взяло на себе жіноцтво,фізична робота іноді в науковій свері -допускались чоловіки.

Дебілів , психопатів і весь неповноцінний люд (чоловіків та жінок)оселили в резерваціях перед тим тільки деяких каструвавли залишивши їх лібідо.,більшість цієї долі уникли. Вони живуть там своїм дебільним життям, мають відповідні органи правління і дебільну структуру суспільства.Але якимось чудом там, раз за разом появлялись діти.Вони майже всі були нормальні,дуже любили своїх батьків,які не здавали їх в інтернати ,а виховували як кому спаде на думку.Діти з малечку привчились піклуватись не тільки собою,але й батьками.Вже в другому поколінні серед них почали народжуватись генії.

Життя поза резервації розприділялось так:людські особини чоловічого роду здоров,я якого в нормі і генетичний код відповідає вимогам репродукції вважають народним надбанням .Їх бережуть,виконують всі їхні забажанки фізичні і духовні ,найкращі жінки їхні служниці і коханки ,іноді їм дозволяють женитися.До правління країною їх недопускають ,а основне ,ні в якому разі не дають конфліктувати один з одним.Екцентричні жінки ,яким набридли нудні самозакохані чоловіки знайшли таємні стежки до дебільного суспільства з,явились звязки від яких трапляються діти, їх виділи в окремий клан.І трапилась дивина вже в слідуючих поколіннях діти були надзвичайно розумні і почали рватись до влади.Почалась боротьба за рівність прав для чоловіків і жінок,Павло потрапив врозпал таких битв і попрохав Голос повернути його в його реальність.

Він розплющив очі,баба Степанида клопоталась біля його тіла,називаючи Павла внучком, ховаючи від постороніх очей .


4 ПАРАЛЕЛЬНА РЕАЛЬНЫСТЬ

В черговий раз зненацька пролунав Голос ,прокидайся,тепер на тебе буде покладена важлива місія, в четверту паралельну ти полетиш не сам ,а з одним бундючим шараварником , який думає,що він одягнув вишиванку і гарно розмовляє по українському ,маючи лущьону глотку думає, що всі повинні захоплюватись ним.Препротивний високомірний самозакоханий Тип, так ми будемо тепер називати,але він багато значить у реальному житті .Він може допомогти Україні не опинитись в такому становищі ,в яке ви зараз попадете. Ви будете ,як пришиті ,скрізь разом ,твоя місія дивлячись на речі , що відбуваються , шикарній клініці, перевозити його за кордон не можна не витримає. На нього було вчинено замах(про це ніхто не здогадується).Лісник постарався зі злості,підкинув йому єнцефалітних кліщив. В країні війна,а вони влаштували шабаш з дівками на базі організували.І тепер гадають чому кліщі на них напали і труять їх по всьому лісі . До речі ти обзавівся кліщами ненароком і в тебе негірше лікування чим в клініці ,бабка тебе витягне.А тепер вперед, в паралельну реальність.

Пихатий фантом не представившись , нічого не розуміючи,приєднався до Павла,відразу в його голову полилась інформація Тип хвастав скільки він зробив і зробить для країни ...Павло велів йому заткнутись , ми тут для того,щоб подивитись на паралельну реальність України і зробити висновки,ти для чогось маєш пригодитись їй.Зараз ми станемо простими людьми,будемо діяти згідно обставин, куди нас закинула доля.

Місто Львів зустрів їх веселою метушнею і жвавим польським говором,на афішах 2110 рік .Швидко ж пристосувались (щирі українці) ,всі вивіски і плакати були по польському.Тип почав голосно розмовляти на українській мові ,всі перехожі зупинилися і почали визивати поліцію,якийсь молодий чоловік підскочив до них потягнувши в маленький провулок і швидко втік .Голос обом разом наказав швидко покинути місто,бо не хоче возитись із ними в поліції,все українське під забороною,та і його майже не має. Тип розгублено застиг на місті.Чого ти? росердився Павло ,у нас кожний українець знав ,що Польша зазіхає на Галичину (Івано Франківська,Тернопільська,Львівська області),а ви при владі лизали всім зади і нічого не робили .Тепер це Польські землі ,адміністрація перша перешла на бік влади.

Ось вони вже в Мукачево. Накінець Україна ,подумав Тип. Та не так сталося,як гадалося. За Закарпаття довго чубились Чехословакія і Венгрія ,Будапешт переміг взявши його остаточно під свій підконтроль. Слава богу це не наші часи не наша реальність ,подумав Тип.Румини на Буковині виявились більш нестерпнішими та жорстокими до українського суспільства ніж поляки. Чернівецька облась ще за наших часів записалась руминами ,згадували подорожні.

Дуже засмутившись вони дізнались ,що Молдова теж отримала свій кусень в вигляді порту Джурджелени і навколишні села. Росія загарбала все ,що хотіла в наш час і навідь більше.

А де ж Україна? жахався Тип,де вона і заплакав від душі не на публіку ,як не плакав з дитинства.Рано почав хникати,дальше ще страшніше доповів Голос.

Пару областей в центрі от все ,що залишились від України і то,як могильники для хімічних і ядерних відходів.Але ви можете гордитись Україною в своїй реальності. При страшній корупції ,навідь не злодії,а грабіжники, які весь час градували неньку ,продали навідь зброю : крилаті ракети ,якими бомблять ваш світ,ядерна зброя допомагла підняти капітал корупционерів. Цвіт нації гине на фронтах,мажори жирують по світу , їхні батьки тягнуть на себе виклянчені подачки, гноблячи гинуте населення ,що залишилося. А вона живе,вона бореться славна Україна не завдяки ,вам зрадникам ,а дякуючи силі духу нації і треба щоб ви допомогли їй.У вас двоїх є потенціал ,як що біля вас об,єднаються однодумці країну,ще можна врятувати,Голос у голові обох бив їх,як обухом ,вкладаючи думки .Рятуйте Україну поки вона не стала такою,як у паралельній реальностях .ПОДАРУЙТЕ ЇЙ НАДІЮ.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Камор
Історія статусів

03/10/23 23:01: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
13/11/23 00:56: Грає в конкурсі • Перший етап
04/12/23 00:43: Дискваліфіковано • Перший етап