Поділитися

«Бабай» на Форумі видавців

Друзі, як ми вже повідомляли, «Бабай» у повному складі відвідав ювілейний Форум видавців у Львові, тому хочеться трохи відзвітувати про ці неймовірні вихідні, коли навколо панувала атмосфера свята і пригод, запах книг перебив навіть запах Львівського Круасана, пиво лилося рікою, а наливки – розливалися морем.

Фотографій ми привезли доволі мало, так як перебували в постійному русі - хотілося відвідати якомога більше заходів, перемацати книг, побачитися з друзями, розвіртуалитися, обговорити спільні проекти, цікаві речі, поділитися планами та враженнями.

Дякуємо всім, хто завітав на суботню презентацію книг «Підземні ріки течуть» Євгена Ліра й «Транс» Остапа Українця від Видавництва Жупанського. Приємно було бачити стільки народу, вживу познайомитися з тими, кого знав лише по віртуальному спілкуванню: Костя (Bones Green), Андрій Гулкевич (ти ще винен нам інтерв’ю!). Захід також відвідав видавець Олексій Жупанський (дяка за довіру і няштячки ;), за що йому окремий респект. Також на презентацію завітав очільник «Фензіну «Підвал» Олександр Дмитровський. Приємно, що близькі тематично проекти цікавляться діяльністю одне одного (сподіваємося, що пан Олександр з гумором сприйняв наш дружній жарт про «могилу» і не діставав свій «Кольт» 45 калібру). Раді були бачити гуру жанру жахів Сергія Крикуна і перекладачку Настю Рогозу (до речі, в четвер 20 вересня, за їх участю відбувся традиційний «Кінгозахід», на якому обговорили нову книгу Стівена Кінга й Овена Кінга «Сплячі красуні»), письменницю Нату Гриценко, багатьох інших.


В процесі біганини пересіклися з автором коміксів Андрієм Данковичем, котрий поділився враженнями від київського «Comic Con Ukraine». За його словами, це було щось неймовірне, і залишається лише кусати лікті, що такі два масштабні проекти наклалися в часі.

Встигли, все-таки, на останню презентацію «Сліпобачення» Пітера Воттса. Фантаст виявився веселим і доброзичливим, відкритим для спілкування, автографів та фото (на противагу відвідувачі заходів за участю Яцека Дукая трохи обурювалися тим, що польський автор начебто поводився зверхньо і гордовито (ми там не були, то стверджувати не станемо). Воттс намагався писати імена читачів під диктовку, що часто викликало курйозні та смішні ситуації, зокрема, він щиро здивувався тому, що ім’я «Дмитро», виявляється, це український «Дмітрій», російська форма якого йому добре відома (світ ще досі вважає нас придатком Росії, і з цим ще довго прийдеться боротися).

Відвідали міні-презентацію Макса Кідрука, в якій він розказав про майбутній масштабний тур містами України #101містоДНБ, заглянули на захід, присвячений серії «Майстри готичної прози» (Видавництво Жупанського). Здивовані невеличким приміщенням і тісною компанією відвідувачів, адже для шанувальників темної, містичної, похмурої літератури організатори підготували купу цікавої інформації й поділилися видавничими планами. Так, в серії готуються книги Алістера Кровлі, Роберта Говарда, Артура Макена, Едґара По (повне зібрання творів!), а також останній, четвертий том Говарда Лавкрафта. Новинки варто очікувати не раніше 2019 року.

Форум виявився багатим на заходи, присвячені фантастиці, проте відвідати всі не було фізичної можливості (маховика часу не маємо, на жаль), та й близьких нам тем виявилося малувато – жахи ще не настільки частий гість на літературних заходах, але ми, звичайно ж разом з вами, цю ситуацію колись виправимо!

Це були приємні, але швидкоплинні дні. Дяка всім, хто з нами був: Володимир Яковлєв, Ірина Гуріна, Тетяна та Євген Гіріни, Мар'яна Мінгазутдінова, Олена Одинока, Василь Кімейчук, Ігор Дунець, Євген Твердохліб, Олесь Петік та інші. Кого забули-вибачайте. Попереду ще «Брама», можливо - Запорізька Толока, а також Арсенал. Побачимось.

Все було круто! Ми набралися гарного настрою, обговорили плани на майбутнє, обзавелися новими ідеями. А ще-побачили Форум за лаштунками. До нових зустрічей!

Ну, і наостанок ложка дьогтю: «Вартові» за 350 грн. (Не пощастило вам, еге ж? ;)