Поділитися

 ("НІЧНИЙ СЕАНС": що нам покаже проклята касета?)

Вже зовсім скоро буде оголошено передзамовлення міжавторської збірки оповідань у жанрі горор "НІЧНИЙ СЕАНС".

Ми вже робили невеличкі анонси, пов'язані із виходом книги, та зараз вирішили скомпонувати все в єдиному матеріалі, щоб ви знали, на що витратите свої кошти.

Отже, зміст "Нічного сеансу!"

1️⃣Відкриває збірку автор, якого не треба представляти: Павло Дерев'янко.
Всі ви знаєте його як творця темного фентезі - трилогії "Літопис Сірого Ордену", але ми познайомимо вас із Павлом-автором жорсткого психологічного трилеру.

"Допоки морок не поглинув його" - оповідання про мистецтво, божевілля і люту відданість. Чи здатна людина настільки поглинутись творчістю, щоби перетворитися у божевільного фанатика?
Твір-застереження, який прекрасно обігрує відомий вислів про безодню, що вглядається в тебе.

photo_20221124_191145.jpg

2️⃣Оксана Ковальчук - авторка горор-оповідань, бронзова, срібна і золота призерка конкурсів лячних історій, суддя на конкурсах горор-прози.

✅В оповіданні "Медоїди" Оксана робить фантастичний екскурс у фолк-горор в декораціях Полісся — краю досі загадкового, просякнутого містикою та потужною аурою присутності таємничого.

Випадково я натрапила на матеріал про бортників Полісся, почала занурюватися в цю тему, і якоїсь миті, на історії про те, як господарі знаходять у бортях загадкових істот — чи то духів, чи то чортів, — до мене прийшло усвідомлення, що я хочу про це написати. Розказати про цей промисел, що зберігся на Поліссі, але вважається давно зниклим в інших країнах, описати ці повір’я, обряди, які досі плекають бортники. Я настільки пройнялася цією темою, що оповідання написалося на одному подиху

photo_20221201_194227.jpg

3️⃣Наступний автор зі збірки - письменник національного значення, популяризатор науки, радіоведучий і знаний мандрівник Макс Кідрук.

✅"Ближче всіх до полюса" писалося спеціально для прийдешньої збірки Бабая, а вже згодом пустилося у вільне плавання виданнями Польщі, Угорщини, Франції. І, допоки Нічний Сеанс набував форми, оповідання встигло вийти українською у збірці від видавництва "Vivat".
Дія оповідання відбувається у всесвіті Нових Темних Віків та розширює сетинг майбутньої саги.

photo_20221209_204932.jpg

4️⃣Світлана Тараторіна українським читачам передусім відома завдяки детективно-фентезійному роману "Лазарус" та постапокаліптичному "Дому солі".

✅В моторошному оповіданні "Дім у степу" Світлана звертається до кримськотатарської міфології на тлі тотального занепаду, відчаю і безнадії.

Це коротеньке оповідання про давнє прокляття та історію Криму. Саме воно надихнуло мене на написання роману «Дім солі». У романі зберігся основний мотив оповідання: ми живемо у наслідках минулого, розібратися з теперішнім можна лише, вивчаючи історію — як свою особисту, так і цілої країни. Демони, випущені за тисячоліття до нашого народження, можуть повернутися, щоб уже з нас спитати борги наших (або й не наших) батьків

photo_20221223_213352.jpg

5️⃣Микита Кіляров - журналіст, комунікаційний менеджер, поціновувач готичного напрямку прози жахів, фіналіст конкурсу "Кошмар триває".

✅У центрі оповідання "Між кошмарами блукач" знаходиться внутрішнє протистояння крихкої підліткової психіки та нестримної сили потойбічної істоти, покликаної до звичного світу нести справедливість, хай навіть у жорстокий і кривавий спосіб.

Наразі Микита завершує роботу над авторською збіркою оповідань — і "Між кошмарами блукач" - це лише частина багатошарової мозаїки авторського всесвіту з примарним відчуттям екзистенційної тривоги та пошуком надії у повсякденних, але від того не менш химерних і неоднозначних подіях.

photo_20230114_160128.jpg

6️⃣Фотограф, перекладач, письменник і один з батьків-засновників платформи Бабай — Андрій Лозінський.

✅Творчість Андрія характеризують прислівники "брутально", "зухвало" і "гидко", а деталізовані описи кривавих сцен та оголення загальноприйнятих табу, мов гострий перець чилі, додають авторському жахові пікантної привабливості.

Оповідання "Auger" — максимально канонічний підлітковий слешер з усіма супутніми жанру "смаколиками": від еротичних фантазій пізнього пубертату до проламаних скроневих кісток і нетрадиційних видів зброї. Напруга й очікування неминучої смерті — включені.

photo_20230130_195058.jpg

7️⃣Ната Гриценко - письменниця, чия професійна зайнятість на ниві розбудови темного сегменту української культури не визнає просторово-часових обмежень: перекладачка, редакторка, композиторка, голос дарк-фолк гурту Casa Ukrania і дух езотеричного підпілля Khatakomb, авторка темного фентезі "Тінь на порозі".

✅Моторошне оповідання "Зоя" - історія про піклування, любов і хворобливе ставлення до сімейних цінностей; перетин горору і соціальної драми, де авторська вигадка майстерно переплітається з жахаючими фактами реальної кримінальної хроніки.

photo_20230208_183307.jpg

8️⃣Дімка Ужасний - не просто наступний автор із прийдешньої збірки оповідань, а основний її натхненник і ментор: письменник, літературний оглядач, головний Бабай країни.

✅Оповідання "Юність прекрасна" - брутальна містична драма з фірмовими гиденько-привабливими сценами саморуйнування героїв та каліцтв невинних істот. Моторошний ритуал, психопатична одержимість, демон у пляшці та спрагла до кривавих підношень потойбічна сутність складуться у зловісну картину, котра змусить здригнутися від усвідомлення жорстокої реальності, що дихає на вас зі сторінок художнього твору!

photo_20230220_200016.jpg

9️⃣Володимир Мінін - письменник, редактор і публіцист, поціновувач концентрованого соціального горору і темного нефільтрованого пива.

"Заборонена зона" — історія оповита містикою, яка червоною ниткою проходить крізь жахіття буденної реальності. Оповідь про заручника обставин і кордонів міста, служіння смерті в ім'я життя, про тяжку ношу вигнанця та його внутрішніх демонів, моторошніших за голод потойбічної істоти.

photo_20230325_213140.jpg

1️⃣🅾️Фанат рукотворних ножів, комп'ютерних ігор і creepy-контенту, письменник та візуалізатор літературних жахів Дмитро Деревянко

✅Срібний призер конкурсу Кошмар триває, оповідання "Колискова за стіною" — потужна горор-історія саморуйнування та втрати зв'язку з реальністю в усім відомому гнітючому антуражі сірої побутової безвиході. Деталізація гидких і моторошних сцен виконана автором в найкращих традиціях японської кінематографічної школи жахів.
Хто знає, можливо, після прочитання ви будете більш пильні щодо своїх сусідів...

photo_20230405_174008.jpg

1️⃣1️⃣Видавець, письменник, популяризатор київського кіберпанку та класики готичного горору, літературний посол Втраченого раю та Старшої Едди в Україні - Олексій Жупанський.
Саме в його видавництві готується до друку "Нічний сеанс".

✅Багатошарове оповідання "Пацюк" виконане в традиційному для автора стилі weird fiction, де химерні елементи вигадки міцно вплетені в сюр навколишньої дійсності. Мультизначні натяки й алюзії, приховані підтексти та абсурдні на перший погляд сцени перетворюють сюжет і декорації історії в чаруючо-привабливе полотно візіонера людської природи й систематизатора прогнилого вщент позачасового механізму світобудови.

photo_20230417_212707.jpg

1️⃣2️⃣Письменник, музикант (Discordant System, Химородь), інженер і гейм-дизайнер, автор космоопери "Заколот" й темного фентезі "Вогневир", Володимир Кузнєцов.

✅Повість "Місто" — наукова фантастика на закладинах горору, подана у формі ранньобіблійської історії з домішками шумерсько-аккадської та прадавньої іудаїстської міфології. Це розгляд становлення цивілізації та виникнення перших міст, збудованих людством, осмислення певних наукових теорій та пояснення визначних біблійних подій з позиції сучасної науки.

photo_20230507_185017.jpg

1️⃣3️⃣Євгенія Кужавська - письменниця, публіцистка, авторка детективних романів та менторка лампового каналу про сучасний літпроцес Як сказав Гарольд Блум

✅Оповідання "Інтер'єрні ляльки Естер" - історія про фатальний флірт, відплату за кохання та примарного вбивцю. На вас чекають атмосфера трилеру, психологічний тиск, неспокійний сон, параноя, змова, пошуки винних і раптова смерть без мотиву...
P.S.: А ще сіроока руда дівчина і коктейльчики🧡

photo_20230603_204302.jpg

1️⃣4️⃣Письменник, публіцист, генеалог та провідний декламатор творів у жанрі горор - Євген Товстоног

✅Оповідання "Табір" — історія проклятого місця із атмосферою відчаю і безвиході у декораціях виправного трудового табору. Темінь вугільних шахт, гнітюча спустошеність острова, напівзабуті примари колишніх заручників обставин... Приречені в'язні-втікачі та наляканий власною безпорадністю пристав стануть обличчям до обличчя з чорними тінями моторошних почвар, котрі боронять химерний край, який не можна підкорити.

photo_20230620_164253.jpg

1️⃣5️⃣Традиційним для видань Бабая "запрошеним" гостем обрано ірландського представника готичної прози, натхненника самого Брема Стокера та багатьох інших авторів-послідовників готичної традиції — Джозефа Шерідана Ле Фаню.

✅Повість "Кармілла" — довершений зразок темної прози, що на 25 років випередив "Дракулу", популяризуючи вампіризм. Перлина класичної горор-літератури з неймовірною атмосферою та деталізованими описами. Переклад Анастасії Квіткової

Спокійне, усамітнене життя одного маєтку та його жителів порушує нічна пригода, яка приводить до них загадкову гостю. Родина радо пускає її у дім, однак скоро починає помічати дивне у поведінці дівчини, що змушує сім'ю жалкувати про свою доброту. Але чи справді усе так однозначно, як здається на перший погляд? І як усе це пов’язано з нещодавно померлою донькою друга цієї сім’ї?

photo_20221123_152915.jpg

Передзамовити збірку можна буде незабаром у Видавництві Жупанського.

✅Упорядники – Сергій Мазуренко, Серафима Біла, Володимир Мінін, Володимир Кузнєцов, Дімка Ужасний

✅Обкладинку для збірки, а також ілюстрації створила Ірина Гуріна.

✅Автор портрета Джона Карпентера, якому присвячений "Нічний сеанс" - Сергій Крикун.

✅ Дизайн і верстка - Світлана Біляєва

✅Редагування – Ната Гриценко, Лариса Пішко

50 грн із кожного проданого примірника будуть перераховано у фонд підтримки "АЗОВУ"

Офіційний буктрейлер "Нічного сеансу"