Поділитися

 (Вейн Барлов - творець величного зла)

Пекельний буревій, що шмагає тіла перелюбців, полум’яні домовини та потоплення у киплячій крові, вогняні дощі або ж плазування у лайні. Що б там не вигадав свого часу Данте Вейн Барлов його перевершив у описах архітектури, внутрішнього устрою, традицій та вигадливих тортур для душ грішників.

Барлов — відомий у сфері кіновиробництва художник, який за свою більш ніж тридцятирічну кар’єру попрацював над багатьма фільмами — від “Блейд 2” і до “Гаррі Поттер та в’язень Азкабану”. Вигадав створінь для Торовської дилогій “Геллбой” та Кемеронівського “Аватару” та видав цілу збірку “Expedition”, присвячену інопланетним формам життя, вирішив поміняти пензля на друкарську машинку та написати книгу надихаючись власним артбуком “Barlowe's Inferno”, створеним ще наприкінці дев’яностих років. На сторінках артбуку він детально змалював своє бачення християнського пекла та створінь, що його населяють.

Досвід художника у написанні історій не можна назвати вдалим на сто відсотків. У його книзі “Демон Господа” немає цікавих сюжетних твістів або ж глибоких багатогранних персонажів. Все досить стандартно  сумний благородний демон, злий та відразливий демон, купа свити та жінка, через душу якої в них трапляється конфлікт. Але якщо ви належите до категорії читачів з гарною фантазією, то можете отримати від цієї книги збочене естетичне задоволення.

Кривава ріка Ахерон яка протікає через місто Адамантинаркс. Його кілометрові вежі побудовані з мільйонів цеглин, кожна з яких — спресований грішник, який повністю усвідомлює та відчуває свій стан, душі земних сановників перетворені на їздових тварин із вбитими у голови цвяхами, що плазують на обрубках кінцівок, перевозячи своїх погоничів, палац Вельзевула із гнилого м’яса та змушені вічно порпатися у власних нутрощах грішники далеко не все, що описав Барлов на сторінках своєї книги.

Тож якщо маєте бажання почитати міцний сплеттерпанк, один до одного змішаний із химерним готичним романом, та якщо вам не бракує візуального сприйняття та фантазії можете сміливо вантажити (книгу знайти у магазинах навряд чи вийде, хоча російською її видавали у 2009) “Демон Господа”, попередньо погортавши артбук “Barlowe's Inferno” для кращої інфернальної інклюзії.

Посилання на Instagram та сайт художника:

https://www.instagram.com/waynebarlowe_thedarkness/

https://waynebarlowe.com/

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: