Поділитися

 (Правила виживання в Зомбіленді (з поясненнями))

Уже завтра прем’єра фільму «Зомбіленд: Подвійний постріл», який, до речі, днями у Twitter кінострічку похвалив творець коміксів «І мертві підуть» («Ходячі мерці») Роберт Кіркман.

Саме час згадати правила виживання в Зомбіленді. У головного героя Коламбуса є список правил, які необхідні для того, щоб вижити в зомбі-апокаліпсисі.

У самому фільмі озвучено не всі правила. Повний їх список, складений на основі офіційних енциклопедій, рекламних матеріалів і роликів, однойменної комп’ютерної гри та інтерв'ю із творцями та акторами, має приблизно такий вигляд:

Нумерація може відрізнятися.

Правило 1: Будь у формі. (Із зайвими кілограмами від зомбі далеко не втечеш).
Правило 2: «Мочи» напевно. (Якщо фраза «Тепер все скінчено» викликає в тебе іронічну посмішку, то ти й сам (-а) прекрасно розумієш важливість цього правила).

tape.gif

Правило 3: Обережніше в туалетах. (Замкнутий простір з одним виходом поставить тебе в ще більш невигідне становище, ніж туалет в «Укрзалізниці»).
bath.gif

Правило 4: Пристібайся. (Цього правила необхідно дотримуватись у будь-якому разі, нашестя зомбі – не привід його ігнорувати).
Правило 5: Не прив’язуйся (емоційно до тих, хто може зменшити твій шанс на виживання).
Правило 6: Пательня. (Бейсбольна бита теж згодиться, але стара добра пательня – універсальний інструмент, а тому згодиться не тільки зомбі вирубати).
Правило 7: Подорожуй без нічого. («Все своє ношу з собою», – казав Сковорода. Не будь плюшкіним, бери із собою лише необхідне, нічого зайвого).
travel.gif

Правило 8: Знайди собі крутого напарника. (Попутник – це добре, а досвідчений попутник – краще).
Правило 9: Використовуй руки. (У разі, якщо зомбі застали зненацька, беззбройного, імпровізуй: під руки може трапитись щось інше підходяще для захисту).
Правило 10: Бий у голову. (Ефективність – наше все. Цілься влучно).
Правило 11: Використовуй ноги. (Якщо удар лише звалив мертвяка на землю, добий його ногами).
Правило 12: Паперові рушники. (Боротьба із зомбі може бути дуже… брудною справою).
Правило 13: Обтрушуй. (Не дай зомбі до тебе добратися – струси мерця з конструкцій, по яких він до тебе дереться).
Правило 14: Запасна нижня білизна. (Апокаліпсис апокаліпсисом, але ніхто не скасовував гігієну).
Правило 15: Куля для боулінгу. (Зіграй в зомбоулінг – голову зносить на раз два).
Правило 16: Використовуй можливість. (Із апокаліпсисом можна забути про межі пристойності та цивілізованість – розбий вітрину, щоб поповнити продуктові запаси; вкради каністри з бензином чи й сам позашляховик; завались у будинок відомого артиста чи зроби інші сміливі кроки, на які б не наважився за звичайних умов);
Правило 17: Не будь героєм. (Не ризикуй, якщо не впевнений. Виняток: якщо відчуваєш у собі сили, а від тебе залежить чиєсь життя).
subbuzz1.gif

Правило 18: Розминайся. (Буде сумно, якщо під час утечі від зомбі ти потягнеш м’яз).
community.gif

Правило 19: Не бійся йти. (Відчуваєш, що попутник зменшує твої шанси або вам просто не по дорозі – йди).
Правило 20: Це марафон, а не спринт. (Не витрачай свої сили даремно. Якщо, звичайно, це не спринт – тоді біжи).
Правило 21: Уникай стриптиз-клубів. (Простір без вікон і з поганим освітленням – десь уже зачаїлись зомбі).
Правило 22: Якщо сумніваєшся, знайди шляхи відходу. (Перш ніж зайти в незнайоме приміщення, познач усі можливі виходи).
Правило 23: Пакети. (Десь треба буде зберігати продукти та речі, можуть стати знаряддям під час боротьби з мертвяками).
Правило 24: Використовуй пальці. (Еволюція руки людини дала змогу використовувати її як зброю, тож уперед!).
Правило 25: Стріляй першим. (Не чекай останньої миті).
Правило 26: Захист від сонця. (Пересуватись, а отже – бігти, буде набагато важче, якщо ти обгориш).
Правило 27: Будь готовим до нападу. (Небезпека може підстерегти будь-де і будь-коли, тому будь напоготові).
Правило 28: Зав'язуй шнурівки на подвійний вузол. (Під час утечі наступив на власний шнурівок – і ось ти вже закуска для зомбі).
Правило 29: Система приятелів. (Один напарник – добре, а кілька надійних друзів – краще).
check.gif

Правило 30: Перевіряй задні сидіння. (Власної машини, а чужої і поготів).
Правило 31: Умій радіти дрібницям. (Апокаліптична дійсність пригнічує, тому ще більш важливо вміти радіти навіть дрібницям).
Правило 32: Швейцарський армійський ніж. (Незамінна річ, яка знадобиться завжди).
tenor.gif

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: