(Після цієї книги Стівен Кінґ міг би більше нічого не писати)
Поділитися

Том-1

Здійснилося! Василь дійшов до "Протистояння". І скажу, що це справді щось дивовижне. Недарма кажуть, що після цього твору Стівен Кінґ міг би більше нічого не писати, бо перевершити себе настільки уже не вдасться. "Апчхи". "Та на здоров’я"! Здавалося б, просто чхнули. Але книга змусить вас боятися до всирачки такої дрібниці. У вас виникне бажання не виходити на вулицю та в жодному разі не контактувати із зовнішнім світом. Ви маніакально прийматимете таблетки проти простої застуди. Просто так. Для профілактики! Кумедно? Не думаю… Коли навколо вас помре ціле місто, а ви залишитеся самі, тоді і поговоримо.

Напевно, неймовірно страшно і неосяжно для здорового глузду — за декілька тижнів поховати всіх своїх рідних і близьких. Та що там рідних і близьких – цілу людську цивілізацію. Герої "Протистояння" пережили і не таке.

Книга наповнена цілою низкою сюжетних ліній, настільки влучних і по-своєму оригінальних, що важко визначити, за ким найцікавіше спостерігати. За душі тих небагатьох, що вижили, точиться невтомна війна. З одного боку, матінка Ебіґейл, з іншого - вже знайомий і улюблений для багатьох кінгоманів Рендал Флеґ (так, це той, що Волтер, той, що із "Вежі").

І зійдеться в останній битві добро і зло за крихти роду людського. Та здобуде перемогу той, хто вартий цього буде.
© Псалом перший, вірш перший. Послання від дядечка Стіва.

P.S. Дочитував я перший том у потязі, і було у мене бажання на першій ж зупинці вийти. Той, хто читав, зрозуміє. Тих благословенних, хто не читав, я попрошу такої дурниці не робити.

Том-2

Продовжуємо тему смертельної епідемії з ураженням 99,9%. І це вже другий том «Протистояння» дядька Стіва.

Боротьба триває. Люди поділилися на два округи, які в романі яскраво виражені як добрий і злий. Обидва готуються до якоїсь масштабної війни, але одні роблять це свідомо і відкрито, а інші — підпільно та із сумнівами. Однак останньої зустрічі не уникнути нікому. І по коліна в крові опиняться ті, хто вижили. Так, Кінґ не шкодував нікого. Усі герої, яким я симпатизував, так неочікувано і так безглуздо віддали життя Богу або Флеґу.

Чи сподобався мені роман? Мабуть. Але мене розчарувала кінцівка. Аж надто раптовою вона була, і в дечому, на мою думку, абсолютно беззмістовною. А загалом автор круто відірвався на цьому творі.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: