Поділитися

Погляньте на календар. Лише тиждень до Нового року! Саме час зарядитися енергією та натхненням перед стартом ревучих двадцятих!

Ловіть наш Бабайний ТОП-12 драйвових (і химерних, як ми любимо) різдвяних пісень.

12. Якось дідусь Еліс Купер разом з іншими дідусями, з якими вони рвали публіку на концертах 80-тих, зібралися й записали спільний альбом рок-каверів на різдвяні пісні. Діло було у 2008 році. Ловіть одну з пісень цього епатажного дядечка, що розповість вам про Санта Кігтя, який поспішає до міста.


11. Романтик-хуліган Корі Тейлор (він же фронтмен двох рокових гуртів Slipknot та Stone Sour) за міцним словечком у кишеню не лізе. Слухаємо його маловідомий, але дуже харизматичний гейт Різдва та інших свят.


10. Короткий, але веселий кавер "Дзвону дзвіночків" від перуанського віртуоза Чарлі Парра дель Рієго. Є під що потрясти головою.


9. Італійці Melodicka Bros люблять дивувати публіку різними каверами. Гляньте їхню сторінку в YouTube, яких тільки цікавостей у них немає. Здається, фантазія у хлопців безмежна. На дев'ятому місці сатанинський кавер на популярну All I Want for Christmas Is You, яку свого часу виконувала Мерая Кері.


8. Класика повертається у наш топ! Ікони геві-металу Twisted Sister з піснею "Нехай сніжить", що вперше побачила світ у далекому 1945 році і відтоді стала чи не найпопулярнішою різдвяною пісенькою.


7. І знову Melodicka Bros! Тепер вони умудрилися аранжувати зовсім не святкову Freak On A Leash гурту KoRn на різдвяний манір. Не питайте, як і нащо, просто насолоджуйтесь.


6. На шостій позиції надзвичайно експресивний Лео Морачіоллі заспіває вам крутяцький кавер всесвітньовідомої пісні гурту Wham! - Last Christmas. Гедбенґінґ та скріми в комплекті.


5. І знову чувак з італійським прізвищем. Віртуозне виконання We Wish You A Merry Christmas на електрогітарі, класний барабанний супровід. Круто!


4. Мелодійний дез-метал від брутальних нордів Amon Amarth. Дикий, розщеплений "Дзвін дзвіночків" під жорсткі гітарні рифи. HELL YEAH!


3. На третьому місці у нас медитативна композиція. Просто послухайте, бажано в навушниках. Здається, цю пісню заспівала сама снігова хуртовина. Настільки атмосферних каверів у топі ще не було.


2. У знову до драйву. Джо Сатріані не потребує представлення. Подаруйте собі на Новий рік 7 хвилин чистого задоволення від гри цього всесвітньовідомого гітарного віртуоза.


1. Який же ТОП без нашої рідної колядки авторства Миколи Леонтовича, що за останні 100 років захопила весь світ! На першій сходинці Carol of The Bells, він же "Щедрик", у виконанні відомого ютуб-блоґера та аранжувальника Джонатана Янґа та його колеги RichaadEB. Тому, що наше. Тому, що круто.


І звичайно ж, Бабай не був би Бабаєм, якби погодився на звичайню дюжину. Він, як завше, хоче чортової!

Тому ловіть бонус поза конкурсом: "Дзвін дзвіночків" у 10 різних метал-стилях від блоґера й музиканта Піта Котрелла!


Металевого вам Різдва і драйвового Нового року! \m/

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: