Поділитися

 (Добірка моторошних скульптур зі всього світу)

Блакитний мустанг, США, Денвер

Кінь, що встав на диби, лякає своїм диявольським виглядом – палаючі червоні очі видають в ньому потойбічну істоту. Історія скульптури не дуже весела, бо вона вбила свого творця - на чоловіка впав фрагмент статуї. Місцеві жителі оминають цей витвір мистецтва, що стоїть неподалік аеропорту, і вірять - кінь таїть у собі лихе.

Немовлята без облич, Чехія, Прага

Вежу Жижкова і парк Кампа оточують десять дивних немовлят - великі, чорні, більшість без облич. У трьох дітлахів обличчя мають такий вигляд, наче їх засмоктало всередину.

Поцілунок смерті, Іспанія, Барселона

Скульптуру встановлено на могилі хлопця, що помер в 30-х роках минулого сторіччя. Автор невідомий. Кажуть, що ця статуя надихнула Бергмана на фільм «Сьома печать».

Безголова статуя, Філіппіни, Легаспі

Неподалік поштового відділення знаходиться моторошний пам’ятник із фігурою, що стоїть навколішки і не має голови. Ця статуя є меморіалом героям війни, що загинули під час Другої світової.

Парк скульптур «Шлях Вікторії», Ірландія, Віклов

Після того, як Лангхельд повернувся з Індії, він вирішив поділитися з іншими своїм шляхом просвітлення. За його задумкою, ці скульптури мали примусити людину замислитися про своє призначення в житті.

Плащ совісті, Австрія, Зальцбург

Скульптура нагадує чорного вершника-назґула з «Володаря перснів». В реальності вона зображує привид Командора. Символізує життєвий шлях і нематеріальний дух, що лишається після нас у пам’яті рідних. Знаходиться біля собору Зальцбурґа, але має ще декілька копій.

Хлопчик, що висить, Бельгія, Гент

Дивна скульптура хлопчика, якого наче прибито до стіни будинку. Автор невідомий, як і історія цієї скульптури, від чого вона здається ще більш моторошною.

Оголена Істина, Великобританія, Ілфракомб

Статуя вагітної жінки висотою в 20 метрів знаходиться в курортному містечку. Якщо подивитися на неї зліва, то можна побачити оголену жінку. Інша частина вагітної – з оголеними м’язами і без шкіри, де можна роздивитися дитину в животі.

Святий Варфоломій, Італія, Мілан

На перший погляд звичайна собі статуя. Якщо пильно придивитися до неї, то можна побачити, що замість одягу на святому висить власна здерта шкіра.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: