Поділитися

Автори горор-коміксу підготують вас до землі

На просторах мережі ми познайомилися з командою, що працює над коміксом в жанрі горор, який називається "В землю".

Інформації про твір наразі доволі малувато, тому автор ідеї - одесит Ігор Штанько - люб'язно погодився коротко розповісти про цей проект і пролити трохи світла на моторошну і цікаву, як на перше враження, історію:

Над коміксом «В землю» працює творче угруповання «Кровозём», яке складається зі сценариста й автора ідеї Ігора Штанька та художника Іллі Чеботаря.

Ми познайомились на Odessa Fan Expo у 2017-му році.

Спочатку я мав намір зробити відеогру у жанрі top-down action на кшталт Hotline Miami, якою був вражений, тож знайомився з розробниками ігор, які прийшли на захід. З грою не склалося, проте коли я побачив малюнки Іллі Чеботаря, то подумав: «Чому б не зробити комікс?»

Це, мабуть, була вдача, бо Іллю зацікавила моя концепція, а також сподобалось те, що я зацікавлений перш за все у оригінальній подачі казкового фольклору, а не в шароварному бойовику про козаків.

У нас є спільні джерела натхнення: фільми Ніколаса Віндінг Рефна (Тільки Бог Пробачить, Вальгалла: Сага про вікінга, Драйв), дум-метал (Reverend Bizarre, Red Fang, Sleep), та ігри, на яких ми виросли (трилогія про Принца Персії та піски часу, Hotline Miami, ГТА та інші), та комікси.

Мій улюблений автор – Гарт Енніс (Punisher MAX, Fury MAX, Authority KEV та Preacher).

Ілля Чеботар черпає натхнення з малюнків Майка Міньоли, Горана Парлова та інших.

Першочергова мета – зробити якісний український горор з історією, що запам’ятається людям. Якщо з першого разу не вийде – будемо старатись з другого, або з третього, бо перша частина, яка вийде у вересні, буде лише прологом.  З часом ви побачите, куди вас можуть завести темні стежки карпатських лісів.

Серед інших історій цю виділяє темна участь казкових творінь, до яких ми звикли з дитинства. Яга, Ліший, Мавка – ви побачите їх з іншого боку, дізнаєтесь ким вони були, чому стали такими як є, та найголовніше – що їх такими зробило (підказка: у далекому майбутньому, де є лише війна, автор коміксу топить за Хаос Неподільний).

В роботі найважче для мене – це запастися терпінням, бо створення коміксу – це кропітка робота, тим паче, коли треба вишукувати для цього час, бо в мене почалась інтернатура, а Ілля, окрім роботи, ще займається музичним проектом Slower, який ви можете знайти на SoundCloud.

Ми хочемо долучитись до української комікс-культури в час її підйому та зробити для неї те, що колись для усього кінематографа зробив Тоуб Хупер!*

*Той вже повернувся в землю (прим. редактора)

Інформуємо, що хлопці презентуватимуть комікс восени на Comic Con Ukraine

Сторінка проекту в Фейсбуку: https://www.facebook.com/vzemliu/

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: