Поділитися

 (25 років «Resident Evil» - десять найпопулярніших лиходіїв гри)

В «Оселі зла» лиходіїв безліч. Деякі антагоністи з тієї чи іншої причини запам'яталися більше, ніж інші, але всі вони внесли свій вклад у якісну франшизу. Давайте поглянемо на тих головних негативних персонажів, які зробили наші ночі і дні такими страшними.

Рамон Салазар

Хоча Озмунд Садлер був ініціатором викрадення дочки президента в Resident Evil 4 в рамках грандіозної схеми контролю над урядом США, ви повинні визнати, що крихітний Рамон Салазар цікавіший. Герой має моторошну зовнішність і обмінюється кількома дотепними образливими фразами з Леоном.

Альберт Вескер

Вескер якомога ближчий до того, щоб стати ідеальним антагоністом. Мерзенний і страхітливий, маніпулятивний і владний, але при цьому трохи божевільний. Як і всі хороші лиходії, він доклав руку до того, що налаштував друзів один проти одного, знищуючи тих, хто стоїть на його шляху до абсолютної влади.

Альфред / Алексія Ешфорд

Resident Evil Code: Veronica займає особливе місце в серцях багатьох шанувальників, бо дає фанатам унікальну сімейну ворожнечу між близнюками Ешфорд та братами і сестрами Редфілд. Клоновані нащадки Вероніки Ешфорд досить дисфункціональні. Це пояснюється тим, що Алексія мріє про суперсилу завдяки її керованим генам (і вірусу t-Вероніки), але ще не готова для цього, а Альфред божеволіє на острові Рокфорт. На Альфреда, ймовірно, вплинула ситуація з введенням сестри у стан кріостазу, щоб вона належним чином «дозріла» до своєї остаточної форми.

Вільям Біркін

Вірусолог, що відповідав за проект вірусу, котрий став каталізатором трагедії. Вільяму не вдалося стати хорошим батьком, ще й у фіналі він мутує у жахливу істоту.

Немезіс

В оригінальній грі Немезіс більш агресивно переслідував Джилл, з'являючись майже постійно. Його римейк-версія зустрічається не так часто. Одержимість і постійна присутність, не кажучи вже про гротескну зовнішність, роблять Немезіса персонажем, що вселяє страх.

Містер Ікс

Чесно кажучи, римейк Resident Evil 2 дивно вчинив з містером Іксом. В оригінальній грі він просто незграбно гнався за гравцем. А в римейку дуже цілеспрямований і рішучий. А ще римейк-версія Містера Ікс має дивну здатність з'являтися у найневідповідніші моменти, додаючи напруги в і без того жахливу ситуацію.

Джек Бейкер

Джек Бейкер втілює в собі найбільший жах. На додаток до надлюдської сили і регенеративних здібностей, вражає його явна психопатія. Моторошні моменти доповнює будинок Бейкерів. Його не завжди видно в грі, але, перше враження безумовно впливає на гравця.

Тиран

Звичайно, початкового фінального боса з тих пір перевершили інші більш вражаючі лиходії, але в 1996 році це було все. На вас суне величезний монстр, якого, здається, неможливо вбити, незалежно від того, як щільно нашпигувати його свинцем. Якби не Тиран, не було б його прототипів, таких як Немезіс або Містер Ікс. Погодьтеся, завжди є щось особливе в зіткненні з неповоротким монстром.

Ада Вонґ

Ада Вонґ – лиходійка? Що ж, якщо подумати, вона виразно уособлює антигероя з постійною невизначеністю навколо її персони. Передісторія Ади ніколи по-справжньому не досліджувалася, що тільки додає їй загадковості і підсилює привабливість.

Озвел Спенсер

Один з керівників корпорації Umbrella, його ім'я прикрашає маєток, з котрого почалася вся ця історія. Безжально усуває тих, хто стоїть на його шляху контролю над корпорацією, має «комплекс Бога», хоче переробити світ на свій мотив. Іронія полягає в тому, що Озвел приймає свою остаточну долю від рук Вескера, котрому колись подарував майбутнє.


 

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: