Поділитися

 (10 фактів про Ніла Ґеймана)

Ніл Річард Мак-Кіннон Ґейман народився 10 листопада 1960 року.

  1. Почав писати і малювати комікси у 16-річному віці.

зображення.png

  1. Тоді ж і заснував з другом власний фензін під назвою «Metro». Причому, не побоявся взяти інтерв’ю у М.Муркока.

  2. Мав власний панк-гурт «Ex-Execs», і одного разу пофарбувався під Біллі Айдола.

  3. Зберігає на горищі роман, написаний у 21 рік і вважає, що в ньому тільки одна вдала сторінка. Можете глянути:

10 фактів про Ніла Ґеймана

  1. Чудово готує. Не так, звісно, як Дюма, який казав, що його страви ліпші за будь-яку маячню про мушкетерів. Втім, ви сміливо можете попрохати його зготувати яєчню.

  2. Оскільки у 90-х професійно спілкувались переважно за допомогою факсу, тож на тому ж горищі зберігаються цілі стоси листування Ґеймана з ілюстраторами, викладачами і бозна-ким ще (у листах йдеться про кроликів).

  3. Коли Ніл і МакКін подорожували Америкою, то вели щоденник у стилі Гантера С. Томпсона. У ньому здебільшого йшлося про гидкі китайські ресторани і те, як Ґейман зжирає усі пончики.

  4. Подорожував автор дійсно багацько, і за цей час занапастив рядками і уривками з новел кілометри квитків, талонів, готельних серветок.

10 фактів про Ніла Ґеймана

Власне, Ніл Ґейман — це Чак Норріс нашого часу. І ось вам докази:

Деякі письменники черпають натхнення у муз. Муза черпає натхнення у Ніла Ґеймана.

Подейкують, що редактор «Нью-Йорк Таймз» відхилив першу книгу Ніла Ґеймана. Це не може бути підтверджено, оскільки про того редактора більше ніхто і ніколи не чув.

В особистій бібліотеці Ніла Ґеймана є копія «Некрономікону» з автографом.

Гітлер насправді переміг у Другій світовій війні. Тоді Ніл Ґейман написав роман з альтернативною історією, в якій перемогла антигітлерівська коаліція, а реальність була занадто залякана, тож поступилася автору.

Читайте також:
«Американські Боги» Ніла Ґеймана» — хто ми такі, коли у нас ніхто не вірить?

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: