(Восени вийде заключна книга про пригоди Метью Корбетта – «Левіафан» Роберта Маккаммона)
Поділитися

«Левіафан» – це десята і заключна книга з циклу історичних трилерів американського письменника Роберта Маккаммона про неймовірні пригоди Метью Корбетта. Цьому циклу більше двадцяти років і фанати дуже очікують на завершення серії. Однак, як вказується на сайті видавництва, останнє випробування для «професіонала з вирішення проблем» може виявитися йому непосильним. І чи зуміє Корбетт після стількох років повернутися назад додому, у Нью-Йорк? Побачимо…

Анотація до роману:

«На дворі серпень 1704 року, Метью Корбетт і його супутники ледве врятувалися з острова Голгофа і відновлюють сили в містечку Альґеро на північно-західному узбережжі Сардинії, що зараз перебуває під владою Іспанії. Гадсон Ґрейтгаус перебуває на межі своїх можливостей, як морально, так і фізично, після їхнього жахливого випробування.

Їхній перепочинок виявляється недовгим, коли іспанська влада дізнається про покинуті пошуки Браціо Валеріані та дзеркала, створеного його батьком Чіро. Ходять чутки, що це дзеркало має силу викликати демонів з підземного світу, і іспанська влада прагне заволодіти ним. Тому Метью, Гадсона, професора Фелла та кардинала Блека супроводжують професійний мисливець на відьом і солдати, які відновлюють свої пошуки.

Єдина зачіпка щодо місцезнаходження Браціо приводить їх до Венеції. Не підозрюючи про це, члени відомої злочинної сім'ї також шукають дзеркало у власних мерзенних цілях, а зрада з боку когорти Метью виводить сім’ю на їхній слід. Подорож пов’язана з численними випробуваннями, серед яких близьке зіткнення з франко-нідерландською війною, що змушує Гадсона зіткнутися з особистими демонами з його минулого і наражає всю групу на серйозну небезпеку.

Поки вони біжать до дзеркала з кількома конкуруючими планами щодо його майбутнього, Метью знаходить допомогу і підтримку з несподіваних місць. Пошуки знову підштовхнуть його до межі, змусять поставити під сумнів власні переконання про те, що є реальністю, а що – фантазією, і, зрештою, про те, що чекає на нього в майбутньому»

Книга вийде за кілька тижнів у вже знаному видавництві «Lividian Publications»: спочатку у твердій та м’якій обкладинці, а от обмеженим тиражем (із суперобкладинкою та колекційним футляром для книги) – пізніше. Обкладинка та ілюстрації до книги знову створені чудовим художником-ілюстратором Вінсентом Чонгом.

Українські читачі теж з нетерпінням очікують на книги «Генія з Алабами». Видавництво «Жорж» планувало до кінця року видати 4 книги Маккаммона (дуже на це надіємося!): «Життя хлопчика», «Лебедину пісню» та два перші романи з серії про пригоди Метью Корбета «Поклик нічного птаха» та «Королеву Бедламу».

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: