Поділитися

 (У США знімуть серіал «Пекло Данте» за мотивами «Божественної комедії»)

Підлітковий телеканал Freeform, що належить Disney-ABC Television Group, займається виробництвом драматичного серіалу «Пекло Данте» (Dante’s Inferno) за мотивами твору «Божественна комедія» італійського поета епохи Відродження Данте Аліґ’єрі.

Як повідомляє Deadline, в основу сюжету ляже перша частина знаменитої поеми, яка має назву «Пекло».

Згідно з інформацією, нове шоу Freeform буде являти собою «сучасне переосмислення» твору XIV століття. Дію серіалу перенесуть у сучасне Місто Янголів – Лос-Анджелес.
У центрі розповіді буде перебувати 20-річна дівчина на ім’я Ґрейс Данте, життя якої складається із суцільних нещасть. Головній героїні доводиться доглядати за матір’ю-наркоманкою і проблемним братом, відмовившись від усіх планів на майбутнє.

dante.gif

Якось вона виявляє, що її життя налагоджується, а мрії починають збуватися. У підсумку вона дізнається, що своєму успіху вона зобов’язана самому Дияволу. Щоб перехитрити його, Ґрейс доведеться відправитися в мандрівку Пеклом.

Зазначається, що проєкт не має жодного стосунку до однойменної комп’ютерної гри.
Продюсерами серіалу виступлять Етан Райфф і Сайрус Воріс («Кунг-фу Панда»). Сценарій для телесеріалу адаптують Ніна Фіоре і Джон Еррера, які раніше працювали над «Оповіддю служниці».

Акторський склад ще не називають. Дата прем’єри серіалу також поки що не відома.

«Божественна комедія» – поема, написана Данте Аліґ’єрі в період приблизно з 1308 по 1321 рік; складається із трьох частин: «Пекло», «Чистилище» і «Рай».

Українською твір перекладали Петро Карманський, Богдан Лончин (обидва переклали лише першу частину поеми), а також Євген Дроб’язко (Дніпро, 1976; Фоліо, 2001 (передрук)) і Максим Стріха (Астролябія, 2013–2015).

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: