Творці «Шерлока» оголосили дату виходу мінісеріалу «Дракула»

Новорічний подарунок від BBC

Поділитися

 (Творці «Шерлока» оголосили дату виходу мінісеріалу «Дракула»)

Телеканал BBC One назвав дату прем’єри серіалу «Дракула» від Марка Ґатісса і Стівена Моффата – творців популярного серіалу «Шерлок» про всесвітньовідомого англійського детектива з книг сера Артура Конана Дойла.

Як повідомляється на сторінці BBC One у Twitter, нова адаптація історії про не менш легендарного вампіра вийде 1 січня 2020 року. Другий і третій епізоди вийдуть 2 та 3 січня відповідно.

В основі сюжету лежить культовий роман ірландського письменника Брема Стокера про вампіра – румунського графа Дракулу, написаний 1897 року.

Дія серіалу почнеться в 1897 році в Трансильванії. Потім Дракула покине свій замок, щоб потрапити у вікторіанський Лондон, де він шукає свіжу кров. Крім того, шоу проллє світло на його протистояння з Ван Гелсінґом.

Головну роль зіграв датський актор Клас Банґ («Дівчина, яка застрягла в павутині»). Крім нього, в стрічці знялися Джонатан Аріс, сам Ґатісс і Тім Інґалл.

Картина буде складатися всього з 3 епізодів. Перший епізод зрежисерував Джонні Кемпбелл («Світ Дикого Заходу»). Деймон Томас («Вбиваючи Єву») зняв 2 епізод, а Пол Макгіган («Віктор Франкенштейн») – третій.

Відомо, що над серіалом BBC працював спільно з Netflix. Щоправда, дата його релізу на стримінговому сервісі поки не оголошується.

Перший тизер серіалу вийшов наприкінці жовтня.

А ось перший погляд на нового Дракулу.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: