Роман «Stinger» Р. Маккаммона екранізує культовий Джеймс Ван

Шанувальники жахів, і зокрема творчості Роберта Маккаммона можуть порадіти: книги «Генія з Алабами» нарешті вперше екранізують

Поділитися

 (Роман «Stinger» Р. Маккаммона екранізує культовий Джеймс Ван)

За романом Маккаммона «Stringer» («Кусака», 1988) вийде серіал для стрімінґового сервісу «Peacock». Режисерське крісло проекту зайняв культовий режисер Джеймс Ван (горор-франшизи «Пила» та фільми «Мертва тиша», Астрал», «Закляття»). Відтак про це повідомлялося ще 30 березня 2022 р. в «The Hollywood Reporter» та офіційному сайті автора. Однак, відтоді більше ніяких деталей не було.

Проте, 16 грудня 2022 р. з’явилася нова інформація про подальшу роботу: наразі до «проекту без назви» долучився Ієн Маккаллоґ, відомий за серіалом «Йеллоустоун», який є сценаристом і виконавчим продюсером картини. Також було оголошено, що перший епізод серіалу зніме Е. Л. Катц. Раніше Ліза Катц знімала епізоди серіалів жахів, таких як «The Haunting of Bly Manor», «Channel Zero», «Swamp Thing і Scream: The TV Series».

«Ми в захваті від цього захоплюючого трилера про групу людей, які долають труднощі. Він водночас і розважальний, і емоційний», – сказала Ліза Катц, президентка відділу сценарного контенту NBCUniversal Television and Streaming. – «Ми знаємо, що ця майбутня драма буде в руках експертів: Джеймса Вана, Е. Л. Катц, Ієна Маккаллоґа, наших партнерів з UCP, і, безумовно, стане роботою, гідною аудиторії Peacock».

Чільне місце у роботі над серіалом займає і сам Роберт Маккаммон.

У романі «Stinger» розповідається про невеличке прикордонне містечко Інферно (місце, яке хочеться покинути назавжди). Тут поряд з «бандитськими війнами», постійною депресією та іншими негараздами стається ще одне лихо: розбивається космічний корабель. Проте, не один: за ним навздогін женеться космічний вояжер Кусака, якому зруйнувати на своєму шляху ще одну планету являється суттєвою дрібницею.

Лімітоване видання роману «Stinger», видавництво «Subterranean Press», 2015.
Лімітоване видання роману «Stinger», видавництво «Subterranean Press», 2015. Ілюстрації художника Леса Едвардса

Слід додати, що Беатріс Спрінґборн, президентка «UCP» в інтерв’ю зауважила:

«Коли ви об’єднуєте Джеймса Вана, Ієна Маккалоґа, Е. Л. Катц та роман-бестселер Роберта Маккаммона, у вас є всі складові для неймовірної історії. Ми в захваті від співпраці з Peacock та можливості донести це захоплююче шоу до їхньої аудиторії».

Коли таки вийде серіал наразі невідомо. І чи дійсно він виправдає очікування глядачів та шанувальників творчості «Генія з Алабами»?!

Для українського ж читача важливою подією може стати видання хоча б однієї книги Роберта Маккаммона, наприклад, культового «Життя хлопчика». Агов, українські видавці: хто ж візьметься за цю справу?

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: