Поділитися

 (Пригоди Метью Корбетта тривають…)

Анонсована ще в минулому році книга Р. Маккаммона “Король тіней” із серії про пригоди Метью Корбетта (восьма на рахунку з десяти) таки вийде у 2022-му, але не на початку року, як зазначав сам автор, а переноситься приблизно на червень. Про це 1 лютого заявив на своєму сайті Р. Маккаммон з посиланням на видавництво “Lividian Publications”. Причин затримки видання роману декілька, і вони досить значні.

Зокрема, сам Р. Маккаммон стверджує, що роман, який нібито автор закінчив ще в квітні 2021 року, зайняв таки більше часу. Він дописував і кілька раз редагував його, щоби все добре узгодилося із попередніми частинами, адже події книги тепер відбуваються не на американському континенті, а переносяться у Середземне море. Про роботу над “Королем тіней” Маккаммон говорить:

Я маю сказати, що довга затримка “Короля тіней” сталася перш за все через мене, оскільки мені знадобився деякий час, щоб наситити ідею бурбоном уяви та купою зусиль. Гм. А потім писати багато часу, оскільки це досить заплутано, і все повинно було поєднуватися саме так

Іншою причиною перенесення видання книги, і напевно, не тільки її, став, як не дивно, дефіцит паперу у видавничій галузі США! Ви не повірите, але американські друкарні зараз потерпають від нестачі паперу, який добряче “скочив у ціні” та повністю не задовольняє потреби американського і світового ринку (про цю ситуацію кілька місяців назад згадував Антон Мартинов, директор видавництва “Лабораторія”, та пропонував українським видавництвам задуматися та спробувати заявити про себе на європейському ринку).

Тому у червні 2022 року власник видавництва “Lividian Publications” Браян Фрімен планує таки видати “Короля тіней”, але обмеженим тиражем, хоча з суперобкладинкою та колекційним футлярем для книги. Восьма книга про пригоди Метью Корбета налічуватиме 736 сторінок та включатиме десять чорно-білих ілюстрацій від відомого американського художника-ілюстратора Вінсента Чонга.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: