Поділитися

 (Повернення до Сайлент Гіллу)

«Хіба не знаєте, що ми будемо судити ангелів?
Чи не знаєте, що святі судитимуть світ?»

1Кор. 6:2,3, слова апостола Павла
на рекламному щиті поряд з будинком протагоністів

Режисер Крістоф Ґанс має намір знову взятися за франшизу «Silent Hill» та зняти новий фільм жахів після більш ніж 15 років перерви. Відчуваючи, що його погляди змінилися з роками, Ґанс хоче створити більш сучасний і психоаналітичний фільм «Return to Silent Hill», який би відрізнявся від стилю попередньої серії:

«Якщо ми хочемо зберегти зв’язок із аудиторією, ми повинні чітко усвідомлювати, що за 15 років все змінилося. Все змито. Ми повинні повернути щось дуже дивовижне» – відзначив Крістофер Ґанс.

Слід згадати, що після культового першого фільму в 2006 році, продовження 2010 року «Сайлент Гілл 2» значно поступається оригіналу та отримало багато негативних відгуків від кінокритиків навіть попри 7 номінацій від різних премій (посіла друге місце у «Fangoria Chainsaw Awards» за найкращий грим та спецефекти).

Дата виходу «Return to Silent Hill» поки невизначена, однак відомо, що після анонсу продюсер Алан Джонс написав у Twitter, що зйомки розпочнуться: «в лютому [2023] і завершаться наприкінці 2023».

За словами Крістофа Ґанса, сюжет фільму «Return to Silent Hill» буде заснований на грі «Silent Hill 2» та не матиме відношення до оригінального фільму. Режисер планує перезапуск та обіцяє у майбутній стрічці показати більше психологічного горору. Він написав сценарій у співпраці з «Konami Digital Entertainment», який розповідає "про молодого хлопця, який повертається в Сайлент Гілл, де він пізнав велике кохання, і те, що він збирається знайти, — справжній кошмар"

Продюсер картини Віктор Хадід підтвердив також присутність у майбутній прем’єрі знайомих монстрів, включаючи культового Пірамідоголового.

Пірамідоголовий – неофіційне ім’я монстра із серії відеоігор «Silent Hill»
Пірамідоголовий – неофіційне ім’я монстра із серії відеоігор «Silent Hill»

Слід сказати, що розробка фільму спонукала японську компанію «Konami» відродити серію ігор «Silent Hill», яку заморозили ще у 2015 році. Керівник «Konami» по роботі з франшизою Руї Наіто зазначив, що майбутній фільм «Return to Silent Hill» став дуже важливою для серії подією і виступив свого роду «каталізатором» до появи нової хвилі ігор «Сайлент Гіллу».

Офіційний тизер про початок роботи над картиною, де можна побачити перші розкадрування та концепт-арти:

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: