Пластиквуд і пакетоапокаліпсис в горор-анімації (відео, фото)

Гарбі заблукала в лісі зі сміття

Поділитися

 (Пластиквуд і пакетоапокаліпсис в горор-анімації (відео, фото))

Сучасні ініціативи привертають увагу до екологічних проблем і закликають до свідомого використання ресурсів за допомогою анімації в горор-стилістиці.

Зокрема, студія Plastikwood Animations створила мультиплікацію «Запаковані в пластик». Її головна героїня – Гарбі (від англійського garbage – відходи, сміття), пародія на ляльку Барбі. Вона необдумано захоплювалася шопінгом, а потім відчула на собі всі страшні наслідки надмірного споживання. Героїня потрапляє у сміттєвий ліс, де стає все страшніше і страшніше через невгамовні споживацькі звички. Там вона натрапляє на жахливих синтетичних монстрів.

Що прикметно, для створення анімації автори використовували сміття, зібране в центрі Києва. Декорації розробив художник Роман Піар. На створення «лісу» пішов місяць, стільки ж – на продакшн.

У роликах аніматори використовують кліше з фільмів жахів, зокрема звукові: нагнітання, шурхіт, хвилювання і нуар. Записують і оркестрові інструменти.


У київському музеї Plastikwood можна взяти участь в імерсивному атракціоні «Wrapped in Plastic: Пригоди Гарбі». Відвідувачі проходять через лабіринт, зібраний зі сміття, а потім опиняються в кінозалі, де можуть побачити першу серію про Гарбі.

Володимир Юдашкін, автор ідеї, засновник анімаційної студії, раніше працював у модельній індустрії. «Мене мучила совість, оскільки я працював в сфері, яка змушує людей купувати непотрібні речі, і я пішов звідти», – розповів він.

Який потенціал у «Запакованих у пластик»

Мультиплікаційна студія PlastikWood Animation була створена у 2018 році. Спочатку у Володимира Юдашкіна виникла ідея створення повнометражного мультфільму про сміттєвий острів, головними мешканцями якого б стали таргани-щури, які харчуються сміттям. Але виявилося, що такий проєкт вимагає занадто великого бюджету, тому його довелося відкласти. У процесі роздумів про сміттєвий острів співробітники студії придумали персонажа – Гарбі, дівчину, яка живе в сміттєвому світі.

PlastikWood уже написали 10 сценаріїв для короткометражних мультфільмів про Гарбі. Серед них – історія про подорож ляльки в океані, яка розповість про забруднення всесвітніх ресурсів.

Після того, як мультфільм буде представлено на анімаційних фестивалях, найімовірніше, він з‘явиться в інтернеті. Вже зараз його автори замислюються про створення цілого стоп-моушен мультсеріалу.

Як повідомляє видання «Рубрика», зараз команда має намір продовжувати доносити ідеї у форматі інтерактивних виставок.

«Наразі ми маємо бажання продовжувати працювати у тому форматі, який вигадали для себе – виставок, із зануренням глядача у антураж мультфільму, перед його переглядом, бо віримо, що цілковито донести ідеї та створити ефект занурення можна лише у такий, комплексний спосіб», – пояснює Марія Китаєва, менеджерка з комунікацій PlastikWood Animations.


Пакети-лиходії в білоруській екологічній рекламі

Також днями в Мережі з’явився рекламний ролик, в якому негативні персонажі – це чорні поліетиленові пакети, що завойовують планету. 

Відеоролик створений у межах екологічної кампанії «Покед, пакет», пише «Белта». За інформацією видання, анімаційний горор-ролик знятий за ініціативою державної установи «Оператор вторинних матеріальних ресурсів» для руху «Мета 99».

У відео зображені чорні пакети, які мають вигляд злочинців. На чистих вулицях міста їх з’являється все більше і більше.


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: