Новий фільм жахів змушує глядачів боятися своїх телефонів

Епіграфом до стрічки послужила цитата Джозефа Конрада із «Серця пітьми»: «Він голосно відлунював, тому що нутро його було порожнисте… ».

Поділитися

 (Новий фільм жахів змушує глядачів боятися своїх телефонів)

На Netflix вийшов новий горор під назвою «Рани» («Wounds»), після перегляду якого багато користувачів сервісу захотіли позбутися своїх смартфонів.

Про перші відгуки глядачів про фільм написало видання The Sun, яке розмістило статтю з таким заголовком «Новий горор Netflix змушує людей «змивати телефони в туалет» через мобільник, який звів з розуму пару».

Трейлер до фільму вийшов ще наприкінці серпня.

У кінострічці зіграли Армі Гаммер і Дакота Джонсон, персонажі яких – бармен Вілл і його дівчина Керрі – пара.

Вілл працює в барі «У Розі» в Новому Орлеані, саме там він якось, після сварки між відвідувачами, знаходить телефон, який перетворює його життя в кошмар.

Розблокувавши і залізши в чужий смартфон, він опиняється втягнутим у жахливу гру – пристрій починає піддавати його страшним видінням та налаштовує проти дівчини (Дакота Джонсон) і близької подруги та постійної клієнтки бару Алісії (Зазі Бітц), в яку Вілл закоханий. Він починає отримувати моторошні дзвінки і фото, а на його тілі з’являються незрозумілі рани, наче від порізів.

Однак страшні сцени в картині пов’язані не з тарганами чи страхітливими фото, які отримує Вілл, а з жахливою природою людини, яка може ховатись за маскою «хорошого хлопця».

Так, спочатку персонаж Гаммера створює цілком приємне враження, але так здається лише спершу. Раптова знахідка відкриває його справжнє обличчя і душу, сповнену протиріч. Чим глибше глядач поринає в сюжет, тим очевиднішим для нього стає те, що Вілл – гнила людина.

Рани на його тілі, так само як і «гнилі болячки і запалені рани життя» на портреті Доріана Грея, еквівалентні його психологічному портрету.

Не просто так епіграфом до стрічки є і цитата Джозефа Конрада із «Серця пітьми» про вплив джунглів на Курца: «Він голосно відлунював, тому що нутро його було порожнисте… ». Так, бармен Вілл заглядає в безодню своєї душі, і те, що він бачить, не може тішити. Самозаглиблення не залишається без слідів – ран, які проступають на тілі.

У фільмі поверхнево піднімається кілька тем, властивих для сучасних трилерів: одержимість смартфонами, невірність, пристрасть до алкоголю.

Урешті-решт Вілла тягне до страхітливого темного порталу, що нагадує Зворотну Сторону в «Дивних дивах».

До слова, ґаджет у забігайлівці загубили, а можливо, підкинули підлітки, які хотіли з’ясувати, чи існує потойбічний світ. Тим часом прорізи на тілі Вілла не зникають, а розростаються…

woundsAL.jpg

Хоча перші відгуки про фільм загалом позитивні, фінал, за задумом автора, викликає відчуття незавершеності.

«Тільки що подивився «Рани» на Netflix з Армі Гаммером і Зазі Бітц. Це горор у чистому вигляді, але так і не зрозумів, сподобався він мені чи ні. Кінцівка виявилася настільки різкою і раптовою», – написав блогер під ніком @darklongbox.

«Щойно подивилася «Рани» на Netflix. Не так страшно, як думала, але кінець моторошно кріповий», – поділилася враженнями ще одна юзерка.

«Рани» означають відсутність сну і що в моєму житті більше не буде мобільних телефонів», – заявив нажаханий інтернет-користувач.

«Тільки що подивився «Рани» на Netflix. Здається, мені тепер доведеться змити свій телефон в унітаз. Спасибі, але мені демони не потрібні», – написали в соцмережі.

Дехто навіть задумався, чи «допоможе», якщо поставити телефон на «безпечний режим»:

«Їй Богу, ніколи більше не стану користуватися телефоном після перегляду «Ран». Цікаво, якщо вибрати режим «У польоті», то стане телефон безпечним?».

Але чимало глядачів зауважили, що стрічка не варта перегляду і витраченого часу.

«Рани» на Netflix – найбільший шматок г***, який я коли-небудь дивилася. Півтори години мого життя вже не повернути», – написала інша користувачка.

Режисер і сценарист фільму – іранський британець Барак Анварі, який свого часу отримав від BAFTA приз як найкращий режисері за свій горор-трилер «У тіні» (2016). «Рани» – його друга повнометражна робота.

Раніше глядачі Netflix назвали два найстрашніші, на їхню думку, фільми жахів 2019 року, а саме кінострічки – «Елі» і «Жах».

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: