Названі кращі книги жахів та трилерів 2021 року за версію Goodreads

Найбільша книжкова інтернет-платформа назвала кращі книги за версією читачів

Кращі жахи 2021 (Названі кращі книги жахів та трилерів 2021 року за версію Goodreads)
Кращі жахи 2021
Поділитися

Завершилося голосування користувачів Goodreads- найбільшої читацької інтернет-платформи. Цьорік у голосуванні взяло участь майже 5 мільйонів користувачів, а переможці, за традицією, визначалися в 17 категоріях, з якої Бабаю, звісно цікаві дві: горор та містика&трилер.

найкращим трилеромчитачі визнали The Last Thing He Told Me Лаури Дейв (58 тисяч голосів), друге місце посіли The Maidens Алекса Мікаелідіса (майже 50 тисяч), а на третьому розмістився дідусь Кінґ та його Біллі Саммерс (48 тисяч).

А от з жахами ситуація склалася цікавіше - там, на відміну від трилерів, де голоси розподілялися більш-менш рівномірно, перші два місця серед горорів мають дуже серйозний відрив від решти учасників (46 і 40 тисяч голосів відповідно, тоді як третя позиція - лише 16). Не дивно, що один з пари переможців - це Стівен Кінґ та його роман Later. Але - не перший.

Цього року книгою року серед жахів визнали The Final Girl Support Group (Клуб підтримки фінальних дівчат) Ґрейді Гендрікса. Ґрейді не надто відомий у наших теренах, утім, на заході це визнаний автор жахів, відомий також своїми дослідженнями жанру. Уже в назві книги можна це помітити: Фінальна дівчина - це архетип персонажки слешерів, яка єдина виживає наприкінці фільму, перемігши маніяка. Власне, книга про те, що відбувається потім - як такі дівчата живут далі та переживають наслідки цих жахливих подій. Зокрема вони збираються у клуб підтримки, де спілкуються одна з одною. Але це лише преамбула до сюжету, а сам сюжет, звісно, буде про те, як дівчат по одній починає вистежувати вбивця-сталкер.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: