Поділитися

 (Казковий горор «Ґретель і Гензель»: проморолики і постери до фільму)

Наближається прем’єра фентезі-горору «Ґретель і Гензель» – нової інтерпретації похмурої казки. А поки цікавість підігрівають новими промоматеріали.

Зокрема, за минулий тиждень вийшли чотири проморолики та постери з персонажами картини.

Це два ТВ-споти по 30 секунд, коротке відео про зйомки і дещо дивний ролик, де нам показують мініатюрну кухоньку, на якій людськими руками ведеться приготування… пирога. Малюсінького пирога за допомогою крихітного начиння, який потім подається на такий же маленький стіл. І все би нічого, якби не кріпі-музичка на фоні, яка змусить додивитись до кінця весь процес.




За сюжетом, головна героїня Ґретель (Софія Лілліс) разом зі своїм молодшим братиком (Сем Лікі) Гензелем вимушені податися до лісу в пошуках їжі. Однак там вони натрапляють на хижку старої жінки, яка має специфічні смакові вподобання.

Концепція

Режисером виступив Оз Перкінс.

«Я миттєво прийняв сценарну ідею про те, що казки, а особливо казки братів Ґрімм, страшні за своєю суттю. Вони завжди проводять героя по межі життя і смерті», – сказав він.

Якщо ви добре пам’ятаєте назву казки, то зауважили, що в назві фільму акценти в іменах зміщені. Сценарист Роб Гейз створив свій варіант інтерпретації цієї давньої історії: помінявши імена персонажів вже в назві, він змістив акцент на ракурс зору Ґретель.

«Я хотів, щоб Ґретель була трохи старшою, ніж Гензель, – розповідає режисер фільму Оз Перкінс. – Зазвичай у цій казці хлопчик і дівчинка – два 12-річних підлітки, а у нас Ґретель – 16, а Гензелю 8 років. Нам було важливо створити ситуацію, коли Ґретель змушена всюди, куди б вона не пішла, тягати із собою молодшого брата. Адже розвитку, зростання молодої людини часто заважають прихильності, речі і люди, яких він любить».

Така зміна в сюжеті потрібна була для змалювання популярної теми в трилерах і саспенсах – двоїстості людської душі, в якій таїться потяг до темних сил.

Виконавиці ролі Ґретель Софія Лілліс вважає, що бачення режисера є набагато страшнішим, ніж оригінальна казка. «Цю казку, яка лякала нас в дитинстві, Перкінс вирішив переосмислити для дорослих. Фільм жахає!» – зауважила вона.

Локації

Зйомки фільму проходили в Ірландії. «Нам потрібно було знайти місця, в яких би поєднувалися краса і суворість, які б були реальні і чарівні, як казка, – розповідає виконавчий продюсер Automatik Сандра Йі Лінг. – Місце і час дії – ліс, зима. Все це ми знайшли в Ірландії». «Ірландія – це краса і таємниця, – погоджується Оз Перкінс. – Куди не кинеш погляд, скрізь – приголомшлива, чарівна, лякає навіть, холодна краса, вічна, як казка. «Ґретель і Гензель» – не сільська драма з глянсовою листівки. Ми хотіли зробити стильний, кінетичний фільм для широкої аудиторії».

Одну зі сцен знімали поблизу Дубліна, в колишньому мисливському будиночку, який називають The Hell Fire Club – «Клуб пекельного полум’я» на Монтпілієр-Гілл.

«Думаю, легенда про те, що диявол грав там у карти, досить правдива... », – розповів Оз Перкінс.


Стиль

Незважаючи на те, що в основі фільму – німецька казка, «Ґретель і Гензель» – це історія, позбавлена конкретного часу і місця. Режисер і художники прагнули створити жахливу казку, яка живе десь у підсвідомості глядача. «Конкретні місце або час дуже обмежили б цю історію, – каже Перкінс. – Ми хотіли використовувати твори мистецтва різних епох, справжні історичні артефакти, предмети старовинної культури і сучасного дизайну, щоб створити нашу власну всесвіт. Вийшла, на мій погляд, цікава еклектика».

Усі костюми для героїв були розроблені спеціально для фільму: капелюхи пошила ірландська модистка, взуття – швець, який працює за старовинними технологіями. Кільце відьми, яке відіграє певну роль в історії, було розроблено ірландським ювеліром. Одяг Ґретель і Гензеля було виготовлено зі світло-сірого льону з кольоровими акцентами. Фартух Ґретель – відгомін знаменитого костюма Дороті з «Чарівника країни Оз».

Світова прем’єра – 31 січня. В Україні стрічка вийде 20 лютого.

Повний трейлер до фільму випустили на початку січня.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: