Девід Лінч зніме фільм про блюзмена, що продав душу дияволу

Автор "Твін Піксу" давно захоплюється сценарієм стрічки Love In Vain

Поділитися

Девід Лінч зніме фільм про блюзмена, що продав душу дияволу

Останній ігровий фільм Девіда Лінча "Внутрішня імперія" вийшов у 2006 році й, незважаючи на теплий прийом у критиків, зібрав у прокаті мізерні 4 мільйона доларів. Відтоді у маестро почалися проблеми з фінансуванням його проектів, і він вже було заявив, що йде з кінематографу, так як не бачить себе в сучасному кіно, де картини створюються заради прибутку, а не заради мистецтва.

Проте вихід нового сезону "Твін Піксу" показав Девіду Лінчу, що він затребуваний і все ще може бути почутим, не прогинаючись під жадібних продюсерів. Отож, за свідченнями інсайдерів, Девід Лінч планує оголосити збір коштів на нереалізований проект сценариста Алана Ґрінберґа "Love In Vain", що розповідає про легенду блюзу 30-тих Роберта Джонсона.

Біографія блюзмена огорнута справжнім ореолом таємниці. На початку 30-тих 25-річний музикант з невеличкого міста в Міссісіпі з'явився буквально нізвідки й вразив усіх неймовірним володінням гітарою. Уже через кілька років, у 1938, він загинув у рідному штаті за дивних обставин. Подейкували, що чолов'яга в юності продав душу дияволу в обмін на божественний музичний талант, а пізніше диявол прийшов за ним.

Сценарій Ґрінберґа ніхто не брався екранізувати. Єдина втіха автору: це був перший в історії скрипт, який вийшов масовим тиражем у американських видавництвах. Якщо у містера Лінча вдасться зібрати кошти й розпочати виробництво, Ґрінберґ може бути впевнений: його історія в надійних руках. А фанати з нетерпінням чекатимуть Лінчівського сюрреалістичного видовища, наповненого містикою, сатанізмом і блюзом.

Історія Роберта Джонсона була обіграна в одному з епізодів серіалу "Надприродне":


Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: