Поділитися

 (Чи може сучасний кінематограф налякати старою історією про прадавнє зло?)

Прем’єру «Салимового Лігва» заплановано на 9 вересня 2022 року. Адаптацією роману для великих екранів займається New Line Cinema. Сценарист і режисер фільму — Ґері Доберман, у доробку якого фільми зі всесвіту Закляття. Зокрема, він написав сценарії до «Анабель» (2014), «Анабель: Створення» (2017), «Монахиня» (2018), «Анабель 3» (2019). У фільмі 2019 він також виступив режисером. Ґері доклався до створення екранізації «Воно» (2017 і 2019) в якості одного зі сценаристів.

Головні ролі у майбутній стрічці виконують Льюїс Пуллман, Макензі Лі, Білл Кемп, Джон Бенджамін Хікі, Пілу Асбек, Вільям Седлер, Спенсер Тріт Кларк, Елфрі Вудард.

Продюсує стрічку Джеймс Ван, відомий за роботою над фільмами популярних франшиз Пила та Закляття.

«Салимове Лігво» — роман Стівена Кінґа, опублікований 1975 року. Основні події розгортаються у однойменному містечку, де за незрозумілих обставин починають помирати і зникати люди. Молодий письменник, який повернувся у місця свого дитинства, щоб написати нову книжку, опиняється у коловерті моторошних подій і з групою підневільних компаньйонів намагається протистояти злу, що оселилося у місті.

Прийдешня екранізація роману стане не першою. У 1979 році роман показали на каналі CBS у форматі двосерійного міні-серіалу. Згодом його урізали і змонтували фільм, який запустили в прокат у кількох країнах.


Також була телевізійна адаптація 2004 року для TNT.

Всесвіту Салимого Лігва так чи інакше торкаються і у інших проєктах. Зокрема, у Поверненні до Салимого Лігва (1987), Касл-Року (2018), Чепелвейті (2021).

    Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

    Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: