«Замаскована камера тортур»: у США вимагають закрити гардкорний горор-квест

В екстремальному горор-квесті McKamey Manor, відомому також як «Дім із привидами», нібито «калічать» (фізично і психічно) учасників

Поділитися

Фото: FOX Business («Замаскована камера тортур»: у США вимагають закрити гардкорний горор-квест)
Фото: FOX Business

Американці висунули вимогу закрити популярну квест-гру McKamey Manor в штатах Теннессі та Алабама (США) через нібито насилля, якому там піддають учасників.

Відповідна петиція з’явилась на Change.org напередодні Геловіну. Тоді її підписали більше 70 тисяч осіб. Зараз петицію підтримали близько 120 тисяч (і це число продовжує стрімко зростати).

«Це замаскована камера тортур!» – йдеться в ній. Петиція адресована губернатору Теннессі та сенату штату Алабама, проте влада поки на неї не відреагувала.

За даними автора петиції, організатори гри шукають слабохарактерних людей, якими легко маніпулювати, а потім знущаються над ними під час квесту собі на потіху та для задоволення садистських нахилів.

mckameymanorextremehauntedhouse2019.jpg

Згідно з правилами, учасник будь-якої миті може назвати стоп-слово та припинити гру, однак це правило порушують, пише автор петиції.

«Один учасник був так сильно замучений, що кілька разів непритомнів. Актори зупинили гру лише тоді, коли подумали, що вбили чоловіка», – йдеться в тексті скарги.

На власників атракціону вже надходили скарги. Одна з колишніх учасниць говорить, що за три години квесту «пережила куди більше, ніж очікувала». Її кілька разів по-справжньому побили, змусили рити собі могилу, а потім і засипали в ній, забезпечивши лише трубочкою для дихання.

Організаторів також звинувачують у тому, що вони дають гравцям галюциногени а піддають сексуальному насиллю (якщо вірити правилам квесту, які опубліковані на офіційному сайті, все це заборонено).

1f634e6ef9332dfc465c2d89bede20c4_ce_2125x1326x196x0_cropped_960x600.jpg

Власник атракціону Расс Маккеймі не вважає розвагу протизаконною. Він стверджує, що, крім акторів, які лякають і б'ють гравців, у грі він задією гіпноз. Для цього, до речі, квест знімають на відео, щоб учасники потім не пішли в поліцію.

«Коли я використовую гіпноз, я можу помістити вас у дитячий басейн із парою дюймів води і сказати, що там є велика біла акула, і ви будете вірити, що там є акула. Коли у вас є така влада над людьми і вони роблять і бачать те, що ви хочете, вони можуть піти звідси в упевненості, що все відбувалося по-справжньому. А потім піти до влади і розповісти що завгодно. Тому я можу показати відзнятий матеріал і сказати: "Такого не було"».

Попри те, що багато людей підписали петицію, гравці беруть участь у квесті добровільно та підписують відмову від претензій.

Що відомо про «Дім із привидами»

Узяти участь у квесті можна безкоштовно, принісши тільки упаковку собачого корму, а в разі проходження його повністю (це близько 10 годин) обіцяють приз у 20 тисяч доларів. Хоча зробити це ще не вдалось нікому.

Однак потрапити в гру не так і просто. Учасникам має бути від 21 року, люди віком від 18 до 20 повинні мати дозвіл батьків. Також необхідно пред’явити медичну довідку про стан здоров’я, щоб підтвердити, що учасник фізично і психічно готовий до випробування. Обов’язковою є наявність страхового свідоцтва. Крім того, необхідно підписати 40-сторінковий договір із відмовою від будь-яких претензій. А ще – переглянути фільм тривалістю 2 години перед початком гри.

«Я прочитав угоду і вирішив піти. Я дочитав до останньої сторінки і пішов додому. Там дуже багато: ти повинен вирвати собі зуб, є шанс, що тобі зроблять тату, є шанс, що тобі вирвуть нігті, є ймовірність смерті. І нещасні випадки дійсно були», – розповів USA Today потенційний учасник випробування.

А ви б залишились?

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: