«Джокер»: у Мережі з’явився фінальний сценарій фільму

Різдвяний подарунок для шанувальників стрічки

Поділитися

 («Джокер»: у Мережі з’явився фінальний сценарій фільму)

Кінокомпанія Warner Bros. опублікувала в Мережі фінальний сценарій «Джокера», за яким знімалася картина. Його написанням займалися сценарист Скотт Сільвер («8 миля») і режисер Тодд Філліпс («Похмілля у Вегасі»).

В інтерв'ю виданню Deadline Філліпс розповів про одну з цікавих реакцій на його фільм, яка пов'язана з одним рядком зі сценарію.

«Я думаю, що багато різних моментів фільму зачепили глядачів, але я помітив, що дійсно їх зачепила ідея, яку Артур записав у своєму щоденнику: «Найгірша властивість психічного захворювання полягає в тому, що люди очікують, що ви будете вести себе так, ніби його у вас немає». Це викликало відгук у багатьох людей, які страждають психічними захворюваннями та побачили частинку себе або в фільмі, або в Артурі, або в його переживаннях. Багато людей писали мені електронні листи або коментарі в Instagram, кажучи, що ця фраза передає їхній стан».

Режисер зауважив, що ніхто не очікує, що пацієнти в лікарнях будуть приховувати свої фізичні травми, проте зовсім інші стандарти застосовуються до пацієнтів психічних палат.

«Якщо у вас зламана нога, то люди притримають для вас двері, тому що ваша недуга очевидна. Але психічне захворювання приховане, тому навіть люди, які знають про нього, просто чекають, що ви будете вести себе так, наче у вас його немає. Вони не бачать його на вас, а часто і зовсім не бачать вас узагалі».

Завантажити сценарій можна за посиланням.

Картина зібрала 1.063 млрд доларів і стала одним із перших претендентів на цьогорічний «Оскар», а виконавець головної ролі, Хоакін Фенікс – претендентом на звання найкращого актора.

Тримаємо кулачки 🤞

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: