Поділитися

Багатостраждальна "Дюна"... Колись давно переносити її на великі екрани брався навіть маестро Девід Лінч, режисер культового "Твін Піксу" і майстер химерного сюрреалізму. Опісля Девід Лінч жалівся, що його не допустили до фінального монтажу стрічки, а "Дюна" 1984 року зі славним агентом Купером у головній ролі не зайшла ні критикам, ні глядачам.

Похожее изображение

В нульових по "Дюні" вийшло двійко непоганих серіалів, які точно викличуть теплу ностальгію у покоління 90-тих. В одному з них навіть засвітився молодий Джеймс Макевой. А проте, дійсно епічного великобюджетного видовища довелося чекати аж до нинішніх часів.

Зараз яскравий представник течії молодих талановитих режисерів, автор чудового трилеру "Полонянки" та надзвичайно атмосферного кіберпанку "Блейдраннер 2049" Дені Вільньов працює над новою екранізацією. Акторський склад вражає, такого параду зірок давненько не було в жодному фільмі. Це є партнери по оскароносному трилері "Старим тут не місце" - утікач Джош Бролін та маніяк-філософ Хав'єр Бардем, вартовий галактики Дейв Батіста, зниклий у Мерехтінні "Анігіляції" Оскар Айзек, Ребекка Фергюсон, яка скоро засвітиться у стрічці "Доктор Сон" Кінга, улюбленець Трієра і батько клоуна Пеннівайза Стеллан Скашгорд, нова дівчина Людини-Павука Зендая, а також хал Дрого та Аквамен-вже-не-сакс Джейсон Момоа. Очолить весь цей зіркопад Тімоті Шаламе, який знімався у номінованій на Оскар 2018 мелодрамі "Називай мене своїм іменем".

Стрічка слідуватиме сюжету книги і розповість про війну між кількома кланами за владу над планетою Аракіс, де є поклади речовини під назвою "спайс". Хто контролює Аракіс - контролює спайс, а хто контролює спайс, той контролює Всесвіт. Чекаємо від Дені Вільньова чогось дійсно епічного.

Прем'єра стрічки 20 листопада 2020 року, а поки можете насолодитися "Дюною" в українському перекладі: перші дві частини саги вийшли рідною мовою у видавництві КСД.

Картинки по запросу дюна ксд

Картинки по запросу месія дюни

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: