Мізки об стінку

– Вітаю! Вітаю пані та панове, упирі та упириці, інфернальні молодиці, всяка нечисть з позасвіту, з кукурудзи малі дітки, волохаті та строкаті і, звичайно, всі іклаті! Вітаю вас, милі телеглядачі. Окреме вітання гостям студії. З вами, як завжди, останні пару сотень років ваш незмінний ведучий Микола Стодола. І ви дивитесь щотижневе інтелект шоу «Мізки об стінку». Оплески, друзі, оплески!

           Сьогодні за звання найрозумнішої почвари змагатимуться: Гуровський Спиридон Федулович, 1836 року народження, 1893 року поховання, Гаюк Гортензія Емілівна, спадкова відьма в десятому коліні, та барон Драґош з Бессарабії. Привітаймо наших гравців найгучнішими оплесками!

           Зараз наша чарівна помічниця Мієчка принесе мені конверт із завданням. А ось і вона. Красно дякую. До речі, все хотів спитати, Мієчко, а ви заміжня? Хаха. Не відповідайте, нехай це буде інтрига для наших глядачів.

           Отже, увага. Сьогоднішнє питання звучить так: як, згідно з одкровенням Ен-Уру-Гала, називалась ємність для жертвопринесення в храмі Білого Озера? Одинадцять літер. Спиридоне Федулович, перший хід за вами. Ваша літера?

           – Грхвух.

           – Як?

           – Грхвух.

           – Нічого не зрозумів. Мієчко, здається в нашого гравця щелепа відпала. Допоможіть йому чимшвидше. У будь-якому разі такої літери нема. Гортензіє Емілівно, ваш хід.

           – Здраві будьте, пане ведучий. А я ж до вас не з пустими руками прийшла. Я з гостинцями.

           – Ой це ми любимо. Операторе, покажіть крупним планом, що ж нам смачненького привезли. Та не трусіться ви так, вам це ще після ефіру їсти доведеться. Хаха. Так, і що це у нас?

           – Та от помідорчиків маринованих з кропивою баночка. За старовинним сімейним рецептом. А це грибочки малосольні. Сама збирала.

           – Мені здалося, чи один з помідорів мені тільки що підморгнув?

           – А що йому, касатіку, ще робити, раз очі має?

           – Це все дуже мило, але ваша літера?

           – Літера Фе.

           – Гортензія Емілівна, ви були близькі але такої літери нема.

– От мля.

– Бароне, ви наступний. Знаєте, нещодавно читав доволі цікавезну книгу про ваших ікластих одноплемінників і дійшов висновку: не все те золото, що блищить! Хаха. Тож бароне, ваша літера?

           – Не снайю нафіть. Літтер так бахато, на йакій с них супинитишь. С фашохо досфолу я пропушу сфій хіт, шоб крашчє подумати.

           – Воля ваша. Хто в кінці кінців я такий, щоб сперечатися зі знаттю? Спиридоне Федулович, ви готові? Черга знову дійшла до вас. Спиридоне Федулович? Спири.. доне… Мієчка! Скільки разів я казав, не направляти софіти на нестабільних гравців. Невже це так важко запам’ятати? І що нам тепер робити? Це ж вже ні в які рамки не лізе. Боги, а сморід який, у нас закінчились зомбоароматизатори? Халепа. Принесіть хтось віника, чи що. От так буває, любі глядачі. Як то кажуть: от жила собі людина, та спіткнулась в домовину. Хаха. Чого тільки не трапляється на нашому шоу! Студія, оплески нашому гравцю, який так раптово вибув з гри. Але ми продовжуємо. Гортензіє Емілівно, слово за вами.

           – Ой, пане ведучий, а може я краще тойво, заспіваю? Я стільки пісень гарних від прабабки навчилась. Село як збереться – всі заслуховуються.

           – Гортензіє Емілівно, які пісні? У нас не талант а інтелект шоу.

           – Деремо ви відмовляєтесь. От послухайте тільки, такого ви ще не чули.

           – Я і не хочу це чути. Відьмо стара, говори літеру, час не гумовий.

           – Та добре тобі, хочеш літеру - на. Літера Фе.

           – Нарешті. І хоч пам'ять не ваш коник, що й не дивно у вашому віці, але такої літери нема.

           – От мля. А я все одно заспіваю. Бісова Сила мене полонила, три дні тримала та не відпускала…

           – Мієчко! Клич охорону, поки ця припадочна танцювати не почала. Теж мені ансамбль пісні та пляски імені Люципера.

           – Мосьйє ветучий?

           – Так, бароне?

           – А мошете пофторити сапитання?

           – Звичайно. Як, згідно з одкровенням Ен-Уру-Гала, називалась ємність для жертвопринесення в храмі Білого Озера? От лише що вам це дасть?

           – Я хатаю шо мофа йте про Шйонійнваар.

           – І де ж ви такий розумний на мою голову взялись.

           Шановні глядачі, у нас є переможець! Це правильна відповідь! Бароне, ви переходите до наступного туру, тому з вами ми побачимось рівно за тиждень у нашому інтелект шоу «Мізки об стінку»!

           А з вами, мої любі глядачі, ми зустрінемось через коротку рекламну паузу в передачі «Хата на Лестата». Не перемикайте!

 

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Раки Зодіаку
Історія статусів

08/05/24 13:29: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/24 00:16: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/24 21:01: Вибув з конкурсу • Перший етап