Світ Хоум

 Коли у вікні в будинку навпроти з'явилося світло, я зрозумів, що щось не так. Ну, як світло — млявий вогник, ніби гола лампочка-економка у глибині кімнати.

 Була глупа ніч, цебенів дощ, на вулиці — комендантська година, тому першим подумалося про домушників. Але, хто ці тупі уйобки, які полізли у будинок, що пустував років пʼятдесят мінімум? Гнітюче-сіра будівля в обрамленні шпичастої металевої загорожі скидалася на міні-палац у кращих традиціях псевдоготики, що гріло моє спрагле краси серце. Мені пощастило зняти невеличкий котедж навпроти — через вузьку вулицю — так, що можна було без проблем розглядати візерунки на посірілих фіранках і полуплену фарбу на вікнах, ніби здерту масивними пазурями, запиваючи усе чашкою міцної ранкової кави.

 Вхід в будинок —  ошатні стрункі двері з шапкою претенціозної ліпнини над ними і чотири сходинки, що поросли нестримними хащами та бадиллям, серед яких губилося сміття, їжаки і денне світло. Будинок ніби акумулював мої найтемніші жадання, надихав лякати діточок своїми макабричними казочками, і я жадав апогеїв серед його осиротілих, закинутих кімнат, салютів в його холодному мороці.

 Було вже о пів на третю ночі і, я, зморений любощами, жадібно дихав озоном, напів звисаючи з вікна, і спостерігав за таємничим світлом у брудних шибках навпроти — воно раптом почало рухатися. Пляма світла перемістилася — затремтіла у сусідньому вікні, потім у наступному і наступному, але ж як, бляха, так може бути, коли між кімнатами мусять бути стіни?! Вогник раптом вигулькнув на другому поверсі — ніби пройшов крізь стелю, і, промайнувши два вікна, зупинився акурат перед моїм. Дрижаки пробили мене до кісток. Світло росло і яскравішало — хтось чи щось наближалося з ним до вікна — ось-ось, воно розчахнеться і невідомий посвітить прямісінько мені у пику. Я був упевнений, що мене не видно, бо стояв у цілковитій темряві. Якого біса?! Навіть кляті привиди змовилися проти мене!

 Мене засліпило. Щось, схоже на спалах супернової, звірячо стисло мою голову, крекнув череп і в мізках закишіла пекуча спека. Солоденьке дитяче тільце у моєму підвалі — останнє, про що я подумав, перед тим, як опинитися у вікні будинку навпроти — я бачив свій труп, що звисав з підвіконня і смуга крові повзла по білосніжній стіні.

— Вітаю у моєму нутрі, пане письменник. Маю за честь зустрічати таку сволоту.

 Я закричав, але з рота лише ледь засюркотіло цівкою холодного повітря.

 

 

 

 

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Секта Ріджвея
Історія статусів

06/05/24 12:28: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/24 00:16: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/24 21:01: Вибув з конкурсу • Перший етап