Мій сусід

 

02.01.2006

01:05

Мама як завжди в нічну. До Джоні знову гупали. Хлопець у темно-синіх джинсах, білих кросівках з червоними смугами та легкій куртці. Під курткою сіра толстовка. На голові капюшон. Він зайшов менш ніж на хвилину. Вийшов з невиличким пакунком у правій руці. Щось загорнуте у чорний целофан.

 

01:53

На цей раз дівчина, блондинка, чорна куртка, коротка спідниця. Точно проститутка. Не вперше бачу. Приходить і залишається на кілька годин. Явно розраховується натурою. Красива наркоша, навіть дуже, тільки надто бліда і виглядає хворою. Хоча все одна гарна. Шкода що мені лише 13, я б і сам її в гості запросив.

 

 

 

05.01.2006

00:50

Приходивпацан років 18, впізнав його за одягом, ходить так наче зараз літо, спортивки адік, кроси пума. Він кілька хвилин гупав в двері і кілька разів тис на кнопку поламаного дзвінка, якби не ці гупання, я б і не знав що мій сусід барига.

 

03:47

Пощастило застати Джоні, від дверей не відходив, чергував на стільці, сидів в темряві, через вічко ж світло трохи видно. Значить так, Джоні чи побили, чи він передоз зловив, хріново йому було, ледь в хату до себе завалився. 

 

 

 

07.01.2006

02:51

Приходило троє, придурки кончені, роти не затикали поки стукали.Андрюха, Сірьога, Дімон. Спалили нафіг імена. Нарколиги кончені.

Джоні їм не відкрив, не знаю чи йому досі хріново після того що сталося, чи його вдома не було.

Постукали хвилину і пішли.

 

 

 

08.01.2006

12:09

У дворі помітив якогось дуріка дивного. Дьорганий, на нервах весь, тинявся біля мого під'їзду. Думаю, ну точно клієнтура Джоні, зараз до нього попреться. Піднявся скоренько, і до вічка. Мама відсипалася. Я спостерігав. Чувак виглядав нормально, може й не нарік. Років 35. Він піднявся на поверх, але не стукав і не дзвонив. Він бляха за півхвилини відкрив замок відмичками і зайшов в квартиру. Офігіти. Просто офігіти. Точняк якийсь ворог Джоні. Може це він йому наваляв тоді. Продовжую спостереження. 

 

03:03

Не бачив щоб той мужик виходив. Джоні теж не було. Кілька клієнтів приходило. Ніхто їм не відчиняв. Я думав що може пропустив. Не сидіти ж мені під дверима цілий день. Мамка могла б щось запідозрити. Коротше, вийшов Джоні з величезною чорною спортивною сумярою. Закрив за собою двері і швидко пішов вниз. А сумка не проста була, ніфіга не проста. З неї кров капала. Коли він звалив. Я вийшов перевірити замок, раптом після того мужика він не дуже добре працював, сподівався в хату до нього зайти. Ніфіга, закрито надійно. Я вже засмутився, аж тут, хоба, кров, кілька крапель на підлозі. Офігіти, це точно з сумки. Джоні розпиляв того мужика, запхав в сумку і виніс нахуй. 

Це пиздець. 

 

 

10.01.2006

02:36

Прийшов ще один клієнт, трусило всього, благав дати в борг, називав Джоні Богданом, (убоге ім'я для бариги). Джоні його послав і сказав що в борг не дає. Той почав кричати, матюкатися, Джоні зарядив йому в живіт, чувак навпіл зігнувся. Джоні каже знач "ще раз прийдеш, голову відірву, сам собі шукай дозу, сука. Поняв?" 

Ну той по бирому звалив нічо не сказавши. 

Джоні афігенний. 

 

 

 

Вкотре перечитую ці записи і сам собі дивуюся. Я був таким наївним. Це була остання ніч мого дитинства. Зазвичай мама поверталася вже засвітло, але в той раз пішла з роботи раніше. Її знайшли в провулку біля восьмої ранку. Шия порвана, а крові майже не було.

Джоні я більше не бачив, тітка приїхала, забрала до себе. Я не одразу зрозумів що сталося. Думав просто нарік за гроші на дозу маму вбив.

 

Розказав тітці про Джоні. Потім міліції. В його оселі знайшли безліч  засохлих плям крові, і нічого що вказувало б на його особу. Досі не знаю хто він, вже ніколи і не дізнаюся.

 

Час від часу гуляю ночами, просто вештаюсь містом, хочеться зустріти одного з них. Хочеться знати що я не псих, що не вигадав все це, хочеться убити хоч одного з них, навіть зробив срібні кулі. Мабуть закінчу своє життя в дурці, або з однією з них в своїй голові.

Краще друге. 

 

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Гончі Раміреза
Історія статусів

02/05/24 14:37: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/24 00:16: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/24 21:01: Вибув з конкурсу • Перший етап