Краса — дорого, але дієво

Жінка схилилася до обличчя доньки, надійно затиснутого в лещатах. Страшно всміхнулася, вимальовуючи маркером трафарет для чергового витвору мистецтва. Дівчина хотіла заплакати, але не могла — сльози не з’являлися через препарати, які блокували абсолютно все, що могло зашкодити роботі, й робили лице схожим на пластик. Синювате від постійних побоїв тіло було туго стиснуте шкіряними ременями. Препарати не знеболювали, тому кожен рух, кожна спроба вирватися з пекельної машини, відлунювала нестерпним болем.

— Хоче тебе, а не мене, — прискаючи слиною, говорила матір. — Ти ж малолітнє стерво, зіпсувала мені життя!

Коли холодне лезо торкнулося обличчя, з грудей дівчини вирвався стогін. Вкрите мурашками тіло інстинктивно здригалося, намагаючись уникнути болю. Вона хрипіла й виверталася. Ремені вгризалися в шкіру, з подовгастих ран струменіла кров. Тіло билося в конвульсіях настільки сильно, що, здавалося, зафіксована шия мала от-от зламатися.

Роботі жінки це не заважало — її цікавило тільки обличчя. Вона робила це десятки, якщо не сотні разів. Професійна рука м’ясниці знімала шар за шаром, намагаючись не пошкодити молоду шкіру. Єдине, що приносило дискомфорт — хрипи й стогони, які ставали все слабшими, аж поки дівчина не втратила свідомість.

***

Червоне. Металевий смак десь в горлі. Біль. Розливається головою й тілом. Перед очима зморщене тіло жінки, штучно підтягнуте операціями. Вона ледве стоїть на ногах від гніву. Бах! Бах! Бах! На руках з’являються нові подовгасті синці. Зарядне від телефона. Болить!

Сука, та за кого ти себе маєш? — слина брискає в різні сторони. — Якого хуя ти полізла до нього? Він мав вибрати мене! МЕНЕ!

За що ти так зі мною? Ми кохаємо одне одного, — дівчина не впізнає свого голосу, той звучить нікчемно і жалюгідно. — Лиши нас в спокої!

Удар за ударом. Хапає за волосся і тягне кудись. В голові паморочиться. Волосини падають на підлогу одна за одною. «Сука, краще б аборт зробила, — продовжує кричати жінка. — Нахуя мене провокуєш? Казала ж, блять, сиди тихо і не рипайся». Сама винна. Сама винна. Сама винна.

Обличчя затиснуте в лещатах. Дівчина бачила це багато разів до того. В голові грає нав’язлива пісенька з реклами: «Чоловік обрав суперницю? Не біда, ми допоможемо отримати її обличчя. Дорого, але дієво!» Дорого, але дієво. Суперниця. Мамо, за що ти так?

***

Жінка розв’язала ремені й натиснула на кнопку — лещата розтиснулися. Її донька знесилено розплющила очі й доторкнулася до того, що було обличчям. Провела рукою по стриженому волоссю. Рана пульсувала й боліла. Кров від препаратів миттєво припікалася, мовби намагалася відтворити шкіру. Здавалося, очі от-от виваляться з-під дрібних залишків шкіри й покотяться підлогою.

Спогади пролітали один за одним. Тілесний біль поступово згасав, поступаючись пусткою всередині. Препарати переставали діяти. Сльози повільно викочувалися й замість полегшення приносили ще більше страждань.

Жінка мугикала під носа дурну нав’язливу пісеньку з реклами. «Змогла підкорити світ! Дала красу стільком жінкам! І зараз, зараз зможу знову стати молодою й привабливою», — думала, поки натирала новий протез спеціальними оліями.

Дівчина важко піднялася на лікті. Поруч лежали скривавлені тампони, залишки препаратів, рукавички і… скальпель. «Яка недбалість», — промайнуло в її голові. Зважила його в долоні. Холод обпікав пальці. Здавалося, надавав якоїсь чудодійної сили.

Вона склала те, що залишилося від рота, в щось на кшталт кривої посмішки, напружила легені, зробила різкий ривок вперед і щосили закричала. Скальпель глибоко занурився в спину матері. Та поточилася, навалилася на умивальник і впала.

Дівчина відступила. Побачила ножа, що лежав на столі з рештою інструментів, одразу ж вхопила. Жінка перевернулася, намагаючись встати. Її обличчя скривилося, мовби у дитини.

— Доню, люба моя, за що ти так з мамою? Ти ж у мене хороша. Не роби мені більше боляче, давай обробимо рану. Ми ж зможемо подружи… — договорити не змогла. Один точний удар і з горла матері разом з кров’ю перерізаної сонної артерії вирвався хрип. Тіло конвульсивно здригалося, поки врешті не втратило життя.

Дівчина підняла з підлоги маску, яка колись була її обличчям, й викинула в смітник. Глянула на слоган, витиснений на ручці ножа: «Краса — дорого, але дієво». Відкинула його подалі й сплюнула на підлогу.

— Ми ніколи не були суперницями. Я любила тебе, — промовила й присіла поруч з трупом, відчуваючи слабкість, яка поступово навалювалася на тіло.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Другий етап: Персонал Umbrella
Історія статусів

16/05/23 22:07: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:00: Грає в конкурсі • Другий етап
30/05/23 20:00: Вибув з конкурсу • Другий етап