Всі стануть феями!

— Нам довго їхати? — запитала дівчинка років дев'яти. Повз недорогу машину проносився краєвид – поля, озера і річка. Недалеко з'явилось велелюдне містечко.

— Трохи — почулась відповідь.

Все, чого дівчинка бажала — побачити нову домівку, хоча переїзд дався тяжко.

---

Поки матір працювала за комп'ютером, її донька перебирала молочну кашу ложкою.

— Поїж, Лі – неуважно промовила старша.

— Я не розумію, навіщо було сюди їхати.

Це одразу звернуло увагу мами на дівчинку. Погляд посуворішав.

— Ми обговорювали. Немає перспектив у минулій оселі. Тут же я виросла. Є багато можливостей

Лі лише гмикнула. Не хотіла перед виїздом до школи провокувати мати на крик – їй і так нелегко.

«Надіюсь, я знайду подруг» - подумала дівчинка.

---

— Добридень! – промовила вчителька.

Весь четвертий клас прокричав відповідь.

— Лі приїхала нещодавно і наразі в нашій школі. Ви порозумієтесь! Зараз сядь на місце — викладачка підбадьорливо кивнула Лі.

Було вільним тільки одне, куди новенька й сіла.

— Я Емі. — шепнула однокласниця.

— Розпочинаємо урок! — крикнула вчителька.

---

Наступного тижня дівчатка разом виходили зі школи.

— Хочеш погуляти? — запитала Емі.

Подумавши, подруга відповіла:

— Не проти!

Вона не думала, що мати почне переживати, якщо вона прийде пізніше.

---



Вони йшли декілька годин, під час прогулянки дівчата бігали, грали, розмовляли… Лі розповідала про життя до переїзду, Емі – про батька.

— Я втомилась – врешті сказала Лі, зрозумівши, що вони вже далеко від дому і сутеніє.

Її подруга запропонувала:

— Може підемо до мене? Недалечко. Тато завезе тебе додому.

— Можна — усміхнулась співрозмовниця.

— Ура! Таточко зрадіє!

---

Дівчата підійшли до невеликого будинку. Коли Емі постукала, двері відчинив досить високий, сильний чоловік. Симпатичний, середньостатистичний вигляд.

— Радий бачити! — усміхнувся батько Емі.

— І ми тебе! — сказала донька й обійняла його.

З вулиці вони ввійшли до коридору. Було досить гарно, чисто, хоча сильно пахло лавандою.

— Ходімо! — з ентузіазмом вигукнула подруга. — я впевнена, тобі сподобається!

Лі хотіла нагадати, що їй час додому, проте подруга схопила її за руку й потягла за собою.

Вони зайшли до кухні і контраст цієї кімнати й коридору кидався в очі. Було брудно. Посуд виставлений горами з нагромадженою їжею, яка подекуди покрилась цвіллю. Підлога в плямах рипіла, прогиналась. Стояв жахливий запах, хоча невідомо було, звідки він.

— Я… повинна йти додому. — розгублено промовила гостя.

— Ти ще не бачила моєї кімнати! — Емі потягнула однокласницю далі.

Ввійшовши до кімнати, стало зрозуміло, звідки запах. Затхлий, неприємний. У ньому змішались піт, несвіжа їжа та сеча. Стіни були розмальовані. В кімнаті майже нічого не було. Лише матрац й стілець. На підлозі валялись ляльки фей.

— Я повинна йти додому. — повторила Лі.

— Зажди! Тобі подобається кімната? — Очі Емі були повні надії. — Тато казав, що він старався робити спальню.

— Так! — збрехала подруга і хотіла вийти, як до кімнати зайшов батько співрозмовниці.

— Як ви? — запитав. Він закрив двері ключем і сів на матрац.

— Відкрийте двері — на очі Лі навертались сльози від жахливого запаху.

— Зачекай! — промовив батько, а потім звернувся до дочки. — Твоя подруга готова стати феєю?

— Так! Вона говорила, що любить фей!

— Яка ти молодчинка, що привела її! Займи гостю чимось, добре? Я поки дещо підготую. — він усміхнувся.

Чоловік закрив дівчат у кімнаті, а щоками Лі котились сльози.

— Я хочу до мами… Відпустіть…

—Не плач… — промовила вона врешті. — Всі плакали, коли ставали феями. Але тато казав, що потім їм добре. Вони стали феями, уявляєш? — її очі заблищали. — Справжніми. І ти такою станеш, будеш щаслива. Таточко каже, що і я колись стану феєю. Тато каже, в нього місія. Він завозить дітей до чарівного порталу і вони стають справжніми феями! А йому платять гроші. Ти рада, що станеш феєю?

---

Годину у кімнаті була одна картина – Емі розповідала про фей, Лі ридала. Вона благала відпустити її. До мами. Подруга не зважала. Була окрилена ідеєю. Ніби фея.

Врешті прийшов батько. Забрав заплакану дівчину у кузов вантажівки, поїхав, кинувши: «Скоро повернусь. Будь хорошою дівчинкою!»

---

Коли він повернувся, привіз багато грошей, і шоколадку!

Пізніше дівчинка написала у щоденнику: «Чудесний день. Таточко казав, що зможу стати феєю коли приведу п'ятдесят інших. Залишилось всього вісім! Напевно, ми переїдемо до іншого міста, як завжди, коли я приводжу додому подругу. Але я скоро стану феєю! Ура!!!»

Потім гралась ляльками, наспівуючи улюблену просту пісеньку:

— Всі стануть феями… Я стану феєю… Ти станеш феєю…

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

16/05/23 19:01: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:01: Вибув з конкурсу • Перший етап