Скептик

Більшість людей і не підозрює, що таке може відбуватись в сучасному світі. Сцена була крутіша ніж в тому фільмі про демонів. Як він називався? Ну і очі в нього були. Там мала бути ще пляшка. Я точно заслужив випивку сьогодні. День був такий довгий. Здається була. Так поволі їдемо. Уже мабуть одинадцята. Ну нарешті.


— Щасливої дороги


Скоріше б додому. Ну звісно, ліфт не працюватиме. Що ж. Невже вони не розуміли, що це злочин. І не шкода було, хоча люди і не таке робили з власними дітьми. А ще ті священники. Хто це дзвонить?


— Алло

— Як пройшло?

— Рутал зупинили, але надто пізно. Хлопчик все одно помер.

— Мені дуже шкода. А що батьки?

— Плакали і звинувачували нас. Їх син тепер потрапить до пекла. І це ми винні. А те, що вони прикували його до ліжка і морили голодом, це звісно дрібниці.

— І що буде далі? Їх посадять?

— Не знаю, буде розслідування. Патологоанатом скаже свій вердикт. Знаєш, батьки здається по-справжньому горювали.

— Ідіоти. А екзорцисти?

— Поки нічого не відомо, але боюсь справу можуть замнути. За ними церква.

— Залучити пресу, зробити розголос. Цікаво скільки таких випадків було, але всі мовчали?

— Не знаю, але священники не менш божевільні ніж батьки. Вони були посправжньому нажаханами. Один з них так на мене подивився і сказав, що зло тепер серед нас. Сказав, що мені треба берегтись.

— Та забий.

— Я хочу сказати, що вони насправді вірять, що рятували малого.

— Така справа. Ох мушу йти. Бувай


Бувай. Нарешті. Безкінечні сходи. Я мабуть ще більше змучений ніж думав. Дім, милий дім. Спочатку випивка, потім душ. Благослови Боже, хто придумав алкоголь. Що він там кричав був? Regna terrae, psalito antiquos. Сцена була вражаюча, таке не забудеш. Мабуть вразливі натури тому і вірять в усяке. Але то коштувало життя. Чого світло блимає? А тепер в душ, і розслабитись. Чорт. Дідько. Так треба виспатись. Ну і херня. Важкий був день. Просто тінь в дзеркалі. Привидиться ж таке. Ну після тих йолопів в сутанах не дивно. Ну і паскудний в мене вигляд. Добре. Тепла вода одне з кращих досягнень людства. Як приємно. Opera pra estro, Ater oro! Appare te rosto. Як я запамʼятав таке? Opera pra estro, Ater oro! Appare te rosto. Opera pra estro, Ater oro! Appare te rosto. Що за дурня. Треба ще випити. В голові бардак. Потім можна буде і спати.


— Бах


Чорт. Що це? Ворона? Просто в вікно. Охрініти. Випʼю за її упокій.

— Спочивай з миром.


Тепер спати. Майже дванадцята. Скільки годин в мене буде сну, якщо заснути прямо зараз? Все, засинаю. Точно зараз засну.


— Хі хі хі. Ха ха ха


Дідько. Що це. Приснилось? Думав не засну. Боже, дитячий сміх. Напевно кошмарить після сьогоднішнього. Тепер випʼю ще. Тільки дванадцята? Я заснув, чи ні? Просто здалось? Не думай про ті вирячені очі. Завтра. В кращих фільмах жахів такого не побачиш. Як вони сказали звали демона? Везевуль? Вельзевул? Жаль, але більше нема. Завтра не забути купити ще. Мені ще довго треба буде така терапія. Краще піти спати.


— Скрип. Скрип. Скрип.


Що це? Хтось ходить? Я просто забагато пʼю. Страшно ж я виглядаю. А кажуть після випивки гарнішають. Чорт. Чорт. Господи. Хто це був? Нікого. Позад мене нікого нема. Он я сам собі стою. Зберись. Що там в дзеркалі? В дзеркалі нічого нема. Ну крім мене. Це смішно. Лише я. Позаду просто моя хата. Все нормально. Що з очима? Це мої очі? Що це за кров? Вони чорніють? Чого очі такі темні? Tempora fusce veniam. Meus es tu in eternum. Mecum eris. Stultus et incredulous. Mihi beneficium. Tempus mali. Tempus mali. Tempus mali. Це пробило третю? В мене є годинник з курантами? Що з моїм ротом? Я сміюсь? Мені смішно? Чого мій рот так широко відкритий? Мені зараз роздере обличчя. Tempus mali. Tempus mali.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: В'язні Платформи
Історія статусів

16/05/23 02:56: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:00: Вибув з конкурсу • Перший етап