Вихор

Вона стоїть незворушно, наче стіна. Похмуро дивиться як вони неквапливо йдуть по вулиці, з погордою поглядаючи у її бік.

Що, Сонько, як ся маєш?

А вам що з того? Йдіть куди йшли, – на її щоках рум’янець від злості і безсилля. Ніс високо задертий вверх, вона готова до цієї сутички.

Та ми підемо, але ти залишишся тут. І будеш тут завжди. Тобі ж ніде піти. Всім є куди, а тобі нема.

Насправді вони цього не кажуть. Насправді вони взагалі не говорять до неї. Вони просто йдуть, а їхній регіт чує все село. Але з їхнього погляду Сонька знає все. Іноді один погляд вартий всіх слів на світі. Тому вона робить, те що робить.

У голові панує справжнісінький вихор із думок та емоцій. Вона непомітно проводить пальцем, малюючи у повітрі коло. Вказівний палець ледь тремтить від безмовної ненависті. Сонька відчуває, як вітер поволі здіймається і мандрує в той бік, куди вказала вона. Туди, де намальоване коло. Тепер він наче мисливський собака, взявши слід вже не відпустить свою здобич просто так.

Коли вітер вперше збиває кривдників з ніг, вона відчуває себе напрочуд легко та невимушено. На її устах з’являється посмішка.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

16/05/23 02:33: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:00: Вибув з конкурсу • Перший етап