Спокута: місце для вашої реклами

До помпезного білосніжна студія. Десять імпровізованих робочих місць. Тільки три були зайняті учасниками. Вони носили масивні металеві нашийники. Як і ведучий.

– З поверненням після реклами! Ми дійшли до фіналу! Поки голосування підходить до кінця, ми надаємо завершальне слово нашим учасникам. Хтось може змінити свою ситуацію на краще або …, – драматична пауза жвавого ведучого, підкріплена тривожною мелодією. – Він попереджав заводи про перевірку щодо дотримання ними екологічних норм, а щойно продемонстрував ефективні можливості очищення води власноруч. Та, Захаре, чи вистачить вам таких перфомансів на найближчі десять років?

– Справа не в дивовижних фокусах, Філіпе, а в засвоєнні знань. Як досвідчений хімік, я маю багаж знань, щоб передати їх наступному поколінню.

– Але вам заборонено працювати в лабораторіях.

На екрані висвічувалися цифри:

645 928, 643 133, 642 803…

– З єдиним виключенням: лабораторії при навчальних установах. На що я і націлений. Я планую на їх базі проєкт з очищення води за новою технологією. Це принесе прибуток установі та практичні знання учням.

– Цікава зміна цінностей, якщо згадати до чого призвели ваші зливи інформації.

– Так… Я щиро перепрошую у батьків постраждалих дітей, і сподіваюсь отримати другий шанс, щоб виплатити їм компенсацію. Як майбутній батько, розумію, цього недостатньо, та маю зробити хоча б це.

– Ви готуєтеся стати батьком?

– Сподіваюсь, що мені вдасться потримати свою дитину на руках.

731 632, 748 009, 759 327…

– Зворушлива історія. Наш наймолодший учасник зламував корпоративні мережі – Павло: з урахуванням ваших знань в кібербезпеці та її зломі, як оцінюєте свої шанси на патронат?

– Я-я н-не проти обох варіантів…

750 023, 749 609, 751 372…

– І навіть статистика самогубств серед підопічних Патронів вас не лякає?

– …

– Добре. Павле, є ще дещо: обвинувачення проти вас у кібертероризмі доведенні не були. Як ви прокоментуєте це вашим потенційним Патронам або тим, хто зараз голосує за вас?

746 892, 743 174, 738 016…

– Я-я н-не мав до цього відношення. Я можу запевнити, що наступні десять років я-я присвячу передачі своїх знань та допомозі людям захистити себе! Як в-ви побачили сьогодні: лише за годину я підвищив кіберзахист невеличкої фірми на 16%!!! Я…

741 566, 743 902, 742 439…

– Ох, як гучно. Принагідно нагадую, глядачам: ви або ваші компанії можуть стати Патронами. Для цього ви маєте відповідати вимогам, зазначеним на нашому сайті та не мати відношення до кандидатів, їх жертв чи схожих злочинів. Пам’ятайте: якщо не будете дотримуватись закону – можете опинитися тут! Я – ваш неповторний Філіп Іскра – приклад патронату компанії VisionaryTV вже четвертий рік… І наш останній учасник. Його звинувачення доведено повністю – Ростислав. Знаменитий пластичний хірург, який продавав особисту інформацію своїх клієнток жиголо. Ростиславе, ви провели складну операцію онлайн, як відчуття?

– Добре, операція пройшла вдало.

– А що скажете про свою участь у грі?

– Сподіваюсь, мої навички оцінять. Якщо мені подарують другий шанс, за десять років я зможу зробити те саме для тисяч людей.

– Звучить гарно. Як думаєте, чи страхатимуться клієнтки йти до вас з урахуванням вашого минулого?

– По-перше, я перебуватиму під наглядом весь час, тому повторити свій злочин не матиму можливості. По-друге, робота таких як я коштує менше – що є плюсом.

757 891, 759 902, 763 173…

– Дякую. Дякуємо також найдорогоціннішій і наймасштабнішій аудиторії програми “Спокута”: ви надаєте другий шанс, віддаючи свій голос за тих, хто бажає виправитися, – світло в студії епічно замиготіло і на екрані показали крупний план кожного учасника: благання, відчайдушні погляди та міцно стиснуті щелепи до побілілих губ. Настала кульмінація інтриги. – А тепер прийшов час підбивати підсумки! Сьогодні – аж двоє переможців: перший отримав свого Патрона, другий переміг в результаті голосування! Тож, той, хто отримав шанс за допомогою Патрона і працюватиме наступні десять років в компанії New Design… Ростислав!!! Інший переможець набрав 773 536 голосів! Захар!!! Переможці визначені й залишається…

– Ні.. Ні. Ні! Ні!!! Я не можу так! Це неправильно! Нііі!!! – з вереском Павло кинувся бігти. Тільки-но він скрився в коридорі, пролунав вибух, схожий на виплеск. Кроваве місиво із грудками мізків та обломками нашийника долетіло до самої студії.

Хтось зойкнув, хтось зблід, але не ведучий. Він вже не пам’ятав, коли призвичаївся до подібних перфомансів.

– Далі ми розкажемо про виправні програми для наших переможців та анонсуємо завтрашню подвійну гру! Але спочатку – реклама від наших спонсорів. Не перемикайте!

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

14/05/23 22:47: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:00: Вибув з конкурсу • Перший етап