Повішений

Повішений з'являвся у моїй кімнаті кожну ніч.

  Досі пригадую. Вперше це трапилося, коли мені було дев'ять. Я був іще безтурботним хлопченям, з копицею русявого волосся і жвавими блакитними очима. Всі знайомі називали мене життєрадісним, ставили клеймо "сонечка". Ніхто не задавався питанням про іншу сторону мого життя, де не було ні друзів, ні улюбленого футболу, ні хороших оцінок і охайних зошитів. Там, на тому боці, було місце лише темряві, страху, що оповивав моє тіло і душу, ніби патока, і стражданням. У чорно-білих обрисах моєї спальні щоночі виринав темний силует. Він не рухався, але навіть майже непомітне коливання його тіла змушувало мене щораз зойкати і трястися, натягнувши ковдру по самі вуха. Тіло чоловіка з продітою в петлю головою наводило на мене несвітський жах. Страшно було від калатання власного серця, від посвистування, що лунало коло трупа, що гойдався у кутку, від мого гучного дихання над мокрою губою. Кошмар проникав глибоко у кров, по венах струменів догори і линув прямо в мозок. Мені було лише дев'ять, але кожна з'ява повішеного у моїй кімнаті ніби подвоювала мій вік. Я не знаю навіть, чому він з'являвся. Чому обрав малого хлопчиська? Чому з-поміж усіх він доводив до ручки саме мене, коли на світі повно інших людей, які так чи інакше заслуговують на жорстокі муки за скоєні злочини?!

  Власне, я навіть не знаю достеменно, звідки він узявся. Коли мені виповнилося одинадцять, я наважився запитати в матері про людей, які жили у цій квартирі до нас, і чи не було серед них, часом, самогубців. Мати, крізь зуби, процідила, щоб я не заважав їй з дурними питаннями. Вона знову була п'яна, а я боявся, що вона може розбити пляшку об мою голову, як це сталося одного разу раніше: вона піймала білу гарячку коли я бешкетував. Досі пригадую червону рідину, що фонтаном розлетілася по кімнаті - не знаю, що то було: моя кров чи її вино...

Шибеник у кутку став з'являтися частіше.

  Коли мені було чотирнадцять, я вперше ризикнув роздивитися свого нічного відвідувача, який за цей час став єдиною близькою мені істотою. Страх потроху відпускав мене, я з котячою цікавістю вивчав обриси тіла, статуру, навіть довжину волосся. Але я ніколи не бачив його лиця. "Мертві не можуть зробити тобі боляче", - міркував я. Щоночі, рівно о другій годині, я вже терпляче сидів на ліжку без задньої думки про сон. Мені було цікаво пізнати його. Хто він такий? Чому являється мені? Чи хоче він мені щось розказати, або попередити про лихо, яке насувається?

Тіло, що легенько погойдувалося на протязі, шепотіло мені свої секрети, хоча я й не чув слів. Недосяжне для мого доторку, проте я міг прочитати його душею. Потопаючи у безодні самотніх ночей, я із трупом у кімнаті, закрившись від усього світу, продовжував своє нікчемне життя, щодня гниючи зсередини все більше і більше. Навіть власна матір останнім часом поводилася так, ніби мене й не існує зовсім. А ідіотські галасливі створіння - люди, снували за вікном туди-сюди, не думаючи більше про хлопця з мертвим примарним тілом у кімнаті.

  І все-таки, хто Він? Чи він не єдиний, часом, хто за всі ці роки мене по-справжньому не кинув? Кому належало його тіло при житті? Відповіді на всі ці питання плавали на поверхні, але я раз-у-раз вигрібав мул із дна руками, сподіваючись відшукати їх десь там. Невдовзі, я отримав нагоду познайомитися з повішеним ближче. Вкотре підбираючись до нього, я вже не чув ні звичного галопа свого серця, ні липкого страху, що сковував м'язи. Я простягнув руку і торкнувся його темного обличчя. Раптом, моє тіло підлетіло вгору, ніби відкинуте чиєюсь невидимою рукою. Товсті, ніби змії, пута обплели мені горло, стискаючись міцним чагарником. Я борсався, намагаючись вибратися, але все було марно. Б'ючись у передсмертній агонії, я звивався і кликав на допомогу, сподіваючись, що бодай хтось почує. Шия нестерпно боліла, в голові затуманилось, а перед очима виникло обличчя Повішеного, і мені все стало зрозуміло. Усі роки до того я намагався його пізнати, дарма, що в цьому не було ніякої потреби. Адже...

Повішений увесь цей час був мною.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

12/05/23 18:41: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/05/23 04:48: Грає в конкурсі • Перший етап
23/05/23 23:00: Вибув з конкурсу • Перший етап