Бгавачакра

Цикл 1

Капітан голосно вдихнув та розплющив очі. Вперше за 177 508 діб. Хоча мав зробити це тільки після 210 000 доби - коли корабель-ковчег долетить до точки призначення. Обладнання стазис-капсули працювало в екстренному режимі. Процес пробудження зайняв тільки чотири години замість рекомендованих трьох діб. Запаморочення, нудота, оніміння кінцівок, судоми - все це зустріло його після пробудження. Система життєвідновлення дала його тілу відновитись тільки до того мінімуму, щоб він не помер і зміг виконати свої функції згідно із протоколом дій в екстремальних ситуаціях.

Він проглядав рядки даних по стану ковчега - пошкодження корпусу, розгерметизація, відмова двох двигунів, несправність систем життєвідновлення у 962 874 капсулах. Прочитавши останній рядок капітан перестав дихати. Остаточна смерть 99,04% поселенців. Капсули критично пошкодження, відновлення тіл неможливе, цифрові копії особистостей збережені у сховищі головного комп’ютера, але біоматеріалу для відновлення такої кількості тіл не передбачено.

Кришка капсули відкрилась і капітан вивалився на підлогу. Щось вдарило його у спину. Він відчув як щось гостре впялося йому в плече і з глухим тріском вирвало шматок м’яса. Він спромігся на слабкий крик, але слизький мацак вкритий гострими шипами обхопив його обличчя і здавив з такою силою, що нижня щелепа простромила піднебіння та увійшла у мозок.


Цикл 128

Капітан голосно вдихнув та розплющив очі. Він робив це вже 128 разів за останні 384 діб. Він знав що буде далі. Кожні три доби - час необхідний на відтворення тіла у стазис-капсулі, він прокидався, виходив із неї і його роздирали на шматки. Або він перебував у камері скільки міг. Іноді навіть помирав тут від зневоднення, але система життєвідновлення працювала добре і через три доби він знову прокидався. Відключити її він не міг, це суперечило усім протоколам безпеки корабля на найнижчих рівнях. Життєзабезпечення капітана - першочергова прерогатива. Ці ж протоколи не дозволяли йому знову зануритись у стазис-сон, поки на кораблі була критична ситуація.

Капітан бачив в ілюмінатор залишки десятків тіл, залишки його тіл, відтворених у капсулі вже більше сотні разів. Цифровий зліпок його свідомості, до останнього електричного імпульсу у мозку, копіювався у сховище комп’ютера і переносився в нове тіло. Він пам’ятав кожну смерть. Єдиний вихід для нього - дочекатись поки у систем життєвідновлення закінчиться біомаса для відтворення його тіла.

Запас не передбачав відтворення кожного з мільйона поселенців. Тільки екіпаж, критичні посади. Плюс резерв для можливих репродуктивних проблем у популяції. Всього десь на п’ятдесят тисяч тіл такої комплекції як у капітана. Потім система життєвідновлення не зможе працювати далі не маючи матеріалу. А капітан нарешті зможе померти. Він закрив очі та відкрив кришку капсули. Істота терпляче чекала зовні.


Цикл 56893

Капітан голосно вдихнув та розплющив очі. Крізь ілюмінатор він бачив суцільне плетиво із мацаків, стікаючого плазми, жвал та дрібних вібрісів. Від’ївшись півсотнею тисяч тіл капітана та ще майже мільйоном інших поселенців вона заповнила собою кожну щілину корабля. Проте їй вистачало інтелекту не руйнувати його капсулу, що вже багато років без перебою дарувала їжу кожні три дні.

Кришка капсули відкрилась і капітан випав з капсули одразу у смердучю пащу істоти.


Цикл 88653

Капітан голосно закричав. Біомаса для відтворення вже мала закінчитися. Багато. Багато смертей назад. За межами капсули не було вже нічого. Вона вросла прямо у систему травлення істоти. Капітан бачив глотку вкриту жовтими шипами, вона пульсувала в очікуванні свого регулярного обіду. Усі системи корабля працювали справно, вони були розраховані на тисячі років, нано-роботи вчасно ремонтували будь-які зношувані компоненти. А істота не заважа цьому. Все чого вона прагнула - їсти. І вона знала, як не поламати механізм, що забезпечував її їжею.


Цикл 88654

Біомаса вже мала закінчитися.


Цикл 88656

Капітан бігав очима по рядкам звітів. Запас біомаси поповнювався останні сорок тисяч циклів. Істота навчилася згодовувати свої органічні продукти життєдіяльності системі корабля. Капітан лежав у капсулі доки не помер від виснаження.


Цикл 92953

Капітан волав всередині капсули та бився головою об ілюмінатор доки не розтрощив собі череп.


Цикл 92954

Капітан відкусив собі язик та захлинувся кров’ю.


Цикл 92955

Капітан відкусив собі язик та захлинувся кров’ю. Це краще ніж перетравлювання заживо.


Цикл 1568465

Капітан не усвідомлював себе і не розумів де перебуває. Вивалився з капсули. Процес його перетравлювання почався знову.

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Другий етап: Готель «Оверлук»
Історія статусів

13/10/22 02:48: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/10/22 01:43: Грає в конкурсі • Перший етап
23/10/22 20:00: Грає в конкурсі • Другий етап
30/10/22 20:00: Фіналіст • Фінал
31/10/22 20:25: 3 місце • Фінал