Материнство

“І який чорт мене потягнув пертися в цей військкомат. Чому я не зламав собі руки як Сєрьога з сусіднього під’їзду” дорікав він собі в думках.


Іди-іди, мужика ж виховала, а не бабу, підсміхаючись казала мамаша махаючи повісткою.

Та нахрін мені та Україна здалася? Ми ж за тисячі кілометрів від того Донбасу сраного.

Родіна кличе, а це долг кожного мужика, з якоюсь гордістю сказала вона. Нарешті і своїм сином вона зможе хвалитися перед подругами. Льоха хоч і єдиний син, та не дуже толковий. Вчився в школі погано, а після школи срочка, завод і дружки, які його тягнули на пригоди коли добряче хильнуть.

Армія зробить тебе мужиком.

Яка армія мам, там війна, аж пропищав хлопець.

Вот іменно, за це хоч платити будуть…


Ніщо не віщувало біди, та артилерія ЗСУ застала їх зненацька. Вибуховою хвилею Льошу відкинуло на бетонний блок. Щось хруснуло в попереку: “як же болить спина”. Трішки потерпіти і пацани приїдуть…

Андрюха і Тимур точно повернуться по нього. Вони ж його дружбани, можна сказати, брати. Вони просто не помітили, що його немає в “мотолизі”. Зараз повернуться на базу, очухаються, помітять, що Льохи нема та й повернуться.


“Це звичайна контузія плюс шоковий стан” заспокоював він себе, безрезультатно намагаючись поворушити ногами.

Вибухи від розривів сотень снарядів освітлювали небо…

Льоха прокинувся в повній темноті. Дуже холодно і боляче. Він відстібнув застібки і липучки й пововтузившись скинув бронік. Телефони у них позабирали, а рація була лише в командира, тому важко буде його знайти навіть якщо виїде допомога.

Тут щось гучно зашаруділо в кущах неподалік. “Може це хохли?” обнадійливо подумав він: “Кажуть вони добре ставляться до полонених, надають медичну допомогу, а вона зараз ой як би не помішала”.

Він почув перебираючи кроки, явно не людські. З-за бетонного блоку повільно висунулася якась істота. Хоч його очі вже і призвичаїлись до темноти, та розгледіти її було важко. Це козуля чи може собака? “Де мій автомат, він мусить бути десь поряд” подумав Льоша і почав повзти підтягуючись руками. Це було надзвичайно важко, адже все тіло нижче пупка мертвим тягарем просто волочилося позаду.

Рукою він намацав подовгастий металевий предмет. “Калашик”, зрадів солдат, вхопився рукою за автомат. Тут його щось різко потягнуло. Напіврозвернувшись він помітив, що ця тварина зубами, які наче сяяли в темноті своєю білизною, вп'ялася в його ногу і шматками рвала плоть, та болі він зовсім не відчував. Хлопець вистрелив.

Промазав, су*а! вголос полаявся він. Істота, налякавшись пострілу, кинулась втікати. Льоха цього разу прицілився, натиснув на курок двічі. Першим пострілом він таки поцілив у тварину, а на другий прозвучало лише сухе клацання.

Дві кулі, лише дві кулі! крикнув солдат і жбурнув гвинтівку.

Він оглянув рану на нозі. Шматок плоті було вирвано та інтенсивно текла кров. Льоша висипав зміст аптечки. Знайшов джгут і взявся затягувати вище коліна. Та від натягу старенький джгут просто тріснув.

Срань-срань-срань! прокричав він і почав поглядом шукати замінника. Помітив моток кабелів у двох метрах від себе. Намотав на ногу і сильно затягнув. Почекав. Кровотеча майже зупинилася. В голові запаморочилося…

За обваленою стіною, метрах в тридцяти, було чути скавуління цієї істоти.

Жива, зрозумів солдат. Його трясло від холоду і страху.

“Не можна засинати, воно може повернутися”, зробив логічний висновок.

Рана знову почала кровоточити. Льошу таки затягував сон…

Проснувся він від дикого болю. Величезна собака шматувала його живіт, дико ревучи. На адреналіні він вхопив автомат і почав щодуху бити по голові монстра з криком: “На-на-на-на..!” Лише після удару десятого, собака відпустила хватку і втекла у свою схованку.

Перші світанкові промені зігрівали шкіру. Важко дихаючи, солдат опустив погляд вниз жах, рана надто серйозна, він міг розгледіти свої внутрішні органи, і жоден джгут тут не допоможе. “Хіба на шию”, подумав він, і почав голосно реготати.

***

Степане, акуратно тільки підходь, бо там явно якийсь рух, бійці з жовтими стрічками на руках притислися до стіни.

Добре, я легенько тут, Степан навприсідки підійшов до бетонної перешкоди. Висунув дуло автомата і поглянув у приціл. Картина була жахлива і приємна водночас. Частки зеленого камуфляжу валялися довкола. Величезна, наче теля, собака з виводком щенят, завзято поралися навколо тіла. Мама-собака здається відчула Степана і повернула свою закривавлену морду, загрозливо вишкіривши зуби…

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Історія статусів

07/10/22 03:50: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/10/22 01:43: Грає в конкурсі • Перший етап
23/10/22 20:00: Вибув з конкурсу • Перший етап