Автомагістраль 666

Шон втискував педаль в підлогу, білий Dodge Challenger SRT Hellcat 2019 ревів та мчався на всіх парах по безлюдній автомагістралі. На спідометрі стабільно трималось 160 миль на годину. Потрібно було чим хутчіш покинути небезпечне східне узбережжя та рухатись на захід, чи можливо на північ, Шон достеменно не знав куди.

Сутеніло... Сонце котилось за обрій. Шон відверто втомився. Він зупинявся лише два рази біля безлюдних та покинутих автозаправок, похапцем шукаючи паливо, якоїсь води та їжі.

Стояти довго на місці означало наражати себе на велику безпеку. Рух це кращий варіант, за даних обставин. А обставини відверто хрінові... Найбільші мегаполіси були фактично стерті з лиця землі, цунамі затопило та зруйнувало усю східну прибережну частину країни. Радіація в зоні ураження зашалювала. Атмосферні опади були дуже небезпечними. Місць для усіх, щоб безпечно перечекати цей апокаліпсис не вистачало. Хаос сіявся та множився. Усі наче здичавіли, займались мародерством. Почалися сутички перестрілки та вбивства. Тому варто було забиратись під три чорти, чим як подалі звідси.

Найперше, що зробив Шон взяв свій раритетний револьвер Smith & Wesson Model 57 коробку набоїв до нього, рюкзак та ключі від сучасного muscle car Dodge. В рюкзак він взяв води, кинув, своє портмоне з документами, нікому уже не потрібні кредитки та бакси. Часу на збори не було взагалі. Потрібно було чим хуткіше мчати на захід. Бракувало спеціального одягу на такі випадки та респіраторів, дозиметрів, тощо. Однак хрін з ними, можливо десь в дорозі, в розорених супермаркетах, щось знайдеться. Шону було простіше покидати ці місця. Адже він був одинак, тому нікого не поривався спасти, власне йому було похрін на оточуючих. Режим постапокаліптичної наволочі успішно активовано. Він цей час не задавався філософією, його не тривожили внутрішні переживання. Про таких кажуть типовий ірландський сучий син. Він просто свій у своє авто й поїхав курсом на захід.

Автострада 666 була спочатку завалена побитими авто, розграбованими, та людьми... Живими та мертвими. Живі мало, що не кидались під проїжджачі авто, з надією, що хтось таки зупиниться та відвезе їх чим подалі від цього жахливого місця. Та марно. Ніхто не зупинявся. Не зупинявся і Шон. Який навіть підбив двох, оскаженілу парочку, яка перекривала дорогу його авто, вони десь відлетіли. Шон і не глянув, що з ними. До дідька. Санта цього року, до нас не прийде все рівно.

Перша зупинка, пройшла неуспішною для Шона. Біля автозаправки, коли Шон пішов дивитись чи є паливо, з укриття вискочили два здоровенних бро один з бейсбольною битою а другий зі стволом. Шон чекав цього . Він тримав свого револьвера в руці, ховаючи руку в середині куртки. Цього не очікували нападники, що він озброєний та готовий до нападу. Шов вистрілив в першого кента зі стволом. Той намертво впав. Другому прострелив коліно. Однак ні палива, ні поїдків на розграбованій АЗК не було... Так і поїхав далі. Лишивши по собі мертвого кента та бро з роздробленим коліном в калюжі крові, який напевно скоро і сконає.

Друга зупинка була більш вдалою. Не довелось нікого убивати. Знайшлося паливо. Вода, сигарети, та кілька енергетичних батончиків зі снеками. Коли Шон спакувався, і сідав в машину. Десь з'явилась обтріпана білявка, яка благала Шона взяти зі собою. Він витяг лише ствол. Та сказав іди курво на хрін. І рушив, залишивши після себе лише куряву, нещасну блондинку та її надії на порятунок.

Магістраль була вільна Шон включивши радіо, по якому передавали останні новини.

- Говорить BBS Radio ми віщаємо зі студії на Заході. Мене звати Джон ДіДіЄй. Тривожні новини, або ж взагалі відсутність новин зі Сходу. Що там відбувається і яка зараз там ситуація нам не відомо. Говорять, про мільйони загиблих та масові опромінення вцілілих. А ще важку ситуацію з продовольством, гуманітарною кризою небувалих масштабів, заколотами та мародерством. Перші біженці, вцілілі почали прибувати з крайніх околиць, які найменше постраждали. Вони перебувають в шоковому стані, та говорять, що так звана автомагістраль 666 це дорога смерті, зупинитись на ній означає померти...

Шон змінив хвилю на якій грала легендарна пісня The Mamas & the Papas - California dreamin', він зробив гучніше, та втупився в дорогу продовжуючи свій безперервний рух на Захід... Ніч проковтнула день, і автомагістраль 666 в сутінках, нічого не віщувала доброго...

Знаходиться в групах

Прийом оповідань: Допущені на конкурс
Перший етап: Мотель Бейтсів
Другий етап: Готель «Оверлук»
Історія статусів

03/10/22 00:22: Прийнято на конкурс • Прийом оповідань
17/10/22 01:43: Грає в конкурсі • Перший етап
23/10/22 20:00: Грає в конкурсі • Другий етап
30/10/22 15:02: Знято з конкурсу • Другий етап