Поділитися

 (Зустрічайте: новий Бабай v1.1!)

Після запуску сайт майже не оновлювався програмно, але весь цей час велася робота над сьогоднішніми нововведеннями.

Акаунти

Головне оновлення, на основі якого в подальшому буде базуватися багато нових функцій. Тепер кожен охочий може створити собі акаунт (до цього ми реєстрували тільки авторів статей), що зараз дасть можливість коментування, а в майбутньому додавати статті та інші матеріали на сайт.

Реєстрація дуже проста: необхідно лише заповнити невелику форму та активувати профіль кодом підтвердження, який буде надіслано на вашу електронну скриньку. На активацію акаунту дається доба.

Поки доступне лиш основне: зміна аватару, пошти, пароля та даних про себе.

Звертаємо увагу на те, що зараз при вході браузер запам’ятовує вас “навічно”. Ваша сесія зберігається, поки ви не очистите cookies. Пізніше буде додана можливість не запам’ятовувати входи. Це тимчасова незручність.

Для користувачів, що забули свій пароль існує форма для відновлення. Потрібно лиш мати доступ до поштової скриньки, на яку зареєстрований акаунт.

Коментарі

До кожного запису автентифіковані користувачі мають можливість залишати свої відгуки (редагувати, видаляти та відновлювати). Сповіщення про відповіді очікуйте в наступному місяці.

Дизайн

Було вдосконалено нинішній дизайн, про всі зміни розписувати буде дуже довго, тому далі розглянемо найбільш помітні.

Головна сторінка стала ширшою на десктопах та більш інформаційною. Збільшено кількість показу останніх записів та додано віджет недавніх коментарів.

Шапка на смартфонах стала компактною, було приховано назви розділів у випадаючий список та додано користувацьке меню. Зроблено це у зв’язку із введенням профілів та розраховано на подальше збільшення розділів.

Разом із відкриттям реєстрації були переписані профілі користувачів, змінився дизайн сторінок та додалося більше блоків з інформацією, окрім інформації про користувача з’явилася вкладка коментарів, та вкладки записів новин і блогу в адмінів.

Оновили віджети (це там, де виводяться останні новини і т.п.), вони тепер мають більш сучасний вигляд.

Зробили підвал сайту більш привабливим, нарешті маємо посилання на соціальні мережі Бабая. До речі, про соціальні мережі: ми розширились у позасайтовому представництві, дивіться картинки від Бабая в Instagram, та читайте нас в Telegram (можна швидко та зручно отримувати сповіщення про нові записи).

Інше

На сайт було встановлено SSL-сертифікат, тепер браузер вас не повідомлятиме про незахищене з’єднання.

Була проведена оптимізація, що дозволила пришвидшити завантаження деяких розділів. Разом із цим змінилась анімація завантаження сторінок.


Про помічені баги повідомляйте в коментарях до цього запису. Якщо матимете проблеми із реєстрацією звертайтеся у приватні повідомлення на Facebook, або пишіть мені на пошту чи у Telegram.

Далі акцент буде зроблено на вдосконалення презентованих сьогодні функцій та вже наявних розділів. Поступово будемо впроваджувати найближчим часом.

P.S. Якщо ви хочете допомогти матеріально в розвитку проекту, можете переглянути нову сторінку вакансій, будемо раді новим людям в команді.