Поділитися

 (Топ-10 найзагадковіших лісів у світі)

Здавна ліси просякнуті легендами і є місцем дії багатьох казок. Далі наведено перелік лісів, котрі звичайний люд оминає, а сміливці занурюються у хащі полоскотати собі нерви.

Кривий Ліс, Польща

1.jpg

У лісі зростає значна кількість соснових дерев, їхні стовбури нагадують велетенських нашорошених змій через викривлення на 90 градусів. Усі сосни дивляться на північ і оточені звичайними деревами. Місцеві пояснюють це явище особливими вітрами, а ще розповідають, наче в 1930 році тут висадили 400 сосен, щоб зібрати вигнуту деревину для човнів, але це все лише припущення, остаточна версія невідома.

Ліс кривавих дерев, Південна Африка

2 1.jpg

Птерокарпус – тисове дерево, що виділяє червоний сік. Розколоті стовбури і пошкоджені гілки мають ефектний вигляд, перетворюючи ліс на місце кривавої різанини.

2.1.jpg

Хойя-Бачу, Румунія

Місцеві жителі намагаються не ходити до лісу, бо вважають його аналогом Бермудського трикутнику. Після знаходження у хащах люди відчувають запаморочення, мігрень, мають опіки. Хойя-Бачу прославився галявиною, котра має ідеально рівну форму кола і притягує до себе шукачів прибульців.

3 1.jpg

Ліс Аокігахара, Японія

Тут не працюють компаси і лякає тиша. Дерева ростуть щільно, не даючи сонячним променям потрапити всередину, тому в лісі панує цілодобова темрява.
Аокігахара відомий, як ліс самогубців.

4.jpg

В часи Середньовіччя через брак їжі бідняки приносили сюди старих родичів і лишали помирати. Кожного року в лісі знаходять близько ста людей, що вирішили звести рахунки з життям, найчастіше це стається вночі. Те, що не працює компас, вказує на геомагнітну аномалію. Скоріш за все вона і діє на вразливих людей. Перед лісом стоїть табличка, де місцева влада нагадує, що життя – безцінний дар і вказано номер телефону довіри. Це місце неодноразово згадується у книгах і фільмах.

Хейчжу, Китай

heizhu1.jpg

Ліс чорного бамбуку, де стаються аварії, а в щільному тумані безслідно зникають люди. Невідомо, куди діваються їхні речі і тіла. Тут так і не знайшли літак, що впав у 1950 році. Вчені виявили букет дивних факторів, котрі пояснюють аномалії: в цій місцині перегнивають рослини, що виділяють ядовиті речовини; ліс має унікальну структуру геологічних порід і геомагнітні випромінювання.

Священний ліс, Італія

6.1.jpg

У місті Бомарцо знаходиться моторошний парк під назвою «Священний ліс». Тут є близько тридцяти скульптур і споруд, пов’язаних з міфологією: собака-дракон, слон, що їсть людину і інші монстри. Все це – ідеї П’єра Орсіні, присвячені померлій дружині.

6.jpg

Оскільки родичі Орсіні не наглядали за парком, скульптури поросли мохом, а сам парк набув зловісного вигляду. Попри історії про злих духів, він надихав самого Сальвадора Далі.

Шварцвальд, Німеччина

7.jpg

Густий і похмурий Чорний ліс насправді не такий і жахаючий. Але саме він зустрічається у казках Братів Грим. Шварцвальд оповитий таємницями і легендами, тому людям ввижаються феї або інші дивні істоти у мороці давнього лісу.

Рата Форест, Нова Зеландія

8.jpg

Дерева наче є воротами у ліс, або закривають його від чужаків. Це дивне видовище уночі може перетворитися на величезні лапи з пазурами, що намагатимуться вас схопити.

Ліс Гоблінів, Нова Зеландія

9.jpg

Дерева тут поросли мохом, це надає їм потойбічного вигляду або схожості з істотами іншого виміру. Ще мох іноді світиться у темряві. Уявіть видовище, коли щільний туман накриває Ліс Гоблінів.

Ліс ножів, Мадагаскар

10.jpg

Насправді він зветься Цінгі-де-Бемарха. Це не стандартний ліс з дерев, бо замість них тут скелі з вапняку. Вони сягають 70 см заввишки, мають гостру витягнуту форму. З висоти здається, наче хтось натикав ножів у землю.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: