Поділитися

 (SCP Foundation - що це?)

SCP Foundation - організація настільки впливова, що у бюджеті кожного світового уряду виділені кошти на її фінансування. Організація, яка має протоколи дій на випадок усіх можливих сценаріїв кінця світу, деякі з яких вона попереджає щоденно, а наслідки деяких виправляла. У документації в переліку об'єктів, які знаходяться на збереженні фонду, можна знайти все - від Книги про тебе до сутності, яка змушує об’єкти зникати, як тільки-но хтось просто усвідомлює їх існування.

Маска , яка робить з людей одержимих мумій, безкінечні сходи в темряву, пінцет, який змусить тебе відщипувати усю шкіру з черепа клаптик за клаптиком, якщо мав необережність видалити ним хоча б одну волосину на обличчі.

1.png

2.png

Буквально незнищенна рептилія , скульптура , що вбиває всіх, хто не дивиться на неї, або потвора яка знищує всіх, хто її побачив. Протигаз, який переносить людину у паралельний вимір реальності, та людина, яка постійно подорожує іншими вимірами проти власного бажання.

3.png

Лабіринт, у центрі якого знаходиться те, що може зробити тебе богом, та сам бог, творець усього сущого, який мирно проводить свій час у стандартній камері утримання для гуманоїдних істот.

Усе це - об’єкти SCP, у кожного є інвентарний номер, умови зберігання, детальний опис, інструкція та протоколи експериментів з ними.

Що можна знайти, якщо спуститися SCP-087 до самого низу, звідки лине дитячий плач та чиє обличчя спостерігає за піддослідними рівня D, з темряви сходів? Які способи знищення випробували вчені на SCP-682 та чому вони провалилися?

4.png

Кожен об’єкт має клас небезпеки - "Безпечний", "Евклід", "Кетер", "Тауміель". Від цілком безпечного, або навіть такого, що має корисні властивості, і до потенційно небезпечних для людства, всесвіту та реальності.

5.png

SCP Foundation - результат спільної творчості десятків та сотень авторів, що працюють у жорстких стилістичних рамках в межах одного вигаданого всесвіту. Це безпрецедентний веб-проект, який за роки свого існування обріс такою кількістю креативного контенту, внутрішньої міфології, персонажів, подробиць та канонів, що запросто може сперечатися за цими показниками з будь-яким продуктом медійного ринку - книжковою серією (так-так, "Гаррі Поттер" та "Володар Перснів" у деяких місцях деталізовані навіть гірше), кіновсесвітом, коміксовим чи ігровим всесвітом.

Проект у своєму теперешніму вигляді існує вже 11 років, а ідея першого об’єкту народилася десь у треді "/creepypaste" борди 4chan. Зараз на у архівах фонду більше 4000 статей про об’єкти, сотні протоколів експериментів та оповідань по всесвіту SCP. Декілька якісних артбуків, купа веб-серіалів (на кшталт цього), анімаційні короткометражки (https://www.youtube.com/watch?v=z-uZ-XmyHDc&feature=youtu.be), компьютерні ігри (https://www.youtube.com/watch?v=4vutWBgSVK0). А також тони контенту різного рівня якості.

Статті проекту доступні п’ятнадцятьма мовами. З 7 березня 2017 року відкрито українську філію
організації з унікальними статтями.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: