Поділитися

 (Письменники, що обдурили смерть)

Пам’ятаєте книжкові сюжети, де головний герой на волосину від смерті? За його спиною стається великий вибух, арматура пролітає в міліметрі від обличчя, а він крокує вперед уповільненою ходою, однією рукою відбиваючись від зомбі. Герой, що обдурив смерть. Не може бути? Та таке було навіть з відомими письменниками.

Чарльз Діккенс

Липень 1986. Коли Чарльз сідав у потяг разом із коханою та її матір’ю, він навіть не підозрював, що той зійде з рейок у Стейплгерсті. Всі вагони першого класу провалилися у прірву, виключенням був саме той вагон, у якому їхав письменник. Сам Діккенс не постраждав, попри те, що десятеро загинуло, а значна кількість людей отримала поранення. Коли письменник побачив, як кохану та її матір вивели з вагону, він лишився допомагати рятувальній бригаді. У післямові до свого роману Діккенс згадував про аварію.

діккенс катастрофа.jpg

Джордж Орвелл

Британський письменник, відомий за романами «Колгосп тварин» та «1984», у 1936 році під час революції в Іспанії був добровольцем від партії POUM. Під час бойових дій у Барселоні снайпер поцілив письменнику в шию. Після двох тижнів у лікарні Джордж із дружиною тікали з країни, щоби не потрапити до в’язниці.

орвелл.jpg

Марк Твен

Факти щодо цієї історії піддаються сумнівам, але є інформація, що Марк пережив дуель з іншим письменником і редактором Джеймсом Лердом в 1864 році. Твен написав статтю і листи, в яких звинувачував газету Джеймса в безчесті й дурості. Марк Твен не підтримував дуелей, стріляв погано, тому дуже нервував. Коли противник із секундантом підходили до Марка, хтось поцілив з тридцяти метрів у голову пташці, що пролітала повз. Лерд поцікавився, хто це зробив, і почув у відповідь: «Твен». Насправді птаху вбив секундант письменника, Стів Гілліс, але ця фішка спрацювала і Лерд скасував дуель, не бажаючи ризикувати життям.

824e85d8531195178d501170c5743ddd.jpg

Ернест Гемінґвей

В 1954 році Ернест пережив дві авіакатастрофи за два дні, під час сафарі в Уганді. Перший літак впав після спроб аварійної посадки, Гемінґвей з дружиною і пілотом провели ніч в оточенні диких тварин. Наступного дня другий літак спалахнув і впав, тоді письменник і його дружина отримали серйозні травми. І це був тільки початок. Будучи водієм швидкої під час Першої світової війни, Ернест отримав поранення уламком снаряду. В 1935 році, намагаючись вбити акулу, письменник поцілив собі у ногу. І фіналочка – 1961 року Гемінґвей помер від вогнепального поранення, яке завдав сам собі.

ернест гем.jpg

Джозеф Конрад

У свою молодість Джозеф накопичив достатньо боргів, захопившись азартними іграми. В 1878 році, коли йому було лише 20 років, чоловік вистрелив собі у серце, але промазав і вижив.

конрад.jpg

Джек Лондон

Джека мріяли вбити ще до народження. Його мати завагітніла від лідера культу в Каліфорнії. Новоспечений батько не зрадів таким обставинам і наказав жінці зробити аборт. Вона прийняла дозу знеболювального, що містив у собі морфін, потім намагалася застрелитися. Зброя вийшла зі строю і жінка лишилася живою. У хлопця було важке дитинство, бо мати від нього відмовилася, покинувши на іншу жінку. Помер письменник в молодому віці, одні джерела вказують на передозування морфієм, інші пишуть, що через алкоголізм.

jacklondon.jpg

Роальд Дал

Дал розбив свій літак, намагаючись здійснити аварійну посадку в Лівії. Письменник зміг врятуватися з палаючого літака. Він вижив, хоч і був важко травмований: отримав ушкодження голови і хребта, опіки тіла.

roald_dahl_1050x700.jpg

Антуан де Сент-Екзюпері

Вижив після авіакатастрофи, але ледь не помер від зневоднення в пустелі Сахара. Через чотири дні його знайшли і врятували бедуїни.

антуан екзюпері.jpg

Агата Крісті

Загадковий випадок - зникнення письменниці, хоч її і знайшли живою.
3 грудня 1926 року Агата посварилася з чоловіком, вийшла з будинку і кудись поїхала. На той момент вона була вже відомою письменницею, тому повідомлення про її зникнення розлетілося дуже швидко, вся країна почала пошуки. Автомобіль письменниці з увімкненими фарами самотньо чекав на пагорбі. 14 грудня Крісті знайшли в готелі під чужим іменем. Вона не пам’ятала, як там опинилася і намагалася в подальшому не згадувати про цей інцидент. Лікарі діагностували жінці амнезію.

агата крісті.jpg

повідомлення про зникнення агати.jpg

    Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

    Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: