Поділитися

1) Bram Stoker «Dracula»

Дивне, оригінальне та ексклюзивне видання. Постачається у дерев’яній коробці, де за склом приховано невелику кількість трансільванської землі, з батьківщини персонажа. Ґрунт надіслано до видавництва «Amaranthine books» представниками замку Бран, розташованого у Трансільванії, що підтверджено належним сертифікатом автентичності.

Книга чутлива до світла, як і її герой. На обкладинці зображено портрет Дракули, він поглинає світло, а потім світиться в темряві, аналогічний ефект на ілюстраціях всередині.

Існує два варіанти видання, в одному персонаж змінює очі на червоні.

На титульній сторінці назва може видатися дивною. Це тому, що її написано справжньою кров’ю, яку здали люди, що працювали над книгою. Кров використано для п’ятдесяти копій і запечатано спеціальним клеєм-фіксатором, аби читач не мав з нею прямого контакту.

Зріз зафарбовано чорним кольором, це символізує пітьму.

До кожного видання йде закладинка у вигляді кілка.

2) Stephen King «Misery»

Головний герой «Мізері» - письменник, тому не дивно, що обкладинку стилізовано під друкарську машинку. Усі три видання мають вісім повнокольорових ілюстрацій Ріка Беррі і п’ять чорно-білих Дейва Крістенсена. Розглянемо дрібнички.

Lettered Edition

Назву книги зроблено за допомогою шести скляних клавіш від друкарської машинки Royal, на сторінках є імітація крові. Видання продається в дерев’яному ящику з гравіруванням.

Numbered Edition

Оформлення відрізняється, вже з іншою палітуркою. Як вам мініатюрна сокира на коробці?

Artist Edition

Це видання має клавіші друкарської машинки з назвою книги, а також є суперобкладинка.

3) Oscar Wilde «The Picture of Dorian Gray»

Подарункове видання зроблено у вигляді портрета, який вставляється в рамку – футляр. Він є одночасно і коробкою, і рамкою для картини, щоб повісити книгу з портретом на стіну (чи притулити до неї). Творча концепція спирається на деградацію Доріана, викликану його прийнятими рішеннями протягом роману. Це підкреслено як кольорами ілюстрацій, так і буквами, що поступово деградують, чим ближче читач доходить до фіналу.

У The Portrait Edition портрет зображено на полотні з елементами, виконаними за допомогою спеціального друку для створення старіючого обличчя і гниючої плоті. Доріан поступово змінюватиметься на ілюстраціях. До кожного примірника додається закладинка, виготовлена за зразком срібного дзеркала Доріана.

4) Joe Hill «Horns»

«Роги» - роман про хлопця, в якого виростають роги, наділені таємничою силою. Одне з видань переплетене шкірою, куди вставлено чотирнадцятикаратний золотий хрест та фольгований ланцюжок. Видання має три відбитки у формі вил. Книгу вкладено в коробку з сосни, вона нагадує люк у нижній частині будинку на дереві. Прекрасне поєднання символів та елементів із книги.

5) Thomas Olde Heuvelt «HEX»

У нас «Відьму» видавали КМ-Букс у 2018 році. Якщо ви її читали, то пам’ятаєте, що відьмі зашили рота та очі, аби вона не прокляла людей. Шви на шкіряній обкладинці намагаються це передати, їх виконано вручну. Відкриваючи книгу, ви вже налаштовані на прокляття, яке рушить зсередини. Лімітовані видання представлено в трьох варіантах, де є шви, тематичні ілюстрації та підпис автора.

6) Ira Levin «Rosemary`s baby»

В одному з видань «Дитина розмарі» має шкіряну палітурку, з якої на нас дивляться скляні очі, вставлені у шкіряні повіки. Книгу розміщено у спеціальному корпусі, який імітує дитяче ліжко-гойдалку.

7) Anya Ahlborn «Seed», «If you see her», «Brother»

В книгах перспективної американської письменниці польського походження немає особливих фішок, окрім ілюстрацій. Подивіться, наскільки вони моторошні. Їх взято з трьох романів авторки.

8) Shirley Jackson «The Haunting of Hill House»

Видання в двох варіантах, з репродукціями ескізів Ширлі Джексон. Можна побачити, як уявляла будинок письменниця. В центральному розвороті є повнокольорова ілюстрація. Чавунна накладка для ключа додає атмосфери, в другому виданні вона латунна та має форму людської голови.

9) S. Arizpe, M. Reinhart, K. Lambert «Stranger Things: The Ultimate Pop-Up Book»

Мальопис пропонує інтерактивну подорож світом «Дивних див», а також об’ємні розкладні ілюстрації з моторошними істотами.


10) Ray Bradbury «Fahrenheit 451»

Думаю, багато хто чув про це термочутливе видання Бредбері від видавництва Super Terrain. Лабораторія Charles Nypels розробила сторінки, вкриті чорним, наче сажа, шаром трафаретного друку. Слова та речення можна роздивитися лише якщо нагріти сторінки, наприклад, запальничкою. Символічно з назвою, де вказано градуси горіння книжкового паперу.


11) Edward Powys Mathers «Cain`s Jawbone»

Шість вбивств, більше сотні сторінок, мільйони комбінацій. Справа в тому, що сторінки надруковано в довільному порядку, їх треба скласти правильно, аби розгадати таємницю шістьох жертв та особи вбивць. Вірна лише одна комбінація. Книга-головоломка складна, поки тільки троє сміливців розв’язало її, а продано вже понад півмільйона примірників.

Джерела:

https://amaranthinebooks.com

https://www.collectiblebookvault.com

https://suntup.press/

https://insighteditions.com/products/stranger-things-the-ultimate-pop-up-book

https://mizzfittsfunfinds.com/products/stranger-things-the-ultimate-pop-up-book-reinhart-pop-up-studio?_pos=2&_sid=81fc7a130&_ss=r

https://mymodernmet.com/heat-sensitive-book-fahrenheit-451/

https://www.amazon.com/Cains-Jawbone-Edward-Powys-Mathers/dp/1800180799

    Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

    Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: