Поділитися

 (КАНІБАЛИ КРАЇНИ СОЛОДОЩІВ. Карлтон Меллік ІІІ)

Від редакції:
Бізарро - це сучасний літературний жанр, який часто використовує елементи абсурдизму, сатири та гротеску, поряд із поп-сюрреалізмом та іншими жанрами художньої літератури, що має на меті епатувати, розважити, здивувати. Характеризується безумними персонажами і чорним гумором.

Після цієї книги залишилися неоднозначні враження. А її фінал, не дивлячись на кривавість і вагому долю маргінальності, навіть зачепив якісь емоційні нотки.

По суті своїй, книга дуже яскрава, задумка абсурдна, але підкріплена логікою, котра сприймається нормально, якщо не приміряти книгу до оточуючої реальності. Скажімо так: в порівнянні з реальністю книга - маячня, але в контексті роману вона повністю логічна. Достатньо лише примиритися з ідеєю існування людей із солодощів.

Головний герой мене дійсно порадував, це такий собі хірургічно-модифікований кіберфрік у стильному одязі, виключно відтінку спілого червоного яблука. Ну і плюс він одержимий ідеєю доказати усьому світу, що люди із солодощів існують, після чого перебити їх всіх.

mellick.jpg

Обкладинка книги

Сама ж історія складається із дивних, моментами доволі кривавих або сексуальних подій і систематичних несподіваних сюжетних поворотів. Притому читаючи одну главу, ти навіть приблизно не можеш уявити, про що йтиметься в наступній. У Мелліка фантазія хоч і трохи збочена, але безмежна, яскрава і навіть, не побоюсь цього слова - геніальна.

І окремо хочеться ще сказати те, що, не дивлячись на фантасмагоричність книги і долю абсурдності, Меллік умудрився навіть вмістити в ній підтексти, підняти важливі питання, як ото проблеми порозуміння різних культур, проблема виховання, насилля в сім’ї і дитячі травми, а також їх вплив на майбутнє, і т.д. У цій максимально неформальній, неформатній і нестандартній книзі є смислові підтексти. Як на мене – це круто.

Так, книга не шедевр, але її оригінальність не може не радувати.

mellick_face 1.jpg

Карлтон Меллік ІІІ

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: