Поділитися

 (Елвіс Преслі, Кеннеді-афроамериканець, древні закляття, мумії та секс із привидами)

Джо Лансдейл

Бубба Го-Теп

Дана повість – це щось дивне, смішне і абсолютно несерйозне. Життєвість, інтелектуальність, філософські чи соціальні підтексти – цього всього просто нема. Зате є доволі унікальний сюжет на грані абсурду, гумор 18+ та круті описи локацій і подій.
Кілька речень про сюжет: Елвіс Преслі не помер. Насправді помер його двійник, з котрим він колись помінявся місцями, а справжній Елвіс живе собі в домі для літніх. В нього з’являється новий друг – Кеннеді. Так-так, це той, котрий президент. Його насправді не вбили, а лиш поранили, а мозок, зважаючи на його велику цінність, було вийнято з голови і збережено в спеціальному бункері під Білим домом, і той мозок передає на відстані сигнали в тіло, котре, з метою конспірації, було перефарбовано під афроамериканця.
І от вони разом полюють на древню мумію, котра випадково потрапила до Техасу, і тепер висмоктує душі людей, здебільшого через анальний отвір.

Гумор в книзі не скажу, щоб геніальний, але смішний, трошки понад міри вульгарний і грубий, проте в контексті книги підходящий.
Описи – це щось із чимось. Небо з повним місяцем описане як велика дупа ніґера із світлим фурункулом по центрі. Ніч насувається як лобкове волосся проститутки. Зірки світять як прищі на небі, і тому подібне. Все до неможливого сексуально-образне, вульгарне і грубе.

84945767_636950143762367_260966056900689920_n.jpg

"Бубба і космічні кровососи"

Це друга частина пригод Елвіса Преслі, для друзів - Бубби. І одночасно це - приквел до повісті «Бубба Го-Теп».
Якщо ви любитель трешових фільмів, в котрих події не обов’язково мають бути логічними, герої не зажди реалістичними, зате дівчата завжди сексапільні, монстри - жахливі, а кров б'є виключно фонтаном, то ця книга вам сподобається.
Землянам загрожують всесильні прибульці-кровопивці із інших світів, які явилися до нас через портал у просторі, котрий відкрився завдяки тому, що все більше людей вживають велику кількість галюциногенів і стимуляторів. Отак от.
І головний герой, а це, на хвилинку, Елвіс Преслі, в компанії із: секретним генералом США; сліпим альбіносом суперекстрасенсом; богатирем, якого земля ще не бачила; азіатом-інтелектуалом-бійцем; і, само собою, максимально сексуальною дівчиною, рятують нас від кровожерливих загарбників.
Описи і порівняння в цій книзі ще більш ексцентричні, оригінальні і гумористичні, аніж у попередній. Для прикладу, щоб продемонструвати, наскільки поганим був танець однієї акторки, автор видав, що його стара бабуля на милицях і з однією ногою, залитою в бетон, і то танцювала би більш граційно. І таких-от описів та порівнянь в книзі безліч, і це дійсно смішно.
Не менш смішним є постійне знущання із релігійних і містичних вірувань та артефактів. Герої книги обороняються не лише рунами, пентаграмами і розп’яттями, але і сечею дев’яностолітньої непорочної монахині, мощами зі члена середньовічного папи римського, лупою, вирізаною з вітража містичного храму в Румунії, потом із святого храму в Єрусалимі, і тому подібним. І це, повторюся, дійсно смішно.
А ще в книзі є зомбі, секс із привидами, мізки Кеннеді в банці, підпільні організації, ну і рожевий Кадиллак Короля.
Книга прийдеться до смаку виключно любителям трешака і трохи психоделічної літератури. Вона яскрава, відносно логічна, інколи спеціально шаблонна і до неможливого трешова.

До речі, "Буббу Го-Тепа" у 2002 році екранізував культовий Дон Коскареллі, а головну роль грає неперевершений Брюс Кемпбелл.

received_2020263758059466800x1200.jpeg

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: