Поділитися

1. Костел святого Георгія, Чехія

Якщо ноги занесуть у це місце вночі, то можна втратити всі залишки розуму. Закинута місцина має своїх «жителів, що не рухаються». Костел побудували в XIV сторіччі. З 1968 року, після пожежі, служби в ньому більше не проводяться. Скульптор заселив будівлю статуями та покрив їх тканиною. Лячне видовище, для любителів полоскотати собі нерви.

2. Острів ляльок, Мексика

Місце, де на деревах висять сотні понівечених ляльок. Джуліан Барера став свідком загибелі дівчинки і почав бачити її дух. Щоб задобрити його, чоловік шукав на смітниках ляльок та розвішував на острові. У 2001 році чоловік загинув. Родичі і місцеві ентузіасти підтримують традицію і досі розвішують ляльок.

3. Підвішені труни, Філіппіни

В селищі Сагада, що на острові Лусон, є дивні споруди для захоронень – труни, що розміщені високо на скелі. У місцевих існує повір’я: чим вище поховати тіло померлого, тим ближче до небес буде його душа.

4. Кладовище Чаучилла, Перу

В маленькому містечку знаходиться цікаве кладовище. У великих ямах, викладених камінням, сидять мертві, кістки яких виглядають відмінно завдяки бальзамуванню.

5. Пагорб хрестів, Литва

На пагорбі встановлено приблизно 50 тисяч хрестів. Цю місцину туристи помилково вважають кладовищем, але люди лишали хрести на щастя. Місцина оповита легендами і виглядає моторошно, особливо в туман.

6. Сховище кісток, Чехія

Церква, інтер’єр якої складається з людських кісток. Люстри, кубки і навіть хрести – все з людських останків.

7. Катакомби капуцинів, Італія

Сицилійська катакомба лякає забальзамованими останками померлих. Виставка мумій в Палермо – те ще видовище.

8. Haw Par Villa, Сингапур

Тематичний парк, повна протилежність Діснейленду. Більше тисячі статуй, одна дивніша за іншу. Головна тема вілли – підземний світ. Щоб навчити дітей моралі, діорами зображують покарання за гріхи. Грішники, що розрізані навпіл пилкою, розплачуються за злочин «зловживання книгами», а за хитрість на іспитах людей в пеклі розчленовують.

9. Централія, США

Прообраз Сайлент Гілу. Порожнє місто, котре покинуло населення через підземну пожежу. Займання вугільних шахт перетворило його на пекельне містечко, де з-під землі куриться дим.

10. Льодовик Тейлора, Антарктида

Відомий як кривавий водоспад. Всередині льодовика є мерзле озеро, вода в якому ізольована від кисню і світла. Вміст солі та заліза став більш концентрованим. Через солоність вода не замерзає, а залізо надає їй червоного кольору. Коли вода просочується крізь щілину – здається, наче поранений льодовик стікає кров’ю.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: