Поділитися

"Не озирайся і мовчи"

Часто люди стають вигнанцями тільки через те, що вони інші. Ця іншість може полягати у винятковому розумі, зайвих кілограмах, або ж причиною може послужити безпідставний збіг обставин. Діти у Рівненській 15-тій школі уникають та цькують восьмикласника Марка Грозана. Мордор – так вони його прозвали. За його присутності у школі стаються дивні речі. Та згодом Марк знаходить подругу, яка допомогає йому втекти із цього жорстокого та несправедливого світу. Проте для цього потрібна комбінація цифр та ліфт у Марковій багатоповерхівці, а головна умова - не озиратися і мовчати. 

«Не озирайся і мовчи» - нова книга Макса Кідрука, у якій він торкається теми насильства у сім’ї, ескапізму та булінгу, що є дуже актуальним у нашому суспільстві. Чому у когось сім’я - це люблячі, турботливі батьки і неймовірно розумний дідусь, а у когось сім’я та дім - це місце, де над тобою знущаються та б’ють ледь не до напівсмерті? Скільки людей, не витримуючи реальності, тікають у інші, побудовані ними ж світи, де життя вже не таке похмуре? І взагалі, чи знаєте ви, що діти частіше жорстокіші за дорослих? У своїй люті вони можуть зайти так далеко, що змінити щось буде вже пізно. Діти не задумуються про наслідки, але світ завжди може подбати про свою відплату. 

«НОІМ» вже не технотрилер (зніміть вже цей штамп із Макса), на мою думку, це звичайний трилер з елементами містики. Що ще додати, мені подобається новий Кідрук. Це вже свідома робота, де автор не старається вплести у сюжет елементи технотрилеру, бо вони там потрібні. Ну і, як завжди, наукові обґрунтування та підхід до справи - відповідні. Мабуть, якийсь університет таки втратив хорошого викладача.

Подобається проєкт? Ви можете підтримати нас, всі кошти підуть виключно на розвиток «Бабая»

Бажаєте опублікувати свої матеріали? Пишіть нам на пошту: